Якщо ви любитель марихуани, то мало що може здаватися вам таким корисним, як вирощені високоякісні шишки.

З цілого ряду причин, включаючи обережність, вирощування каннабісу в закритому грунті цілком заслуговує на увагу.

Однак, незважаючи на те, що він має багато переваг у порівнянні з вирощуванням у відкритому ґрунті, кімнатний гровінг – це не пасивний вид діяльності.

Зміст

Що робить вирощування у приміщенні таким складним завданням?

Що робить вирощування у приміщенні таким складним завданням?

Змусити рослину вирости до зрілості – не найбільша проблема; звичайно, термін «травка» не був обраний довільно. Швидше, проблема полягає в тому, щоб виростити виняткову траву, якою міг би пишатися будь-який шанувальник ганджі.

Метою гровінгу в приміщенні є моделювання природних умов, які найкраще підходять для сорту, який ви вибрали. Це досягається за рахунок комбінації штучних систем для контролю температури, вентиляції, боротьби зі шкідниками та хворобами, балансу води та живлення ґрунту.

Підтримка всіх цих факторів на оптимальному рівні вимагає великої обережності та відданості справі. Залежно від сорту, який ви виберете, мине від трьох до семи місяців, перш ніж ви зможете насолодитися розслаблюючою затяжкою своєї дорогоцінної трави.

Будь-якої миті одна або кілька систем можуть вийти з ладу і поставити під загрозу весь процес, тому ви повинні підтримувати неухильну дисципліну до кінця.

Вентиляція та контроль температури

Вентиляція та контроль температури

Повітряний потік у вашому гроубоксі для вирощування є величезним фактором, що визначає успіх росту рослин. Без належної вентиляції накопичення небажаних «вихлопних газів» порушує баланс повітря. А також дозволяє створювати умови вологості для розмноження плісняви.

На додачу до цього рослини марихуани створюють характерний запах, який зрештою може просочити весь будинок або навіть потрапити назовні. Немає жодної гарантії, що ваші сусіди, сім'я з ентузіазмом сприймуть запах, що надходить від вашої квартири чи будинку.

Контроль температури – ще один параметр, який залежить від системи вентиляції. Надмірне тепло від ламп для вирощування необхідно відводити, а в холодну погоду може знадобитися обігрів. Загалом температура повинна підтримуватися в межах від 21°C (70°F) до 23°C (73°F).

Освітлювальні прибори

Освітлювальні прибори

Без сонячного світла кімнатні рослини канабісу покладаються на світло, яке зазвичай має високу інтенсивність.

Під час енергоємної вегетативної фази, коли рослина дає найбільший приріст у розмірі, потрібно від 16 до 20 годин світла.

Щоб викликати цвітіння, необхідно змусити рослину «подумати» про зміну пір року. Для сортів, які не є автоквітучими, це досягається за рахунок зменшення тривалості освітлення на добу до 12 годин.

Процес управління світлом дуже чутливий, і якщо його перервати, рослина може перейти в стан відновлення рослинності, відомий у колах виробників як «ре-вегетація», що спричиняє припинення цвітіння і повернення до вегетативного циклу.

Вода та живлення

Вода та живлення

Само собою зрозуміло, що рослини потрібно буде регулярно поливати, як і будь-яка жива істота, позбавлена цієї життєзабезпечуючої сполуки, вони загинуть. І навпаки, надмірний полив може призвести до руйнування коріння, аж до загнивання.

Крім води, марихуані також необхідні різні поживні речовини для ефективного росту та цвітіння. Середовище для вирощування та додаткові поживні речовини є важливими факторами для досягнення бажаного смаку та оптимального врожаю.

Ви можете садити рослини в різний ґрунт, включаючи волокно та гідропоніку, і всі вони вимагають регулярного огляду та коригування.

Полив, внесення добрив за графіком та моніторинг pH можуть забрати багато часу.

Боротьба зі шкідниками та хворобами

Боротьба зі шкідниками та хворобами

Боротьба зі шкідниками при вирощуванні в приміщенні відносно простіша, ніж на відкритому повітрі, оскільки проникнення великих шкідників у зону вирощування можна контролювати за допомогою фізичних бар'єрів.

Тим не менш, паразити, такі як павутинний кліщ та пліснява, є частою неприємністю.

Для виявлення ознак хвороби чи зараження шкідниками необхідно уважно оглядати іноді кожен листочок. Потім вам може знадобитися прищемити уражені частини, застосувати пестицид або видалити всі рослини, щоб уникнути перехресного зараження.

Загальна безпека зони вирощування

Крім постійної уваги, яка необхідна рослинам для оптимального росту, важливо відзначити, що обладнання і самі рослини (особливо під час сушіння) мають небезпеку пожежі.

Складна проводка, гумова та пластмасова арматура означають, що навіть невелика електрична несправність може спричинити серйозну пожежу. Тому вам необхідно уважно стежити за всіма компонентами та виявляти потенційні критичні дефекти.