В ідеальних умовах культивації, схожість насіння канабісу близька до стовідсоткової. Однак бувають ситуації, коли прокльовування пагонів так і не вдається дочекатися. У цьому матеріалі ми розглянемо причини подібних моментів, способи їх усунення та інші актуальні питання.

Зміст

Першопричини

Як не дивно, але є кілька факторів, які не залежать від гровера. До таких належать:

  • інфекційне захворювання посівного матеріалу (насіння виявилося заражене ще до покупки недобросовісним продавцем і вже мертві);
  • погана або невідома генетика (нестабільний штам апріорі піддає ризику потенційний гров).

Обидва пункти відносяться до магазинів, які реалізують товар сумнівної якості. Це легко перевірити, порівнявши середню ціну на посівмат, а також співпрацю реалізатора з великими сідбанками планети.

Почему не всходит конопля

Помилки коноплярів

Тепер перейдемо до фактів, які нерідко ігнорують початківці-гровери:

  • Звертайте увагу на рекомендації брідерів. Можливо, сорт призначений для культивації в конкретних умовах, недотримання яких загрожує поганою схожістю.
  • Певні обставини можуть сприяти продовженню періоду проростання насіння, тому не поспішайте бити тривогу, попередньо почекавши ще тиждень понад передбачуваного терміну.
  • Вибирайте тільки якісний субстрат, досить пухкий для дренажу, доступу кисню, зі стабільним рівнем кислотності.
  • Дотримуйтесь умов зберігання посівного матеріалу, розкриваючи упаковку тільки перед висадкою. Відкриту упаковку необхідно зберігати в сухому прохолодному місці з мінімумом освітлення.

Труднощі перших етапів

Уникайте занадто глибокої посадки насіння. Оптимальна відстань до поверхні становить 7-10 міліметрів. В іншому випадку насінню просто не вистачить ресурсів, щоб пробитися крізь товщу грунту.

Вкрай важливо дотримуватися температурного режиму, не допускаючи переохолодження грунту. Навіть в режимі ночі температура не повинна опускатися нижче +8 градусів за Цельсієм. Безумовно, існують сорти конопель, які комфортно розвиваються і при більш низьких температурах. Однак зазначений орієнтир гарантує гроверу відмінну схожість.

Підвищена вологість - ще одна небезпека, яка загрожує сходам. Зайвий полив призводить до утворення грибкових захворювань, гниття і цвілі. Використовуйте примітивні дозатори вологи (піпетка або ручка). Так насіння не опиниться на дні ємності під значним шаром землі. При середніх умовах, полив двічі на добу вважається нормою. Внесення води слід здійснювати лише після підсихання субстрату.

Шаманізм і місячний календар

Дана інформація не знайшла підтвердження вченими, але заслуговує на ретельне вивчення. Оптимальним часом посіву вважається період між першою чвертю і молодиком. Відповідно до теорії, цей проміжок характеризується сильним гравітаційним впливом Місяця, сприяючи нормальному підживленню вологою, легкості прокльовування.

Наостанок рекомендуємо уважно поставитися до терміну придатності насіння, уникаючи надлишку вологи, підвищеної температури, інакше допустимий часовий проміжок зберігання істотно скоротиться.

Гідний приклад

Дотримання вимог при культивації, вибір якісних «горішків» гарантують пророщування 99% насіння в середньому. Яскравим прикладом такої якості є фемінізований гібрид Auto Mazar від сідбанка Ganja Seeds. «Дівчатка» штаму автоматично зацвітають, а за рахунок домінування індіки в генотипі, дозволяють швидко домагатися врожаю. Забійний стафф зовсім нескладно вирощувати. Селекціонери постаралися на славу, щоб догодити вимогливим гроверам. Купити насіння фем конопель Авто Мазар легко в нашому інтернет-магазині.