Для багатьох думка про вирощування psilocybe - важке завдання, а гровінг у відкритому грунті і зовсім нездійсненна мрія. Дана стаття переважно для тих шрумерів, які за допомогою поетапного керівництва і якісних матеріалів готові здійснити вирощування псилоцибінових грибів на вулиці! Дотримуючись кроків, перерахованих нижче, вдасться пізнати простоту культивації в outdoor і зняти приголомшливий урожай.

Не всі стрейни підходять для вуличного грову, однак підібравши правильний штам у вас вийде виростити річний запас плодів на своєму задньому дворі. Для культивації можна придбати готовий міцелій або виготовити його самостійно. Це дешевше і дозволяє встановити більш глибокі відносини з грибами, які стануть провідниками в неосяжний шаманський світ.

Зміст

Вирощування псилоцибінових грибів на вулиці

Довідка! Недоліком вирощування грибів з нуля є те, що це трудомістка і ризикована робота. Основна проблема пов'язана з інфікуванням. Велика частина зусиль шрумера спрямована на мінімізацію ризику зараження цвіллю, для чого необхідно дотримуватися максимальної стерильності.

Яку основу вибрати?


Прийнявши рішення виконати всі етапи самостійно, як живильне середовище рекомендується використовувати стерильне зерно, яке легко інокулювати за допомогою шприца зі спорами.

Маючи мішок з повністю колонізованим зерном, його додають до більшої кількості тирси для подальшого поширення міцелію.

Причина, через яку для запуску процесу використовується зернова культура проста - це дає грибу достатньо поживних мікроелементів, що відбивається на швидкому та енергійному зростанні, хоча і з ризиком забруднення (всі види бактерій люблять харчуватися зерном).

Цікаво! Після того, як буде повністю сформований блок, ризик зараження падає, так як тирса не приваблює стільки конкурентів-паразитів, як зернові.

Основи вирощування псилоцибе в outdoor


Створити магічну галявину можна на власній садовій ділянці (що дозволяє здійснювати щоденний контроль) або у віддаленій частині лісу (перевага у вільному розповсюдженні цінних спор на наступний сезон). Згодом лісові ділянки створюють природну популяцію грибів.

Перш ніж приступити до процесу, корисно усвідомити, що справжній гриб - це просто плодове тіло організму, а «справжня істота» - це міцелій (вегетативна частина гриба, біла тканина, яка повільно проникає крізь субстрат).

Щоб виростити «магічних провідників» на відкритому повітрі, потрібно створити середовище, в якій міцелій може процвітати і рости. Як субстратну основу можна використовувати солому або деревну тріску. У даній статті буде розглянуто варіант грову на тирсі.

Як обробити деревну стружку?


Використовуючи відро, тирса занурюється в киплячу воду на 10 хвилин - цього достатньо для її стерилізації. Зливши рідину, не гарячу подрібнену деревину перекладають в ємність з щепленим (зарослим) зерном і акуратно перемішують. Закривши кришкою або помістивши відро у великий пластиковий пакет (щоб підтримувати вологість) тару відкривають 1 раз в день, щоб до неї міг потрапити кисень. Через кілька тижнів або через місяць тирса буде повністю інокульована і готова до дикого середовища. Для кожного квадратного метра грибної галявини буде потрібно приблизно 1,2 кг отриманої основи.

Для інформації! Тирсу можна купити в більшості зоомагазинів (бажано вибирати листяні породи дерева).

Місце дислокації

Перше, що потрібно передбачити - освітлення. Більшість грибів вимагають непрямого сонячного світла. Чарівні плодові тіла, як правило, є геліотропами, тобто любителями сонця, тому потрібно знайти ділянку землі, на яку надходить багато світла протягом дня, але немає тривалого впливу прямих сонячних променів.

Якщо облаштувати патч на задньому дворі не представляється можливим, слід прогулятися по окрузі (знайти куточок поблизу будинку, щоб щодня спостерігати за періодом плодоношення). В іншому випадку є ймовірність пропустити потенційний урожай.

Місця, де трава і чагарники зустрічаються з лісом, є кращими. Вони пропонують легкий доступ і різноманітність екологічних факторів. Також добре вибрати місце з поверхневим потоком води, такі як схил або мілководдя (це сприяє розвитку міцелію). Відсутність схилу компенсується вологою ділянкою землі, з легким але ізольованим доступом сонячного світла.

Створення грибного блоку в землі


Визначившись з місцем розташування, знадобиться наступне:

  • картон;
  • стерильні дерев'яні тріски (стерилізовані в киплячій воді, як зазначено вище);
  • повністю колонізована тирса;
  • солома або сіно (за бажанням).


Кроки формування патча:

  • Коробку потрібного розміру поміщають в землю (попередньо викопавши для цього ямку).
  • Дно приблизно на 5 сантиметрів покривають стерильною дерев'яною тріскою (розподіляючи якомога більш рівномірно) і зволожують чистою водою протягом декількох хвилин.
  • Зверху викладається рівний шар міцелію (приблизно 400 грам на 1м2), який на 7 см закривається тріскою.
  • Далі повторюється шар міцеліальної основи (0,4 кг), кори (3 см) і полив.
  • Вишенькою на торті є пласт тирсового субстрату вагою в 400 г
  • Завершивши створення патча, все поливається рідиною і накривається картоном, щоб усередині утримувалася волога.


Важливо! В підсумку має бути 3 шари деревної тріски і стільки ж пластів тирси (всього близько 1,2 кг на квадратний метр).


В якості додаткової міри рекомендується вкрити галявину соломою, щоб вона служила додатковим захистом. Солома може іноді містити агресивні штами грибка, тому вона повинна бути попередньо стерилізована і розподілена тонким шаром.

Завершивши процес, все що потрібно, це терпіння - залиште патч без змін протягом 6 місяців. Це дасть міцелію час для правильної акліматизації та колонізації деревної тріски. Більшість штамів cubensis природним чином виробляють плодові тіла в кінці осені або на початку зими, найкраще приступати до висадки в березні. Отже, готувати міцелій починають в січні.

У більшості кліматичних умов зміна температури і періодичність дощу приведуть до своєчасного плодоношення. Однак, якщо сезон буде незвично сухим, необхідно регулярно просочувати грибницю водою (один раз вранці і один раз ввечері). З початком стадії зростання, краще щодня відвідувати «чарівників» (щоб не пропустити потрібну стадію зрілості)! Під час збору обов'язково стежте за інвазивними видами, які могли проникнути в грядки - дивлячись на тіла їх не захочеться вживати!