Спираючись на особистий і сторонній досвід, можна сміливо говорити про те, що ефекти, виникаючі внаслідок вживання продуктів на основі марихуани, варіюються від людини до людини. Немає єдиних правил.

Ефект, вироблений каннабісом, може значно відрізнятися в залежності від того, ковтаєте ви його, палите або «випаровуєте».

У цьому матеріалі ми спробуємо з наукової точки зору пояснити, в чому полягають ці відмінності, щоб ви могли вибрати спосіб вживання, найбільш відповідаючий вашим вимогам.

Зміст

Фітоканнабіноідний обмін

Фітоканнабіноідний обмін

Ті, хто пробував це, знають, що вживання чого-небудь, приготованого з використанням канабісу, забезпечує більш сильний і тривалий ефект, ніж при його курінні. Це має фізіологічне пояснення: коли ви вживаєте в їжу канабіс, ТГК метаболізується в печінці, а потім перетворюється в 11-гідрокси-тетрагідроканнабінол. Це активний метаболіт, який набагато ефективніше проникає через гематоенцефалічний бар'єр і, в свою чергу, надає більш інтенсивний ефект.

THC, що вдихається з димом або за допомогою випарювання, тягне за собою інший процес метаболізму: замість попадання в шлунок, а потім в печінку, ТГК направляється безпосередньо до мозку. Ось чому ефект згорілої або випарованої марихуани є більш швидким, але триває значно менше часу.

Належна обережність

Важливо дотримуватися обережності при вживанні продуктів на основі марихуани і робити це в низьких дозах. Ефект настає в проміжку від півгодини до двох годин після прийому і може тривати кілька годин.

Саме тому інтенсивність ефекту, що викликається каннабісом, варіюється в залежності від дозування. Крім того, вам необхідно бути терплячим між дозами (в середньому від 45 хвилин до 1 години). Якщо ви не будете дотримуватися цих рекомендацій, ви ризикуєте отримати не найкращий досвід. Разом з тим, обережність і вживання тільки помірної кількості ґанджі принесе вам набагато приємніші відчуття.

Їстівні продукти із застосуванням конопель надають більш інтенсивний вплив, хоча підсумкова концентрація канабіноїдів в крові завжди буде нижче. Ознайомтеся з кількома тезовими фактами:

Прийом всередину продуктів на основі канабісу обмежує всмоктування тетрагідроканнабінолу і інших канабіноїдів в кровотік до рівня від 10 до 20%. Тоді як в разі вдихуваного диму марихуани кількість, що поглинається, становить від 50 до 60%.

Коли ви палите або випарюєте марихуану, процес метаболізму відбувається набагато швидше, і тому його вплив досягає свого піку буквально через 10-15 хвилин і зазвичай починає знижуватися через годину.

Ключ в дозуванні

Ключ в дозуванні

Визначення правильного дозування тетрагідроканнабінолу для високоякісної їжі на основі канабісу є складним питанням. Це непросте завдання навіть для експертів, тому що складно точно визначити рецепти і дізнатися точну концентрацію канабіноїдів в них.

Основна проблема полягає в тому, що споживачі часто втрачають терпіння, якщо не відчувають будь-яких безпосередніх ефектів, тому вони вирішують прийняти наступну дозу занадто рано після першої. Це зазвичай призводить до того, що ефекти починають проявлятися з більшою інтенсивністю. Як результат, в кращому випадку ви просто заснете, про гірші краще поки що не говорити.

Важливо враховувати, що ці ефекти можуть вводити в оману. Для звичайних курців конопель ефект помітний майже відразу. На жаль, це показує, тільки лише сам факт формування лояльності організму до вживання марихуани.

Наприклад, 10 мг тетрагідроканнабінолу вважається стандартною дозою, яка викликає досить легкі ефекти. З іншого боку, їжа, що містить 70-80 мг, викликатиме дійсно сильні ефекти, і її потрібно буде розділити на кілька доз для прийому всередину окремо.

Проте, високе дозування не повинно мати будь-яких крайніх наслідків для користувача, хоча малоймовірно, що хтось, у кого був поганий досвід, захоче спробувати стільки ж ще раз. Пам'ять про невдалий тріп - це життєвий урок, який не так легко забути. Терпіння і відповідальне використання є ключем до насолоди прекрасним досвідом.

Зміни в змісті активного компонента у «конопляній» їжі

Зміни в змісті активного компонента у «конопляній» їжі

Стійка хвиля легалізації в останні кілька років, супроводжувалася значною кількістю невдалих тріпів і передозувань після вживання їстівних продуктів з марихуаною, доступних на ринку. Це змусило владу частині країн перевірити і змінити дозування активних інгредієнтів (наприклад, ТГК) деяких з цих продуктів.

Не підводьте себе і будьте обережні, навіть якщо ви регулярно вживаєте в їжу страви з коноплею, так як вміст активного інгредієнта може варіюватися від однієї партії до іншої.

В даний час кількість випадків такого типу значно зменшилася завдяки чинному законодавству про максимально допустимий рівень тетрагідроканнабінолу в цих продуктах. Однак це аж ніяк не скасовує необхідності бути обережним з ринками, що розвиваються, де брак знань або досвіду може привести до небажаних ситуацій.

Їстівна марихуана: хороший варіант бездимного вживання канабісу

Багато людей хочуть користуватися перевагами канабісу за рахунок використання харчових продуктів, створених на його основі.

Споживання харчових продуктів, що містять марихуану - відмінний варіант, щоб уникнути шкідливих наслідків паління. Давайте говорити на чистоту, куріння апріорі шкодить здоров'ю, будь то тютюн або стафф. Хоча випарювання є менш токсичним методом вдихання, ніж куріння, і його часто рекомендують. У той же час, їстівні продукти на сьогоднішній день є самим здоровим варіантом для всіх шанувальників ґанджі.

Великою перевагою вживання канабісу є те, що асортимент доступних на ринку продуктів дуже широкий: ви можете знайти тістечка, печиво, напої, солодощі і великий вибір солоних страв. Тут кожен знайде щось для себе, і, маючи невеликий досвід, ви зможете приготувати смачні частування на свій смак.

Найголовніше - діяти обережно і відповідально готувати відповідно до рецептури, щоб домогтися реально позитивного ефекту.

У міру появи на ринку нових продуктів канабісу статистика попереджає про збільшення побічних ефектів, таких як неспокій і параноя, особливо серед недосвідчених растаманів.

Що з вибором страв?

Що з вибором страв?

Це дивовижна «терра інкогніта», де ви маєте право самостійно визначати меню. Сучасна кухня настільки універсальна, що якісне додавання канабісу можливе хоч в ранкові мюслі, хоч у вечірній капкейк. Не так давно все обмежувалося приготуванням тістечок і кексів. В крайньому випадку, могла бути ще банку з маслом. Фактично, вам слід орієнтуватися не на смак, а на очікуваний ефект. Так буде правильніше і коректніше. Погортайте наші сторінки і неодмінно знайдете масу чудових рецептів, від солодощів до солінь і навіть відомого домашнього смачного масла.

Трохи про випарювання

Кекси, цукерки, хумус, бекон, піца і гуакамоле ... варіанти вживання канабісу в їжу є найбільш поширеними. Вибір того чи іншого, або винахід власного нового рецепту, буде залежати тільки від смаків і фантазії кожної людини. Однак не всі вибирають цей метод споживання, при якому організм засвоює активні інгредієнти канабісу через травну систему. Деякі надають перевагу вейпінгу, наприклад. Кожен з цих двох способів вживання канабісу має свої переваги і недоліки.

З описаного вище алгоритму попадання канабіноїдів в організм, мабуть, інгаляцію можна сміливо називати найкращим вибором для самих нетерплячих або тих, хто з якоїсь причини не хоче довго залишатися під впливом психоактивних ефектів.

Переваги куріння і вейпа

Переваги куріння і вейпа

У процесі куріння ми тільки асимілюємо частину обох з'єднань через декілька факторів. КБД і ТГК не розчиняються у воді, тому вони, як правило, виходять з кровотоку і швидко поширюються в жирові тканини, де згодом і накопичуються. Таким чином, кількість психоактивної речовини, яка досягає нервових центрів і впливає на діяльність організму, зменшується. Відсоток також варіюється в залежності від способу споживання. При введенні обох речовин в організм через травну систему вони проходять через печінку, яка виконує свою функцію природного фільтра і видаляє певну кількість з'єднань з кровоточу - процес, який не відбувається в разі випаровування.

Іншою перевагою диму і вейпа є контроль, який доступний курцеві щодо допустимої дози. Затягуючись джойнтом, ви точно зрозумієте, що вам вже вистачить. Визначення концентрації тетрагідроканнабінола і каннабідіола в будь-якому рецепті «смаколика», що містить канабіс, навіть приготованому вдома, складно реалізувати. Навіть самі офіційні виробники тістечок, маффінів та інших їстівних речей часто не можуть оцінити цей показник. Через затримку між фактичним споживанням і тим, коли реально починають проявлятися психоактивні ефекти, споживачі можуть збільшити кількість, яке вони приймають, припускаючи, що вони вжили занадто мало. Навіть продукти, приготовані для вживання в якості медичного канабісу, іноді містять різні концентрації канабіноїдів, що не збігаються з тим, що зазначено на упаковці.

Коли канабіс вдихається за допомогою випаровування (куріння), його майже миттєві ефекти дозволяють краще змінювати дозу залежно від апетиту і потреб в даний момент. Вважається, що зазвичай близько 10 мг тетрагідроканнабінола (або каннабідіола) забезпечують ефекти середньої інтенсивності, в той час як 100 мг харчового продукту вважаються набагато більш сильнодіючими і вводяться в організм за кілька прийомів, щоб насолоджуватися каннабісом, не зазнаючи неприємних відчуттів.

Що ж вибрати?

Хоча причини вибору однієї з форм споживання можуть бути абсолютно різними, можна виділити в групи деякі з них:

від куріння відмовляються ті, хто апріорі не любить дим або побоюється за своє здоров'я (в стаффі міститься невелика частина шкідливих речовин);

вейпінг вибирають курці, які вважають, що куріння шкідливе, але сам процес затягування набагато цікавіше і ритуальніше;

також прихильниками вейпінга і куріння марихуани є ті, хто не хоче занадто тривалого впливу на організм, або просто не хоче отримати передозування;

продуктові гурмани - просто гурмани і ті, хто вважає за краще м'який тривалий ефект в кілька годин;

до тієї ж ж групи відносять пацієнтів, які вживають медичну марихуану, для яких тривалість «приходу» гарантує відсутність болю, нудоти та інших неприємних відчуттів, пов'язаних з поточним захворюванням.

Остаточні висновки

Остаточні висновки

Доступні дослідження сходяться в одному: куріння стаффа і вживання в їжу мають абсолютно різні наслідки.

Максимум варіюється також залежно від того, чи їдять їжу на голодний або повний шлунок, але причини подібних відмінностей поки науково не обгрунтовані і все спирається виключно на досвід звичайних шанувальників конопель.

Існують різні способи вживання канабісу, які не включають вдихання диму від згоряння трави, наприклад, вейпінг, або вживання в їжу продуктів, що містять канабіс, кожен з яких має свої особливості.

У той час як харчові продукти мають більш тривалий ефект, ті, які досягаються шляхом вдихання парів, проходять швидше.

При введенні психоактивних елементів канабісу в організм через травну систему ви повинні почекати довше, поки не відчуєте вплив.