Вирощування конопель може здатися складним і трудомістким процесом, проте насправді це не так. Дотримуючись простих і зрозумілих кроків, ви зможете зібрати чудовий урожай суцвіть цієї рослини. У нашій статті ми докладно розглянемо усі етапи вирощування конопель – від вибору насіння до харву. Ви дізнаєтеся, як правильно доглядати кущі, щоб досягти максимального результату. Почнемо!

Вибір насіння

Першим і найважливішим етапом вирощування каннабісу є вибір насіння. Розуміння відмінностей між типами каннабісу (індика, сатива, рудераліс, гібриди) допоможе вам визначити, які стрейни найбільш оптимально відповідатимуть вашим цілям. Зверніть увагу на респектабельність постачальника посівного матеріалу, генетику, рейтинг проростання, якість та походження насіння, щоб гарантувати отримання здорової та продуктивної рослини.

Основи коноплі

Життєво важливою умовою успішного вирощування марихуани є забезпечення таких ключових факторів:

  • Світло

Коноплі – це рослина, якій необхідне світло для повноцінного розвитку за допомогою процесу фотосинтезу та досягнення кінцевої стадії дозрівання. У нашому випадку – формування суцвіть. Рослини потребують достатньої кількості сонячного світла або штучного освітлення протягом усього циклу.

  • Повітря

Для здорового зростання каннабісу необхідна достатня вентиляція (обдування) з метою забезпечення достатнього припливу свіжого повітря, а також запобігання появі шкідників, цвілі та захворювань.

  • Вода

Волога є ще одним важливим аспектом вирощування конопель. Рослини потребують регулярного, помірного та pH-збалансованого поливу для плавного проходження всіх стадій розвитку. Грунт при цьому не повинен пересихати і не бути надмірно зволоженим.

  • Температура

Оптимальна температура для вирощування марихуани в індорі варіюється в межах 20-30 °C. Довгострокові перепади температур негативно позначаться на зовнішньому вигляді та розвитку рослин.

  • Вологість

Канабіс віддає перевагу помірній вологості повітря в діапазоні 50-70%. Занадто сухе або надто вологе повітря може призвести до цілого ряду, часом незворотних, наслідків.

  • Добрива

Для забезпечення рослин комплексом необхідних їм поживних речовин застосовують різні органічні та мінеральні добрива. Правильний вибір та дозування добрив на всіх стадіях вирощування конопель (саджанець, вегетація, передцвіт та цвітіння) сприяють досягненню максимальних показників урожайності.

  • Середовище вирощування

Під цим поняттям слід розуміти субстрат, в якому відбувається процес вирощування канабісу: поживний грунт з дренажними компонентами та мікоризою, буферизований калмагом кокосовий субстрат, а також гідропонні та аеропонні системи.

Добрива для вирощування конопель

Для досягнення найкращої врожайності та забезпечення каннабісу всім спектром макро та мікроелементів слід застосовувати якісні мінеральні та органічні добрива. У нашому онлайн-магазині ви знайдете комплексні добрива для стадій вегетації і цвітіння, бустери для збільшення маси шишок, а також регулятори підвищення та зниження кислотності (pH) поливного розчину, що сприяють кращому засвоєнню поживних речовин.

Пророщування та розсада конопель

Насіння конопель, при правильному та максимально наближеному до природних умов пророщуванні із застосуванням класичного методу замочування та використання вологих паперових рушників та ватних дисків, обов'язково розкриються та покажуть сильні кореневі відростки. Для найкращого старту вашого незабутнього грова слідуйте покроковій інструкції, зазначеній у нашій об'ємній статті про вирощування каннабісу на всіх етапах його розвитку.

Вегетативна фаза конопель

Після успішного пророщування насіння та вкорінення розсади настає вегетативна стадія. На цьому етапі рослини активно набирають масу та силу, яку вони згодом вкладуть у формування великих шишок. Забезпечте молодим кущикам добрива з переважанням азоту, достатнє освітлення, а також необхідний діапазон температури і вологості..

Період цвітіння здорової коноплі

Фотоперіодні сорти переходять у цвітіння зі зміною режиму освітлення (12/12). Автоквітучі гібриди завдяки генетиці рудералісу зацвітають автоматично з досягненням певного віку. Вирощування конопель у цей період характеризується формуванням та збільшенням розміру шишок, а також появою тріхом, наповнених липкими смолами. Правильний догляд та контроль умов у цей час дозволять вам досягти найкращої результативності.

5 найкращих сортів конопель, які легко вирощувати

Початківцям гроверам ми рекомендуємо звернути увагу на такі популярні насіння конопель:

Jack Herer

Генетика (фотофем): Haze х Northern Lights #5 х Shiva Skunk

Переважання сативи (60/40)

ТГК: 16-19%

Висота: індор – до 100 см, аут – 170-200 см

Врожайність: індор – 450-600 г/м2, аут – до 1 кг з куща

Цвітіння: 7-9 тижнів

Смак і аромат: чарівне поєднання тропічних фруктів, стиглого лимона, арабіки та кедрового горіха в ніжному квітковому шлейфі з насичено маслянистою землистістю.

Auto Girl Scout Cookies

Генетика (автоквітучий): OG Kush х Durban Poison х Ruderalis

Переважання індики (60/40)

ТГК: 18-22%

Висота: індор – до 100 см, аут – 150 см

Врожайність: індор – 400-600 г/м2, аут – до 400 г з куща

Повний цикл: 9-11 тижнів

Смак та аромат: домашнє печиво з шоколадною крихтою, солодка м'ята, пряні кушові відтінки витриманого гашишу та густа землистість.

Hindu Kush

Генетика (фотофем): автентичний афганський лендрейс із провінції Гіндукуш

100% індика

ТГК: 20-24%

Висота: індор, аут – до 150 см

Врожайність: індор – 300-450 г/м2, аут – до 500 г з куща

Цвітіння: 7-9 тижнів

Смак і аромат: насичена землистість у поєднанні з гашишними акордами, ладаном, прянощами та пікантними спеціями.

Brazil Sativa

Генетика (фотофем): мікс бразильських сативних лендрейсів

100% сатива

ТГК: 16-19%

Висота: індор – до 200 см, аут – 250-300 см

Врожайність: індор – 450-600 г/м2, аут – до 1 кг з куща

Цвітіння: 7-9 тижнів

Смак і аромат: дивовижна палітра із стиглих тропічних фруктів, медових та квіткових відтінків із солодкуватим та водночас задертим сканковим завершенням.

Auto Mimosa Bruce Banner XL

Генетика (автоквітучий): Mimosa х Purple Punch х Bruce Banner Auto

Переважання сативи (65/35)

ТГК: 24-28%

Висота: індор, аут – до 150 см

Урожайность: індор – 400-600 г/м2, аут – до 150 г з куща

Повний цикл: 7-9 тижнів

Смак та аромат: солодкий мандарин, полуниця та соковитий персик, благородний кипарис, нотки витриманого пармезану та чеддера з квітковими відтінками у зухвалому контрасті рожевого перцю.

Список використаних джерел

1. https://jorge-cervantes.com/books/

2. https://ganjaseeds.com.ua/vyrashchivanie-kannabisa-ot-a-do-ya/

3. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/

4. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/hemp-vega/

5. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/hemp-bloom/

6. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/alienmars-pk-1314/

7. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/alienhydro-ph-up/

8. https://ganjaseeds.com.ua/udobreniya/alienhydro-ph-down/

9. https://ganjaseeds.com.ua/dlya-novichkov/

10. https://ganjaseeds.com.ua/feminizirovannye/jack-herer-fem/

11. https://ganjaseeds.com.ua/avtotsvetushchie-feminizirovannye/auto-girl-scout-cookies-fem/

12. https://ganjaseeds.com.ua/feminizirovannye/hindu-kush-fem/

13. https://ganjaseeds.com.ua/feminizirovannye/brazil-sativa-fem/

14. https://ganjaseeds.com.ua/auto-mimosa-bruce-banner-xl-fem-gs/

15. https://ips.ligazakon.net/document/T233528?an=1

Дисклеймер

Насіння канабісу не перебуває (!) у списку заборонених до продажу товарів на території України. Їхнє замовлення та придбання не переслідується законом, оскільки посівний матеріал фізично не містить психоактивних речовин та прекурсорів. Вирощування марихуани, що містить каннабіноїд ТГК, а також її оборот і збут карається як адміністративним штрафом, так і позбавленням волі в залежності від обставин, що обтяжують. Для культивування медичного каннабісу, відповідно до нещодавно прийнятого Закону, вам все ж таки знадобиться ліцензія.

Контент, представлений на сторінках онлайн-магазину GanjaSeeds, має винятково розважальний та освітній характер. Торговий майданчик не несе відповідальності за подальші дії покупців щодо цілей, що порушують чинне законодавство України.