Психоделічні грибочки в свіжому або сушеному вигляді не дуже приємні на смак. І це нормально, адже навіть звичайні гриби на кшталт печериць, які поширені в кулінарії, ніхто не вживає без приготування. Плодові тіла смажать, варять, додають в різні страви. Якщо так роблять зі звичайними печерицями, то чому б не насолодитися в повній мірі магічними грибами? Багато людей, які вирішили продегустувати тільки що зібраний або сушений гриб, давляться або починають задихатися через них. Щоб запобігти неприємним відчуттям при вживанні психоделічного продукту, ознайомтеся з простими варіантами його приготування.

Зміст

Частина людей боїться піддавати плодові тіла термічній обробці, так як вони вважають, що через це гриби не будуть давати ефект бажаної сили. Однак наука спростувала цей міф. Міколог Пол Стамец радить готувати всі грибочки перед дегустацією, це стосується і психоделіків. Також вказується на те, що якщо додати чарівні капелюшки в кінці, коли основне блюдо охолоне, то це дозволить не тільки поліпшити смакові відчуття, але і зберегти потужність грибних ефектів.

Чому рекомендується застосовувати в кулінарії «чарівні» гриби

Почему рекомендуется применять в кулинарии «волшебные» особи

Відповісти на це питання може кожен. Секрет полягає в тому, що при готуванні гриби стануть набагато смачнішими, зовсім по-іншому будуть впливати на смакові рецептори людини. Вживати свіжий і сухий гриб незручно, з приготованим проблем не буде. Крім цього, є й інші переваги.

Як добре іноді збиратися з друзями і проводити час за поїданням різної смакоти! Компанія тільки зрадіє, якщо ви запропонуєте урізноманітнити звичне меню декількома стравами з вмістом псилоцибіна. Ваша вечірка стане особливою. Ви зможете відпочити, набратися сил, душевно посидіти і пообговорювати ефекти.

Якщо ви віддаєте перевагу маленьким дозам, то і з цим труднощів немає. Просто розрахуйте оптимальне дозування. Звичайна страва, в яку додали секретний інгредієнт, допоможе вам стежити за кількістю споживаних психоделіків протягом дня. Крім цього, такий спосіб дозволяє підживлюватися грибами на природі, в дорозі або інших місцях і не викликати підозри.

Вплив чарівної кулінарії на «чоловічу силу»

Вчені поки не прийшли до достовірного висновку про те, чи знижує термічно оброблений псилоцибін потенцію. Ми не маємо чіткої відповіді через недостатню увагу до цього питання. Відсутність великої кількості наукових досліджень не дозволяє вченим прийти до єдиної думки.

Незважаючи на це, є відомості про те, що активність зменшується через наркотичні плодові тіла, які піддалися сильному нагріванню протягом тривалого періоду. «Легкі» страви і напої не приносять ніякої шкоди. Щоб уберегти себе від можливих проблем, дотримуйтеся рецепта і дозування.

Рецепти

Рецепты

За багато років люди придумали безліч способів приготування псилоцибе: гарячі і холодні страви, випічка, напої, а також солодощі. При такому асортименті будь-хто зможе знайти щось для себе. Це не тільки маскує неприємний присмак «магічної» речовини, а й змушує її «заграти новими фарбами». Далі ми розповімо про найбільш популярні рецепти.

«Чарівний» шоколад

Тисячоліття тому ацтеки харчувалися шоколадом і насолоджувалися його бадьорим впливом. Підбадьорення він викликав завдяки алкалоїду теоброміну, який надавав стимулюючий ефект на людський організм. Простий рецепт десерту з вмістом псилоцибіну перетворює звичний продукт в підбадьорливий.

Що потрібно підготувати:

  • Висушені плодові тіла;
  • Кілька шоколадок;
  • Велика каструля;
  • Скляна глибока тарілка;
  • Наточений ніж;
  • Спеціальні форми (можна використовувати антипригарне деко).

Коли приготуєте все інгредієнти і інструменти, можете починати роботу.

Алгоритм:

  1. Використовуйте лише добре просушені гриби;
  2. Наріжте їх на маленькі частини;
  3. Розламайте шоколадки на невеликі шматочки і помістіть в скляну тарілку.
  4. Поставте тарілку з шоколадом на каструлю з водою.
  5. Перемістіть саморобну парову баню на вогонь і дочекайтеся кипіння рідини в каструлі. Під час цього помішуйте шоколад.
  6. Зніміть каструлю з плити і залиште шоколад охолонути на пару хвилин.
  7. Додайте в розтоплений шоколад дрібно нарізані грибочки.
  8. Перемішайте вміст тарілки так, щоб «магічні» інгредієнти рівномірно розподілилися.
  9. Вилийте отриману масу в форми.
  10. Залиште їх в холодильнику до повного охолодження.

Якщо ви хочете спробувати шоколадні цукерки з секретом, то просто сформуйте маленькі кульки з приготовленої суміші і оберніть їх фольгою. Зберігати солодощі можете майже будь-який час в прохолодному і темному місці.

Песто

Відомий італійський соус зеленого кольору славиться яскравим і освіжаючим смаком, а також насиченим ароматом. Через цю особливість він відмінно маскує не дуже приємні психоделіки. Песто добре підходить до макаронів, лавашу і паличок з моркви.

Для приготування вам знадобиться наступне:

  • Свіжі псилоцибінові гриби (можна і висушені);
  • Блендер;
  • 2 склянки свіжої петрушки, базиліка або іншої зелені;
  • 1 чашка пармезану (веганська версія: замінник харчових дріжджів);
  • Півсклянки нарізаних горіхів (волоських або кедрових);
  • Пара зубчиків часнику;
  • Півсклянки оливкової олії першого холодного віджиму;
  • Стакан лимонного соку;
  • Піта, палички з моркви, в загалі, що-небудь, що ви будете вмочати в соус;
  • Рожева сіль (можна звичайну) і мелений чорний перець (кількість визначаєте самі).

Спочатку помістіть всі компоненти страви в блендер і увімкніть його. В результаті роботи блендера ви повинні отримати неоднорідну масу з шматочками горіхів і плодових тіл. Після цього перекладіть приготований соус в інший посуд і беріться за дегустацію.

Представлену страву легко приготувати. Легкість рецепта не погіршує психоделічний ефект грибів. Через те, що продукт не піддається термічній обробці, псилоцибін не розкладається. Це означає, що такий соус може спровокувати зміну свідомості, яка відрізняється від звичного сприйняття навколишнього світу.

Чай

Чай

«Магічний» напій теж досить легко приготувати. Як правило, 1 чашка чаю вимагає 1 грама психоделічних грибів. Представлений спосіб приготування можна застосовувати і для висушених, і для свіжих плодових тіл. Єдина відмінність полягає в тому, що для приготування свіжих екземплярів потрібно збільшити дозу і залишити настоюватися на кілька хвилин більше.

Підготуйте наступні інгредієнти і інструменти:

  • Псилоцибінові гриби;
  • Каструля;
  • Фільтр з дрібною сіткою;
  • Чайний пакетик;
  • Можна також додати цукор або мед, але не обов'язково.

Важливо правильно заварити, для цього дотримуйтесь інструкції:

  1. Зробіть з грибів псилоцибіновий порошок і відкладіть його вбік.
  2. Наберіть в склянку воду і вилийте її в каструлю.
  3. Поставте каструлю на плиту і дочекайтеся кипіння (вогонь не повинен бути сильним).
  4. Після закипання зніміть каструлю з плити.
  5. Додайте у воду приготований порошок і залиште суміш на 10 хвилин.
  6. Процідіть за допомогою сита рідину з грибами.

Можете порадуватися результату, все готово!

Щоб поліпшити смакові відчуття, в отриманий напій можна додати пакетик чаю, цукру або меду. Чай не обов'язково вживати відразу ж, він збереже наркотичні властивості на пару днів, якщо поставити його в холодильник.

«Магічний» салат

Люди часто використовують псилоцибін на голодний шлунок, щоб домогтися потужного і тривалого впливу, проте це не означає, що потрібно мучити себе голодуванням. Ви можете приготувати смачний і поживний салатик, який надасть такий же ефект, що і гриби в необробленому вигляді.

Складові:

  • 150 г петрушки або іншої свіжої зелені;
  • 150 г козячого сиру;
  • 30 г горіхів (кедрових або волоських);
  • гриби;
  • в якості заправки використовуємо наступне:
  • трохи підсмаженої кунжутної олії;
  • стакан яблучного оцту;
  • чайна ложка чорного меленого перцю;
  • 1 ч. л. гірчиці.

Що робити далі:

  1. Промийте зелень і дочекайтеся, поки вона висохне.
  2. Наріжте її дрібними шматочками і перемішайте, помістіть в термостійкий посуд.
  3. Обсмажте горіхи до коричневого відтінку і змішайте із зеленню. Для обсмажування можна використовувати звичайну сковорідку.
  4. Додайте заправку в заготовку і гарненько перемішайте.
  5. Дрібно наріжте сир і висипте шматочки в салат.
  6. Поставте форму в духову піч або ж накрийте кришкою і помістіть на плиту. Нагрівайте протягом хвилини до того моменту, коли сир почне плавитися.
  7. Після закінчення поріжте плодові тіла на невеликі частини і посипте ними закуску.

Така страва зберігає свої властивості протягом 2 діб, якщо зберігати її в холодильнику.

«Xoconacatl»: «Чарівні» кульки з грибів

«Xoconacatl»: «волшебные» шарики из грибов

Цей смачний десерт являє собою справжній енергетик, який моментально підбадьорить дегустатора. Настільки дивна назва продукту утворена шляхом поєднання двох слів: «xocolatl» (ацтеки так називали шоколад) і «teōnanacatl» (перекладається як «їжа богів»). У цій страві ви не відчуєте неприємного грибного присмаку. Якщо бажаєте, можна поліпшити її іншими інгредієнтами.

Підготуйте:

  • Висушені грибочки;
  • 150 грамів шоколаду (більше 80% вмісту какао);
  • Антипригарний папір для випічки;
  • Кухонну сіль;
  • 100 г органічної олії кокоса холодного віджиму.

Як доповнення можна використовувати сухофрукти, горіхи, зефір, кукурудзяні пластівці.

Порядок дій:

  1. Псилоцибе наріжте на невеликі частини.
  2. Подрібніть інші інгредієнти і перемішайте в глибокій тарілці з грибами.
  3. Зробіть парову баню. Для цього знадобиться каструля з водою. Поставте на неї термостійку тарілку. Акуратно розтопіть кокосову олію до закипання води. Можете знизити температуру плавлення олії сіллю: просто киньте кілька пучок.
  4. Вмішайте шоколад, проте робіть це обережно. Шоколад повинен повністю розтанути. Тримайте отриману масу на плиті до того, поки вона не перетвориться в однорідну суміш.
  5. Коли ця суміш охолоне, додайте інші компоненти і перемішайте.
  6. Коли ласощі почнуть затвердівати, зробіть невеликі кульки.
  7. Покладіть кульки на піднос з антипригарним папером.
  8. Останнім кроком буде поставити продукт в холодильник на кілька годин.

Представлену страву можна вживати через тривалий час після приготування, якщо дотримуватися рекомендацій зі зберігання: тримайте продукт в герметичній ємності в прохолодному темному місці.

Псилоцибінові шоти

Для приготування напою гриби потрібно розтерти в порошок. Для цього використовуйте ступу або кавомолку. Залийте психоделіки 100 мл лимонного соку і дайте рідині настоятися приблизно 45 хвилин. Якщо хочете, можете іноді помішувати отриману суміш. За допомогою лимонної кислоти псилоцибін розщеплюється на псилоцин, що позбавляє людський організм необхідності займатися цим самостійно. Залишається тільки випити шот з вмістом грибів, і ви дуже скоро відчуєте перші психоделічні ефекти. При такому варіанті вживання сама подорож стає більш інтенсивною.

Смузі і сік

Цей спосіб підійде для тих дегустаторів, яким не подобається смак псилоцибінових грибів. Для приготування потрібно потовкти плодові тіла в ступі і зробити будь-який смачний напій. Після цього додати в нього наркотичні плоди і кілька разів збити за допомогою блендера, щоб всі інгредієнти змішалися. Отриману рідину найкраще тримати в холодильнику.

Це простий спосіб, однак є ще простіший. Просто візьміть будь-який сік, який вам більше подобається, відпийте трохи з пляшки для звільнення місця і заповніть вільний простір подрібненими психоделічними грибами. Після цього потрібно тільки взбовтати пляшку, і все буде готово. Через те, що організм швидко вбирає рідину, наркотичний вплив з'являється набагато раніше.

Як вплинути на «подорож»

Как повлиять на «путешествие»

«Магічний» засіб впливає на людину різними способами. Можуть з'явитися галюцинації, дегустатор може відчути ейфорію або зіткнутися з панічними атаками. Щоб забезпечити собі найбільш сприятливий і безпечний тріп, слід врахувати кілька рекомендацій.

Вживання психоделічних плодових тіл іноді може викликати блювотні пориви. Щоб уникнути таких наслідків радимо нічого не їсти за кілька годин, а в кращому випадку за день до дегустації. Щоб легше впоратися з голодуванням, пийте багато рідини. Якщо сильно зголодніли, можете з'їсти трохи фруктів.

Перед прийомом «чарівних» грибів забезпечте спокійну обстановку. Це підвищує можливість отримання позитивного досвіду. Рекомендуємо також експериментувати не на самоті. Бажано, щоб досвідчений знайомий сидів поруч з вами і контролював процес, доглядав за вами до закінчення ефекту.

Подорож може бути насиченою візуально, стимулюючою морально або філософськи важливою для людини. Нерідко люди починають хотіти зайнятися чимось творчим, самі від себе того не очікуючи. Щоб задовольнити можливі бажання, приготуйте поблизу папір, фарби, олівці та іншу канцелярію. Хто знає, раптом під грибами в вас прокинеться письменницький або художній талант.

Що може піти не так

Что может пойти не так

Як правило, людина дегустує плодові тіла для отримання приємних відчуттів, однак цього не завжди вдається домогтися. Буває, що психоделіки провокують блювоту, візуальні і слухові галюцинації, підвищену світлову чутливість, озноб, агресивність, свербіж, порушення координації рухів і концентрації уваги. Також дегустатора може хилити в сон. Крім цього, людина здатна «розучитися» відрізняти фантазію від реального світу, що призводить до непередбачуваних наслідків.

Регулярне вживання грибів завдає шкоди психічному стану людини і його розумовим здібностям. Порушується хід розумових процесів, функціонування пам'яті і зниження мотивації. Ви можете зіткнутися з різкими перепадами настрою і оптичними ілюзіями вже після закінчення дії наркотику. Панічні атаки теж не виключені.

Якщо ви самостійно вирощуєте гриби за допомогою відбитків, то важливо придбати виключно якісні спорові відбитки. В іншому випадку, ваш досвід може зіпсуватися.

Передозування та отруєння

Немає чітко визначеної порції для псилоцибінових грибів. Вона для кожної людини своя, однак і в цьому випадку краще дотримуватися рекомендацій досвідчених грибників. Вживаючи сирі плодові тіла, новачок повинен застосовувати не більше 15 грамів продукту, а доза людини зі стажем може збільшитися до 30 г. Висушені гриби пробувати слід в меншій кількості: 5 г для досвідчених і 2.5 г для новачків в світі психоделіків.

Не варто забувати, що перший вплив з'являється приблизно через півгодини, а пік впливу на організм і свідомість настає через годину-півтори. Якщо через півтори години ви так і не відчули жодного ефекту, прийміть ще грибів, але стежте за порціями, адже можна отруїтися. Від отруєння ви, звичайно, не помрете, але доведеться помучитися з іншими симптомами.

Отруєння можна визначити по ознобу, слабкості, тривожності і відчуттю спраги (перші ознаки). Пізніше до них додаються коліки, блювотні пориви, пронос, порушена орієнтація в просторі, тахікардія, підвищене потовиділення і виділення слини. У гіршому випадку ви можете впасти в кому. Запідозривши інтоксикацію, відразу ж зверніться до лікаря.

Чи законні псилоцибінові гриби

Законны ли псилоцибиновые грибы

У сучасному світі більшість країн забороняє оборот «чарівних» плодових тіл. В обіг входить збір, зберігання, культивування та продаж. Галюциногенні гриби занесені до Списку I відповідно до Конвенції ООН про психотропні речовини 1971 року. Незважаючи на це, деякі американські штати скасували кримінальну відповідальність за ці діяння, але всі вони залишаються під забороною федерального законодавства.

Деякі країни Європи дозволяють псилоцибе в свіжому вигляді. До них відносяться Австрія, Ісландія і Нідерланди. Чехія дозволяє культивувати до 40 особин. Бразилія, Самоа, В'єтнам і Ямайка ніяк не обмежують своїх жителів у взаємодії з псилоцибіновими грибочками. В Іспанії дозволяється взаємодія з плодовими тілами виключно в цілях особистого використання в приватному місці. У Росії і Україні нарковмісні гриби нелегальні, проте їх правовий статус може змінитися.

Перед тим, як зберетеся купувати відбитки в магазині спорових відбитків для вирощування грибів, перегляньте законодавство своєї країни. Якщо вони знаходяться під забороною, то не рекомендуємо з ними зв'язуватися.

На шляху до пізнання

Не всі оцінять землистий і м'який присмак «чарівних» грибів, але стимульована ними зміна свідомості сподобається багатьом. На щастя, ви не зобов'язані терпіти неприємні смакові відчуття, щоб відправитися в «подорож». Замаскувати плодові тіла шляхом термічної обробки не складніше, ніж приготування звичних страв. Можна придумати різні способи приготування грибочків, ваші можливості обмежуються тільки фантазією, тому не соромтеся проводити кулінарні експерименти. Псилоцибінові гриби можна просто додати в улюблений сік або страву, і вже буде смачно, а можна проявити ініціативу і створити щось більш цікаве. За рахунок такої безмежності можливостей дегустація психоделіків може стати ще більш захоплюючою.