Коли сезон вирощування марихуани добігає кінця, багато гроверів готуються пожинати плоди багатомісячної роботи і заповнювати свої комори соковитими бутонами, щоб насолоджуватися ними після сушки.

Когда лучше всего собирать урожай марихуаны?

Якщо ви були одним з них цього сезону, майте на увазі, що вибір правильного часу для збору марихуани дуже важливий, тому що це потрібно робити вчасно, і це дійсно може мати значення, коли справа доходить до якості.

Якщо ви хочете вибрати найкращий час для харвесту, продовжуйте читати, тому що ми збираємося розкрити секрети визначення кращого часу для збору марихуани.

Вибір найкращих днів для збирання врожаю марихуани залежатиме від кількох факторів (погоди, стану рослин, генетики тощо). Таким чином, ми розглядатимемо різні ситуації, щоб ви знали, що робити у вашому конкретному випадку.

Зміст

Генетика: автоквітучі чи фемінізовані сорти?

Генетика: автоцветущие или феминизированные сорта?

Генетичний фактор впливає на правильний час збирання врожаю: в залежності від типу насіння, яке ви посадили, вам потрібно буде взяти до уваги наступні змінні:

  • Автоквітучі сорти конопель: можна сказати, що з моменту проростання цього виду марихуани потрыбно починати готуватися. Автоцвіт має фіксовану дату збирання врожаю і, як наслідок, її можна вирахувати.
  • Фемінізовані сорти конопель: правильний час збирання врожаю залежатиме від сорту; є генетика, яка працює швидше, а іншим потрібно на кілька днів або навіть тижнів більше, щоб дозріти. Якщо цього сезону ви посадили фемінізовані сорти конопель, дізнайтеся, коли буде оптимальний період збирання врожаю відповідно до особливостей штаму (постачальник зазвичай дає рекомендації з цього приводу).

Місце вирощування

Залежно від географічної області, в якій ви вирощує марихуану, необхідно враховувати погодні фактори. Хоча ідеальний час збирання врожаю, як правило, припадає на період з 10 по 15 жовтня, якщо ви бачите, що пішли дощі чи прогнози говорять про погану погоду, ми рекомендуємо вам збирати врожай. Краще зробити це трохи раніше, ніж змарнувати врожай через вологість, грибки і т.д.

Стан здоров'я вашого врожаю

Состояние здоровья вашего урожая

Якщо ваші рослини є повністю здоровими, а клімат залишається сонячним, ви зможете дочекатися ідеальної дати збирання врожаю. Але якщо, незважаючи на сонце, ваші рослини заражені будь-яким шкідником або грибком (червоний павук, ботритіс тощо), це буде фактором, що виправдовує ранній збір урожаю, навіть якщо ваші рослини коноплі автоквітучі.

Якщо ви змушені збирати врожай завчасно...

Якщо через будь-які вищезгадані фактори ви вирішите, що обрізати шишки найкраще раніше, буде розумним зробити це не більше ніж за 10 днів до оптимальної дати. Якщо ситуація дуже серйозна (проблема зі шкідниками або погана погода), і у вас є намір зібрати свій урожай набагато раніше, то, швидше за все, марихуана ще не дозріє, тобто не набуде своїх здібностей.

Це можливо, і ви можете вживати канабіс, але в результаті погіршиться смакова якість; у квітках буде більше хлорофілу, а смак буде «зеленішим». Концентрація терпенів буде нижчою. Хоча кущі все ще зростатимуть, вони ще не завершать свій цикл, тому рослина не зможе повністю розкрити свій ароматичний потенціал. Те саме стосується й ефекту.

Як компенсувати ранній урожай

Щоб і смак і ефект були трохи зрілішими, вам слід продовжити сушіння і проліковку, щоб ваш канабіс набув потрібних якостей.

Що станеться, якщо ви пізно зберете врожай канабісу?

У сухому кліматі збирання врожаю на свіжому повітрі зазвичай відкладається остаточно до жовтня. Середземномор'я та внутрішні райони Іспанії пропонують коноплеводам більше вигод у цьому відношенні, ніж узбережжя Атлантичного океану, де опади та вологість у вересні та жовтні набагато частіші та інтенсивніші.

У процесі дозрівання бутони набухають. А наприкінці стадії цвітіння основне листя починає жовтіти, тому що цукор концентрується в квітці.

Якщо рослина коноплі перезріває, вторинне листя теж починає жовтіти. Якщо ви не звертали на це уваги і дозволили рослинам каннабісу розвиватися після оптимальної дати збору врожаю, в квітці буде менше домішок, так як рослина зможе краще видаляти сліди добрив, що накопичилися. Це пом'якшить смак, зробить його трохи легшим.

Что произойдет, если вы поздно соберете урожай каннабиса?

У класичній літературі згадується, що дія цієї марихуани напевно буде сильнішою, оскільки THC (не всі), присутні в рослині, деградували в CBN (каннабіноїд з наркотичними властивостями). Отже, це буде канабіс із психоактивним ефектом (оскільки ТГК залишиться у його складі), але з більш важким седативним ефектом, в ідеалі – для вживання у нічний час. Ви помітите, що його смак м'якший, тому що хлорофіл метаболізується. Буде так, ніби рослину пролікували без сушіння.

Ви можете отримати різні ефекти, що відповідають вашим смакам, з одним і тим самим сортом марихуани, залежно від рівня зрілості. Урожай, який зібраний з одного куща на різних етапах зрілості відрізнятиметься як за смаком та ефектом, так і за відчуттями при вживанні.

Коли найкраще збирати врожай канабісу?

Щоб визначити оптимальний час для збирання врожаю, вам потрібно буде спостерігати розвиток смоли на бутонах. Для цього вам знадобиться збільшувальне скло, щоб спостерігати за морфологією трихом.

Що таке трихома?

Что такое трихома?

Трихоми присутні на квітці канабісу та відповідають за вироблення THCA, CBDA та інших канабіноїдів у рослині. Ці дрібні залози мають життєвий цикл. Подивившись, у якій точці цього циклу вони перебувають, ви зможете визначити, наскільки дозріли ваші рослини марихуани.

На початку циклу вони є лише маленькими кульками, які називаються базальними трихомами. У міру дозрівання рослини з'являються інші, більш подовжені трихоми, що мають форму льодяника на паличці.

трихомы представляют собой только маленькие шарики

У міру просування процесу трихоми набувають напівпрозорого молочно-білого кольору, який потім змінюється на бурштиновий.

Якщо ви пропустите оптимальну дату збирання врожаю, то помітите, що трихоми мають темніший, цукерково-коричневий колір. Час, який ідеально підходить для збирання ваших рослин марихуани, можна визначити, коли більшість трихом стає молочно-білого кольору, а деякі (близько 25%) – янтарними.

янтарный

Тому, щоб визначитися з оптимальним часом збирання врожаю, вам необхідно переконатися, що:

  • Формування смоли досягло свого піку.
  • Квіти припинили набирати обсяг.
  • Вторинне листя почало втрачати колір, а більшість основного опало.
  • Спостерігаючи за трихомами через лупу, ви переконаєтеся, що більшість з них молочно-білого, а деякі – бурштинового кольору.