Коли ми говоримо про канабіс, слід розуміти, що існують тисячі сортів з широким спектром можливих ефектів. Хоча деякі з них є більш «лікувальними», ніж інші. Наприклад штам, який приносить полегшення одному пацієнту, може погіршити симптоми у іншого пацієнта (і навпаки). Тому вам слід зосередитися на пошуку стрейна, який полегшує симптоми, від яких ви страждаєте. Також зазвичай потрібна деяка кількість проб і помилок, щоб з'ясувати, що найкраще підходить для вас і вашого тіла.

Одним словом, все залежить від ваших симптомів і від того, як ваше тіло реагує!

Зміст

Люди часто обговорюють відмінності між штамами «індіка» і «сатіва», коли мова йде про медичну марихуану, але майже кожен сорт канабісу, за фактом, є гібридом.

Вчені продовжують досліджувати, як різні речовини в канабісі впливають на людину. Нещодавно італійські дослідники виявили THCP - новий потужний каннабіноїд, про який раніше ніхто не знав. Існують докази того, що інші похідні канабісу, такі як терпени і флавоноїди, можуть бути відповідальні за деякі медичні наслідки вживання, але ми до сих пір не до кінця розуміємо, як все працює разом. Поки немає більш об'єктивних досліджень, багато пацієнтів з медичною марихуаною повинні експериментувати, щоб з'ясувати, які штами працюють найкраще. На жаль, це не завжди легко передбачити.

З чого почати вибір сорту конопель


Замість того, щоб зосередитися на тому, чи є штам індікою або сатівою, або на якомусь іншому аспекті, наприклад, як він виглядає, пахне, часто більш корисно вибирати генетику, грунтуючись на відомих ефектах та відгуках інших пацієнтів.

У той час як багато сортів канабісу справляють сильний психічний вплив, деякі сорти абсолютно не психоактивні. Не психоактивні різновиди канабісу слабо вплинуть на ваше мислення (або взагалі не вплинуть). Вони відрізняються високим вмістом КБД і майже не містять ТГК. Ці штами з низьким вмістом ТГК популярні для зняття тривоги, безсоння і судом.

Медична марихуана, як відомо, не «лікує» що-небудь, але вона здатна полегшувати симптоми.

Проте, багато пацієнтів використовують коноплю з високим вмістом ТГК для полегшення деяких симптомів, таких як біль і нудота. Штами з великим відсотком тетрагідроканнабінолу забезпечать вам «прихід» поряд з полегшенням симптомів.

Які захворювання можна вилікувати медичною марихуаною?


Це дійсно дуже важливо. Незважаючи на зростання прихильників легалізації марихуани, немає ніяких достовірних наукових доказів того, що вона є свого роду панацеєю від усіх хвороб.

Не можна сказати, що медична марихуана не володіє властивостями, які поліпшують стан пацієнта. Канабіс настільки надійний в наданні допомоги тим хто страждає від болю, що його дозволено використовувати в медичних цілях у багатьох країнах світу, а також в більшості штатів США. На жаль, є багато людей, які хочуть дати помилкову надію дуже хворим людям, заявивши, що канабіс може вилікувати їх рак, розсіяний склероз, посттравматичний стресовий розлад або епілепсію. Коли хтось говорить, що канабіс може «вилікувати» щось, його коментарі слід сприймати зі здоровою часткою скептицизму, якщо тільки у вас немає переконливих доказів, що виправдовують подібні заяви. Знову ж таки, на даний момент немає ніяких доказів того, що марихуана «виліковує» та повністю усуває хворобу або хворобливий стан. Тому спирайтеся виключно на чужий досвід і рекомендації, ігноруючи поради людей, які не мають нічого спільного з медициною. Те, на що марихуана реально здатна - це полегшення певних симптомів.

Які сорти для яких симптомів?

На жаль, немає ніяких абсолютних доказів, коли мова йде про вплив різних штамів. Мало того, що сорти мають різні ефекти якщо вони вирощені в різних умовах, одні і ті ж шишки впливають на людей по-різному. Шишки лікувальної марихуани з високим КБД схожі на будь-які інші зовні. Але їх канабіноїдний профіль відрізняється.

Стафф, що підсилює занепокоєння у однієї людини, може зменшити біль або нудоту у іншого пацієнта. Шишки, що запобігають судомам в однієї людини, здатні фактично викликати судоми у іншого.

Цей величезний спектр ефектів є однією з причин того, чому ми повинні перенести в законне поле марихуану як цілу рослину, щоб можна було почати виділяти окремі компоненти канабісу, що викликають кожен конкретний ефект. Нічого нового, ті ж процедури робляться з будь-якими іншими ліками.

В даний час пацієнти, які цікавляться медичною марихуаною, повинні використовувати недостовірну інформацію в поєднанні з особистим методом проб і помилок. В даний час немає бази даних або іншого хорошого способу для постачальників медичної марихуани і пацієнтів поділитися своїм досвідом один з одним. Оскільки канабіс є незаконним на федеральному рівні в США, існує дуже мало авторитетних досліджень, які можна проводити в великих масштабах, не турбуючись про юридичні проблеми.

Це одна з причин, чому набагато краще вирощувати власну медичну марихуану вдома. Ви можете вибрати саме те, що ви хочете!

Однак через усю дезінформації, коли справа доходить до пошуку допомоги з медичної марихуаною, важливо бути реалістичним і управляти очікуваннями. Якщо щось звучить занадто добре, щоб бути правдою, це, ймовірно, саме так і є.

Тепер давайте проаналізуємо, що ми дійсно знаємо про медичну марихуану, в тому числі те, що робить її ефективною для деяких пацієнтів і безглуздою для інших.

Що ми знаємо про канабіноїди

У канабісі міститься маса компонентів, що викликають різні ефекти. Хоча деякі речовини, такі як терпени (ароматичні речовини, запахи), як було показано, змінюють психічні та фізичні ефекти шишок, саме канабіноїди, знайдені в суцвіттях конопель, є предметом найбільшого дослідження і інтересу. Канабіноїди впливають на природні рецептори в нашому мозку, викликаючи більшість ефектів, пов'язаних з вживанням ґанджі.

Ось дуже короткий список поширених канабіноїдів конопель, які представляють медичний інтерес для дослідників і пацієнтів. Є ще десятки, але це ті, про які ми знаємо найбільше.

THC, CBD, CBN - що це?

ТГК - відповідає за багато психічних, протинудотні і, можливо, знеболюючі ефекти.

КБД - відмінна перспектива зняття тривоги, судом, безсоння і багатьох інших станів.

КБН - рівні CBN підвищуються, коли гровер дозволяє брунькам дозрівати довше до збору врожаю. Володіє розслаблюючим або тілесним ефектом, менш психоактивний, ніж ТГК.

Інші канабіноїди. Існують десятки, навіть сотні канабіноїдів, які можна знайти в різних сортах конопель. Більшість з них недостатньо вивчені або, можливо, ще офіційно не визначені!

Симптоми, при яких допомагає медична марихуана

Біль, спазми, нудота і відсутність апетиту. Часто лікуються стаффом і екстрактами з високим вмістом ТГК. Результати варіюються від пацієнта до пацієнта, тому краще оцінювати їх залежно від сили впливу.

Симптоми лікування раку. Багато хворих на рак повідомляють, що канабіс допомагає їм позбутися наслідків хіміотерапії. Тим не менше, немає конкретних доказів того, що канабіс лікує рак у людей. Будь ласка, поговоріть зі своїм онкологом, якщо плануєте використовувати каннабіс в поєднанні з курсом лікування! Онкологи є одними з найбільш співчуваючих лікарів, коли справа доходить до вживання канабісу.

Напади, епілепсія, синдром Драве. Це безумство, скільки невірної інформації публікується про медичну марихуану, коли справа доходить до судом. Правда полягає в тому, що деякі пацієнти з епілепсією повідомляють про зменшення симптомів при використанні штамів з високим КБД. Більшість з цих пацієнтів використовують медичну марихуану в додаток до інших рецептів, а не в якості заміни. Проте, більш високі рівні THC можуть фактично викликати судоми у деяких пацієнтів. Це означає, що більшість гібридів канабісу можуть погіршити симптоми судом! Тому людям, що страждають нападами, неймовірно важливо знати, що вони отримують, а також тісно співпрацювати з неврологом при внесенні будь-яких змін в їх ліки.

Тривога або безсоння. Часто лікуються коноплями і екстрактами з високим КБД і від середнього до низького ТГК. Для деяких людей високий рівень ТГК може підсилити тривогу, особливо якщо він намагається вживати канабіс в новій або незвичайної ситуації. Тим не менш, деякі пацієнти отримують найбільше полегшення від штамів з високим вмістом ТГК. Шишки, зібрані занадто рано, або висушені, та не проліковані належним чином, найчастіше викликають занепокоєння, безсоння і головні болі у деяких людей.

Як вживати медичну марихуану?

Коли справа доходить до медичної марихуани, куріння вважається не кращим варіантом, так як може подразнювати легені, і є багато доказів того, що куріння зовсім не нешкідливе!

Проте, вейпінг (випаровування вашої трави замість її спалювання) або вживання в їжу продуктів харчування (канабіс в їстівній формі) вважаються «золотим стандартом» для використання медичної марихуани.

Через який час можна припинити приймати рецептурні ліки

Нерідко в профільних виданнях фігурують пацієнти, яким вдалося відмовитися остаточно від прийому ліків, щоб протистояти симптомам виключно за рахунок вживання медичної марихуани. Але таких людей абсолютна меншість. Найчастіше, вдається знизити залежність або дозування, використовуючи марихуану лише додатково до рецепту, а ніяк не його заміну.

Це не означає, що канабіс не буде ефективний для поліпшення якості життя людини, яка страждає яким-небудь з ряду захворювань. Однак будь-який, хто пробує канабіс з медичних причин, повинен знати, що, якщо ви вже приймаєте ліки від будь-якого захворювання, канабіс, швидше за все, допоможе вам найбільше в поєднанні з призначеними ліками, а не замінить їх.

Наприклад, ви, напевно, бачили деякі популярні новини про медичну марихуану, що допомагає дітям з такими серйозними нападами, як синдром Драве. У той час як канабіс з високим КБД значно покращує якість життя, багато хто з цих дітей як і раніше приймають ліки за рецептом додатково до каннабісу. Канабіс просто використовується разом з іншими ліками для подальшого зменшення судом і полегшення симптомів.

У деяких випадках пацієнти можуть зменшити загальну кількість ліків, які їм необхідно приймати для зменшення симптомів, таких як болезаспокійливі засоби або опіоїди. У міру того, як будуть проводитися додаткові дослідження канабісу та розробляються нові сорти, можливості для полегшення, безумовно, будуть збільшуватися. Проте, ті, хто думає про те, щоб спробувати канабіс з медичних причин, повинні поговорити зі своїм лікарем і розраховувати, що канабіс швидше за все буде доповненням до вашого режиму, а не заміною.

Як збільшити CBD при вирощуванні марихуани

Не можна було обійти в матеріалі тему культивування канабісу.

Штам з високим CBD. Як і THC, найбільш важливим аспектом отримання високих рівнів CBD є вирощування штаму з високим CBD. Хоча клони є кращими для цього, тому що ви точно знаєте, що отримуєте. В даний час в інтернеті є насіння з високим КБД, доступні для тих, хто не має доступу до медичних клонів марихуани.

Автоквітучі штами - автоквітучі штами можуть бути хорошим вибором, тому що вони більш тісно пов'язані з дикою коноплею і часто мають більш високий рівень CBD, ніж інші види конопель. Хоча існують автоквітучі штами канабісу, виведені спеціально для КБД. Майже всі автоквіти мають щонайменше 1-2% КБД (в порівнянні з менш ніж 1% в більшості штамів з високим ТГК). Це пом'якшує ефекти ТГК  та допомагає зменшити ризик нав'язливих думок або занепокоєння.

Не збирайте урожай раніше або пізніше потрібного терміну. Збір врожаю в потрібний час збільшує рівень канабіноїдів і КБД.