В даному розділі ми раді представити насіння конопель, що формує високі і статні кущі, які досягають 1,5-4 м у висоту і здатні принести врожай до 1,5 кг сухих суцвіть з куща. Такі рослини не підійдуть для скромних гроубоксів та малих приміщень. Любителі аутдора зможуть оцінити потенціал таких рослин, культивуючи їх на вулиці. Серед "колосів" марихуани зустрічаються гібриди зі значним переважанням сатівних генів. Індіка рідко перевищує 1,4-1,6 м.

Переваги високих сортів

Високі сорти конопель

Основною перевагою високих стрейнів є, звичайно, врожайність. Садівники, що мають комерційні цілі, не розчаруються і отримають гідний урожай за дотримання оптимальних умов.

Які недоліки?

Головним мінусом високих штамів вважається неможливість культивувати їх у невеликих гроубоксах. В умовах аутдору висока рослина буде впадати в очі і може розкрити "таємну" гроверську працю.

Як контролювати зростання?

Не варто впадати у відчай, якщо Ви поставили за мету виростити певний сорт канабісу, а в характеристиках вказані гігантські розміри, Вам на допомогу поспішає техніка "Загинання" та "Підрізки".

Відщипнувши верхівку кущика на стадії вегетативного росту, садівник допоможе рослині спрямувати свій потенціал не вгору, а в сторони, тим самим припинивши стрімку гонку верхівки до джерела світла. При такому способі шишки на бічних гілках отримують більше світла і перетворюються на величезні "мікрофони" однакового розміру. Можна також загинати верхівку та фіксувати її, але така техніка підходить досвідченим гроверам.

Як контролювати зростання?

Ще одним методом контролю зросту є швидкий перехід на цвітіння. Не варто чекати, поки рослина витягнеться, а вже на 25 дні вегетації переходити в режим освітлення 12 х 12. За час дозрівання кущик, звичайно, витягнеться, але не до розмірів монстра, що упирається в дах гроутенту.

Професійні садівники також використовують техніку SCROG. Вона полягає в натягуванні сітки над рослинами канабісу. Коли гілки починають виходити з-під неї, їх акуратно засовують назад, поки всі отвори не заповняться на 70%. Після цього світловий режим перемикають на цвітіння і рослина починає витягувати вгору суцвіття, утворюючи цілий екран блискучих ароматних шишок.

У магазині можна купити насіння конопель на будь-який смак. Весь насіннєвий матеріал відправляється у фірмових упаковках, що запобігають пошкодженню під час транспортування.