Вчимося правильно вирощувати насіння конопель

Здавалося б, що може бути простіше, ніж посадити коноплю? Кинув зернятко в горщик зі свіжою землею і чекай результату. Насправді це не так. Вирощування конопель - справжнісіньке мистецтво, якому бажано навчитися, якщо ви бажаєте проявити себе в цій сфері. І тоді ви дійсно будете нагороджені за своє терпіння.

Вирощування насіння конопель

Займаємося пророщуванням насіння конопель

Отже, беремося за пророщування конопляного насіння. Для цього, в першу чергу знадобиться три фактори: чисте повітря, тепло, постійний полив. Якщо ви правильно скористаєтеся цими трьома доброчинними факторами, то вже через кілька днів побачите перші результати своїх старань. Точна дата багато в чому залежить від: сорту насіння, наявності освітлення, температури повітря. Причому дуже важливо дотримувати баланс: не перестаратися з поливом або освітленням, інакше зернятко загине ще в землі. Ви можете довго вивчати науку вирощування конопель, а можете скористатися слушними порадами, які ми вам наведемо. Всі вони засновані на реальному, багаторічному досвіді. Отже:

  • Перед тим, як помістити насіння для пророщування між рушників з паперу, їх слід замочити на добу у звичайній чашці. Але не на більший термін, інакше може проявитися наявність гнилі. Вже після того, як з'являться перші паростки, ви можете пересаджувати їх в землю.
  • Обране насіння можна вирощувати в спеціальній ємності, яку наповніть легкою і м'якою землею. Однак, якщо у вас немає досвіду в цій сфері, краще цей метод не практикувати, оскільки існує ризик пошкодити зерна при пересадці.
  • Для того, щоб насіння конопель проросли, можна використовувати марлю. Її необхідно якомога частіше змочувати.
  • Насіння необхідно укласти в спеціальну ємність з ґрунтом, і помістити під призначену для цієї мети лампу. Це дозволить швидко прогріти насіння. Таким чином, вони вимагають частого зволоження і швидко розвиваються. Проте будьте обережні з цим методом, не пересушіть і не перезволожте зерна.

Якщо місцевість, куди ви посадили насіння досить суха, потрібно подбати про додаткове зволоження. Для цього можна спорудити тент, тобто накрити ємності з насінням целофаном. Завдяки цьому полив можна буде здійснити лише один раз - після того, як ви кинете зерна в землю. Після того, як з'являться перші паростки, целофан потрібно зняти, щоб не допустити вогкості або псування молодих пагонів. Горщики, в яких ви будете пророщувати коноплю, а також тканину і вологий папір помістіть на спеціальній сітці. Це не дозволить проникнути зайвій волозі і забезпечить необхідний дренаж.

Ми розповіли, як правильно підійти до пророщування насіння конопель. Візьміть на озброєння охайність, контроль температури повітря, рівень вологості. Все це вам допоможе отримати молоді паростки і пересадити їх в спеціальний горщик в мінімальні терміни.