Терміни індіка та сатіва широко використовуються та оспорюються. Незалежно від того, чи вперше ви вживаєте марихуану або являєтесь досвідченим споживачем, ймовірно, що ви чули про передбачуваний «тілесний кайф» індіки, «церебральний порив» сатіви або інші різні ефекти гібрида.

Ці терміни складно випустити з уваги. Перегляньте будь-яку добре укомплектовану полицю в аптеці «штатів», і ви знайдете всі типи штамів або культурних сортів канабісу з однією з цих трьох етикеток. Але наскільки вони корисні і коли можуть ввести в оману поняття індіка і сатіва?

Якщо ви готові дізнатися про розбіжності навколо штамів індіки та сатіви, про походження цих термінів і про те, чи цінні вони для споживачів канабісу, ласкаво просимо. Ця стаття для вас.

Кожен штам або сорт канабісу має свою форму, колір, профіль аромату та потенційні ефекти.

Зміст

Как сейчас применяются эти термины?

Як зараз застосовуються ці терміни?

Майже відразу після їх появи терміни індіка і сатіва використовувалися для ідентифікації рослин канабісу на основі форми і розміру їх основного листя, а також кількості виробленого ними волокна. Сьогоднішні землероби використовують їх приблизно для тієї ж мети: поділяють рослини на індіку та сатіву відповідно до їх особливостей розвитку та фізичного стану.

Гровери використовують індіку, сатіву та гібриди, щоб класифікувати рослини за ознаками їх зростання та отриманими хімічними профілями. Потім роздрібні торговці можуть продавати канабіс споживачам, класифікуючи сорти відповідно до цих умов, проте така класифікація може вводити в оману. Інакше кажучи, індіка і сатіва досі існують, оскільки вони служать цілям культиваторів, а старі звички роздрібних торговців зберігаються.

То в чому різниця між індікою та сатівою?

Справжня різниця між сьогоднішніми рослинами індіки та сатіви полягає в їх спостережуваних відмінностях під час циклу вирощування. Рослини індіки зазвичай низькі, з товстими стеблами і широким темно-зеленим листям. У них також короткі цикли цвітіння, і вони досить добре ростуть у холодному кліматі. У сатіви більш тривалі цикли цвітіння, вони краще ростуть у теплому кліматі із тривалим сезоном. Зазвичай вони виростають вищими, мають світло-зелене вузьке листя.

За останні 50 років культивування канабісу схрещування стає все більш популярним. В результаті практично немає таких сортів, як чиста індіка чи сатіва. Кожне суцвіття, з яким ви коли-небудь стикалися, швидше за все, було якимось гібридом. Класифікація конкретного сорту (індіка чи сатіва) зазвичай означає, що він нагадує той чи інший вид за властивостями.

Ефекти сативи та індики

Эффекты сативы и индики

Фреймворк індіка проти сатіви викликав розбіжності – і не дарма. При дослідженні штамів, ви, ймовірно, побачите опис ефектів сатіви у вигляді церебральних, п'янких, що піднімають настрій і підживлюють енергією. У той час як штами індіки описуються так: для відпочинку, седативні, що «перетворюють тіло на камінь». Як і раніше, цілком допустимо описувати ефекти як сатіво- або індікоподібні. Але слід пам'ятати, що ефекти сатіви чи індіки не обов'язково збігаються з походженням сорту.

Гібридні сорти стали такими ж відомими, як їхні початкові види, якщо не більше. Залежно від вашої точки зору термін «гібрид» може або ускладнити, або спростити ситуацію. Хоча вони, безумовно, представляють складнішу систему визначення виду, це не забезпечує маркування, яке адекватно вказує на ефекти, які користувач може очікувати від сорту. Це особливо правильно, оскільки ми розуміємо, наскільки по-різному наші тіла реагують на канабіс.

Вам коли-небудь доводилося розслаблятися за допомогою індіки, щоб опинитися у високоенергетичному мозковому тумані? Або ви пробували штами з переважанням сатіви, які, як ви чули, були дуже корисними для продуктивності, а в результаті опинилися в тривалому стоуні для всього тіла? Правду кажучи, ви не завжди можете покладатися на своє тіло, щоб отримати ефекти, подібні до певного виду, від шишок індіки або сатіви. Ви і ваш друг можете викурити один і той же бутон і отримати два різні досвіди.

Хороша новина в тому, що маркетинг канабісу наближається до реальності. Все більше і більше продуктів канабісу називають гібридними, тому що це точніший термін. Часто виробники рекомендують гібриди через їх вузькоспеціалізовані ефекти, смаки та аромати.

Підсумок: індіка та сатіва можуть бути прикметниками щодо опису певних наборів ефектів, але не розраховуйте, що продукти з такими етикетками постійно діятимуть саме так.

Як індіка та сатіва впливають на вас?

Как индика и сатива влияют на вас?

Парадигма індіки та сатіви – розслаблення та збудження – явно застаріла, якщо не зовсім точна. Тож як розібратися? Які значення мають терміни індіка і сатіва, якщо такі є, і який вплив вони справлять на вас?

Відповідь не така безнадійна (і не така однозначна), як ви думаєте. Кожен сорт справляє індивідуальний ефект, оскільки це залежить і від людини, яка вживає канабіс, але це не означає, що ви не можете приймати дійсно обґрунтовані рішення про те, які сорти ви збираєтеся спробувати.

Ефекти, які ви відчуваєте від штамів, безпосередньо пов'язані з каннабіноїдами та терпенами.

На ринку для дорослих найбільш популярні сорти, як правило, мають один із найвищих рівнів вмісту ТГК. Терпени, органічні сполуки, що відповідають за смак та аромат рослин, значною мірою впливають на характер та ефект канабісу, а також на потенційні лікувальні властивості. Етикетки індіка та сатіва були створені за століття до того, як ми усвідомили, що саме терпени є невід'ємними факторами загального впливу даного сорту.

Терпени сильно впливають на характер та ефект, а також на потенційні лікувальні властивості. Знання різниці між ефектами індіки та сатіви – відмінна відправна точка. Але коли справа доходить до вибору продукту, ви зможете приймати набагато більш обґрунтовані рішення, якщо почнете звертати вашу увагу на зміст каннабіноїдів та терпенів у кожному продукті.

Ви також можете дізнатися, чи підійде шишка, просто перевіривши її запах. Якщо запах вам приємний, це ознака того, що ваше тіло може добре зреагувати на домінуючі терпени.

Як завжди, знання приходять із досвідом. Організм окремої людини по-різному реагує на зовнішні впливи. Все, що потрібно, – це досвід та правильна інформація, щоб знати, що та як на вас вплине. Зрештою, ви самі є найкращим ресурсом для визначення того, які продукти канабісу принесуть бажаний ефект.

Підсумок: дізнайтеся, які профілі каннабіноїдів та терпенів найкраще підходять для вас, методом спроб та помилок. Щоб зробити процес ефективнішим, записуйте, що ви пробували, що вам сподобалося, а що ні.

Часті запитання

Сатіва – для енергії?

Как индика и сатива влияют на вас?

Ефекти сатіви часто описуються як церебральні, п'янкі, такі що піднімають настрій і бадьорять, тоді як індіки – все навпаки. Однак це не означає, що квітка з написом sativa гарантовано наповнить вас енергією та підніме настрій.

Чи є різниця між індікою та сатівою?

У фізичному плані – так. Ці терміни були створені, щоб допомогти ботанікам класифікувати рослини на основі фізичних характеристик. Однак це не говорить про особливості прямого впливу на організм людини.

Який штам змушує сміятися найбільше?

Це все одно, що запитати, який фільм змусить найбільше сміятися. Усе залежить від людини. Проте каталоги дозволяють фільтрувати тисячі штамів за ефектами, про які повідомили користувачі.