Останнім часом насіння конопель придбали досить широку популярність і користуються попитом. Існує стереотип, що нібито коноплю купують тільки для куріння марихуани. Однак, це далеко не так. Коноплю використовують для приготування продуктів харчування, які як стверджують виробники, дуже корисні для здоров'я. Але наскільки це твердження відповідає істині?

Зміст

Насіння конопель для виготовлення конопляного масла

Корисні властивості конопляного масла відомі людству з незапам'ятних часів. Виготовляється воно з насіння конопель, які зараз надходять у вільний продаж. У складі конопляного масла міститься не тільки цілий ряд корисних вітамінів, необхідних для здоров'я, але і каротин, фосфоліпіди, антиоксиданти, фітостероли, мінерали, цинк, фосфор, сірка, кальцій, калій та інше. Крім цього набору йдеться ще й про жирні кислоти. Саме тому конопляна олія така популярна, її використовують також і в косметології. У медицині за допомогою конопляного масла проводять профілактику таких захворювань:

  • Хвороби бронхів, бронхозит, катар дихальних шляхів;
  • Хвороби сечового міхура і нирок;
  • Пошкодження шкіри, опіки, сухість;
  • Захворювання ендокринної та імунної системи;
  • Серцеві захворювання;
  • Пошкодження шкіри ультрафіолетом;
  • Авітаміноз - недостатня кількість в організмі тих або інших корисних речовин;
  • Проблеми молодих матерів з лактацією.

Дуже важливо, що конопляне масло допомагає при боротьбі з онкозахворюваннями, та є засобом, який допомагає перемогти ракові пухлини. Масло допомагає при проблемах зі сном, знімає стреси, підвищує тонус організму. Наявність амінокислот приводить організм людини в норму після перенесення тяжкої хвороби.

Використання конопляного насіння

Насіння конопель для виготовлення продуктів харчування

Ще кілька років тому в Україні у зв'язку з боротьбою з наркотиками, в продажі з'явилося смачне морозиво з маком і насінням конопель. У багатьох країнах насіння конопель використовують для приготування сніданків, додаючи їх у салати і різні страви. Конопля в рази підвищує корисність будь-якої страви. Крім того, ринок активно пропонує продукти харчування за участю насіння конопель:

  • Молоко. Являє собою суміш води і перетертих зерен. Може бути з додаванням цукру або іншого підсолоджувача для поліпшення смаку;
  • Масло. Може послужити прекрасною альтернативою рослинному або вершковому маслу, як для заправки страв, так і для бутербродів;
  • Порошок з протеїну. Можна додавати в будь які сухі сніданки і каші.

Якщо, прочитавши цю статтю, ви вже почали шукати в мережі, де купити ці чарівні зерна, то зупиніться на хвилину. Наш інтернет-магазин готовий надати коноплю від найвідоміших виробників. Ми надаємо не тільки унікальний товар, але і хороші ціни на нього, різні способи оплати, систему акцій, бонусів і знижок. Ми працюємо з усіма регіонами та іншими країнами, і наша доставка відрізняється якісною оперативністю. На нашому сайті ви знайдете докладний опис кожного сорту конопляної рослини і як їх використовувати. У разі виникнення будь-яких питань, які будуть пов'язані з нашою діяльністю, наші консультанти завжди будуть раді вам допомогти.