У цьому розділі ми підібрали для покупців компактні, невисокі і навіть "карликові" стрейни канабісу, розміри яких не перевищують одного метра. Насіння конопель, що формує mini рослини, підходить аутдорним любителям. Висока трава і чагарники з легкістю приховають плантацію від сторонніх і випадкових очей. Карликові сорти полюбляють гровери, які не мають достатньо вільного простору для культивації та висаджують канабіс у скромний гроубокс. Низькорослі сорти стануть оптимальним рішенням для підвіконня та тераси.

Маленький, але врожайний

Маленький, але врожайний

Компактні форми не говорять про мізерну врожайність. У лінійці є сорти, здатні нагородити дбайливого садівника 0,5 кг з квадратного метра і до 150 г з куща в умовах відкритого грунту. Рівень ТГК у смолі може досягати 17-22%. Для виведення низьких гібридів знадобилися зусилля та досвід селекціонерів, основною метою яких було виведення карликових копій легендарних штамів, зріст яких досягав 2-3 метрів. Багаторічна праця увінчалася успіхом, і тепер насіння конопель рідкісних штамів стало доступним у міні-версії.

Які плюси у низьких стрейнів?

Досвідчені коноплярі запевняють, що низькорослі штами мають більше позитивних сторін, ніж недоліків. До плюсів сміливо можна віднести:

  • Скорочення витрат на добрива та електроенергію, адже чим менша площа зростання куща, тими менша потужність лампи знадобиться. "Міні" форматні сорти зажадають від конопляра горщик невеликого розміру, а замість вентилятора для обдування можна використовувати звичайний кулер.
  • Можливість "прихованого грову". Не потрібно витрачати час на пошук потрібного місця для висадки плантації. Її легко сховати практично у будь-якій місцевості. У домашніх умовах вдасться зняти врожай у mini-growbox та у тепличці, виготовленій із системного блоку.
  • Невибагливість у догляді. За коротунами легко стежити і спрямовувати потенціал зросту у потрібному руслі. З них виходять чудові деревця "Бонсай", якщо грамотно застосовувати до них техніку загину. Податливість культури дозволить навіть недосвідченому ботаніку зняти гідний урожай за мінімальних часових та грошових витрат.

Чи є мінуси?

Чи є мінуси?

Безумовним і поодиноким недоліком вирощування низькорослих рослин є їх незначна продуктивність у порівнянні з величезними "ялинками" інших штамів. Якість шишок при цьому не постраждає. Садівник отримає потужні та ароматні суцвіття. Якщо Ви вирішите купити насіння конопель "невисоких стрейнів" в комерційних цілях, то навряд чи досягнете поставлених завдань, якщо тільки в своєму розпорядженні не маєте величезних площ. Такі стрейни більше підходять для аматорського та ознайомчого грова.

Лінійка ліліпутів від Ganja Seeds

У кожній категорії ми обов'язково виділяємо видатних представників, які здобули популярність у всьому світі і радують коноплярів неперевершеними характеристиками. У цій категорії до "чемпіонів" відносяться:

  • Ganesh regular з неймовірним трансцендентним ефектом та чудовими сканковими ароматами. В основі генетики лежить рідкісна сатіва Ямуна та індіка, родом зі знаменитих гір Афганістану. Сходи повністю відцвітають за 10 тижнів і обдаровують дбайливого конопляра 300 г з м2 при техніці SCROG в індорі і до 100 г з рослини в аутдорі.
  • Auto Pineapple feminised від Ganja Seeds. Компактні рослини з чарівним стійким та фруктовим ароматом. У генетичному коктейлі особливе місце посідає всесвітньо відомий Super Bud. Порадує 300 г з м2 і до 80 г з куща в аутдорі. Потужний запах під час цвітіння вимагатиме встановлення гарної вентиляції, оснащеної вугільним фільтром.
  • Auto Lemon Skunk feminised від Ganja Seeds. Невибагливий хрест двох легендарних генетик Skunk та Lowryder. Чудова ароматична композиція і гідний досвідченого знавця післясмак нікого не залишить байдужим. Повністю відцвітає за 7-9 тижнів та дарує 350-400 г з квадрата. На вулиці росте примхливо, але при належному догляді винагородить гровера 50-100 г тугих блискучих бутонів. У гроурумі знадобиться вентиляція та маскування аромату.

Тут ми описали далеко не всі міні-гібриди, що заслуговують на Вашу увагу. У даному розділі можна купити насіння конопель, пристосоване для "прихованого" грова, а також насіння, що підходить для лінивих ботаніків..