У цьому розділі представлене насіння конопель з переважанням sativa у своєму генетичному коктейлі. Сідбанк Ganja Seeds пишається рідкісними лендрейсами чистих сатів, на основі яких ми вже десять років виводимо унікальні гібриди. Багаторічний досвід селекції та численні подорожі у пошуку генетичного матеріалу допомогли команді зібрати ексклюзивну лінійку сатіва-домінуючих стрейнів.

Що таке Сатіва?

Що таке Сатіва?

Каннабіс посівний, відомий також як Cannabis sativa - рослина, що прибула до нас із спекотних та далеких країн. Кущі величні, статні і красиві. Коренева система любить простір і може розвиватися до двох метрів завглибшки, при висоті до 6 м. Поширена на території Південної Індії, Мексики, окремих куточків Африки, Таїланду, Колумбії, Бразилії та на Гавайських островах.

Дводомна рослина утворює витончене і довге листя, що нагадує лапи, прикрашені зубчастим обрамленням по краях. Стебло формує безліч тонких бічних гілок, на яких формуються смолисті бутони. Зацвітає, як правило, пізно – до кінця серпня, середини вересня. Стадія цвітіння може тривати до 16 тижнів, що унеможливлює культивацію в північних регіонах планети.

Суворий тропічний і субтропічний клімат, в якому історично розвивалась сатіва, наділив її завидною стійкістю та імунітетом до підвищених температур і посух, проте зробив її вкрай сприйнятливою до прохолоди. В аутдорі рекомендується висаджувати розсаду при нічній t° + 10-14 за Цельсієм.

Дарунки з теплих країв

Достеменно невідомо коли і де вперше було виявлено сатіву. Єдиною географічною зачіпкою вважається згадка про застосування sativa в 7-8 тисячолітті до нашої ери в Тайвані.

Канабіс цього виду віддає перевагу світлу і вологості. Сьогодні його культивують у державах Південної Африки, Азії та Південної Америки. Практично незмінний світловий день протягом усього року у цих місцях земної кулі дозволяє рослинам витягуватися до гігантських розмірів та розкривати свій колосальний потенціал урожайності.

Залежно від місцевості зростання змінюється і зовнішній вигляд, запах, смак і вміст психоактивних компонентів у смолі. Наприклад, тайська відрізняється збалансованою концентрацією ТГК і КБД і більше за інші застосовується в медичній практиці лікування різних захворювань. Представники непальського каннабісу мають критичний зміст тетрагідроканнабінолу і не виростають великими, а лаоська грішить частими випадками гермафродизму.

Ефект сатіви

Ефект сатіви

Після вживання подрібнених суцвіть сатіви очікується високий приплив сил, що супроводжується ейфорією та творчим піднесенням. Після куріння підвищується працездатність, життєвий тонус та настрій. Помічено також прояв соціальної активності. Дія відрізняється від індіки тим, що не затуманює розум, зберігаючи ясність розуму і освіжаючи думки, не викликаючи сонливості, втоми та відчуттів, схожих на наркотичне сп'яніння.

Особливості домашнього коноплярства чи "Як не виростити гіганта"?

У стиснутому домашньому гроубоксі садівникові-початківцю навряд чи вдасться виростити чисту Сатіву. Крім габаритів, рослини мають тривалий період цвітіння. Новачку буде простіше виростити автофемінізований штам, ніж витратити 4 місяці часу на оригінальний сатівний фенотип.

У нашому магазині можна купити насіння конопель гібридних сортів, які мають коротку фазу цвітіння, але виявляють усі характерні якості, властиві сатівним лендрейсам. Контролювати стрімке зростання набагато легше, ніж здається - потрібно просто раніше перевести сходи в режим цвітіння, не чекаючи того моменту, коли верхівка почне впиратися в лампу.

Коноплярі, які вирощують канабіс в комерційних цілях, віддають перевагу саме сатівним різновидам. Вони демонструють високу продуктивність та відмінні смакоароматичні характеристики. Створивши оптимальні умови для своїх улюбленців, можна сміливо зняти 1000 грамів з одного кущика на вулиці і до 800 з 1 м. квадратного в індорі, ось чому з кожним роком попит на насіння конопель Сатіва так зростає.