Розглянуті в даній статті способи швидкого сушіння суцвіть канабісу не можна назвати канонічними, правильними. Однак в ситуаціях, коли просто немає часу чекати харвесту або хочеться спробувати дозрівабчий урожай, кращих варіантів не відшукати.

Зміст


Якість тут неважлива, важлива оперативність. Перерахуємо деякі:

  • паперові пакети з обдувом кулера;
  • бойлерні висушування;
  • концентрати;
  • сонячні камені.

Трохи докладніше про доступні технології читайте далі.

Вітродуй і папір

Вітродуй і папір

У звичайні паперові пакети укладаються шишки конопель, бажано невеликих розмірів. Сушку реалізують без руху повітря, або з застосуванням вентиляторів. У другому випадку слід виконувати регулярне перевертання суцвіть, рівномірно поступово підсушуючи стафф. Без вентилятора процес займає кілька діб, проти пари годин при обдуві.

Увага! Застосування прискорених методів призводить до часткової втрати частки тетрагидроканнабинола, зниження смакоароматичних властивостей, аж до явної гіркоти смаку, викликання неприємного сильного кашлю в процесі куріння бошок.

У бойлерній

У бойлерній

Приміщення, де розташовуються бойлери, відмінно підходять для просушування стаффу. Тут тепло, досить сухо. Упакувавши канабіс в кульки (папір), або підвісивши на щось на зразок білизняної мотузки, залишиться почекати три-сім днів, в залежності від розмірів самих бошок. Додаткова умова - безперебійна робота нагрівальних елементів водонагрівача. У порівнянні з попередньою методикою, ганджа виходить якісніше, хоча до повноцінної сушки не дотягує.

Камені і сонце

Камені і сонце

Це один з найстаріших способів, коли під пекучі сонячні промені, безпосередньо на каменях, викладається зібрана ганджа. Дешево і сердито, з наслідками у вигляді втрати смакоароматичних характеристик, зниження відсотка ТГК, інших канабіноїдів в готовому продукті. Більш оптимально - скористатися паперовими кульками, просто розвісити їх на відкритому просторі. Обдув вітром знизить вплив сонячних променів, тепла. Двох діб виявляється досить.

Концентрат

Концентрат

Не можна назвати повноцінним висиханням. Затребуваний метод, близький до промислового професійного виробництва. Виготовлення допускає використання хімічних речовин, зниження температури, подачі тиску, інших технологічних рішень. Але згадати про даний  варіант необхідно. «Живі» екстракти - популярний продукт кофешопов Нідерландів, інших країн, що легалізували марихуану.

Експрес

Немає можливості навіть парочки годин почекати? Використовуйте духову шафу, приготуйтеся до істотної втрати основних характеристик ґанджі. Подсушка конопель в мікрохвильовій печі дає схожий результат. Всі маніпуляції виконуйте на власний страх, ризик отримати з потенційно хороших бутонів посередню травичку неприємного смаку, аромату.