Генетика Lowryder — це справжній прорив сучасного брідерства. Завдяки їй гровери можуть придбати автоквітучу версію улюбленого сорту. «Лоурайдер» — це маленька, унікальна рослина, яка має властивості зацвітання незалежно від світлового режиму. Перший екземпляр гібрида був створений геніальним дослідником, засновником сід-банку Joint Doctor (Саша). Родовід містить сліди 39 представників каннабісових, що зростають у США, Колумбії, Афганістані та Мексиці.

Насіння коноплі Lowryder

Лоурайдер виростає 40 сантиметрів у висоту за ідеальних умов. Він чудово росте у відкритому та в закритому ґрунті. Велику популярність крос набув у північних широтах планети з коротким літом. Компактні параметри кущиків дозволяють любителям «тихого грову» насолодитися улюбленим хобі на вулиці.

Першовідкривач стрейну виріс в атмосфері, пов'язаною з каннабісом. Будучи професійним брідером він вперше познайомився з поняттям «Конопля Рудераліс», яка має надзвичайну особливість зацвітати в несприятливих умовах, за низьких температур і будь-якого освітлення. Такий вид поширений на просторих полях Російської Півночі, а також у прохолодних країнах Європи. Час дозрівання рудералісу рідко перевищує 9 тижнів від насіння, а врожайність становить до сорока грамів сухих бутонів. Спадковість саме цих бур'янів Join Doctor примудрився передати клонам. Проте ознаки автоцвітіння виявилися рецесивними, і знадобилося кілька циклів для їх повної стабілізації.

Історія Лоурайдер, розказана автором, бере свої витоки зі щасливої випадковості. Якось він отримав від свого приятеля з Мексики коробку насіння. Його друг охрестив їх «Мексиканським Руді». Саша помітив, що сходи переходили на стадію цвітіння набагато раніше за своїх одноплемінників. Виникнення цього таємничого сорту покрито таємницею. За однією з версій, Mexican Rudy — це хрест американської сатіви та рудералісу з Росії. Творець легендарного штаму збагнув, що Руді має винятковий потенціал і нагородить його заповітне дітище швидкоквітучими ознаками.

Лоурайдер

Подальша праця над створенням карликового монстра з коротким часовим відрізком дозрівання наповнилася пробами та поколіннями нестабільності. Материнська рослина «Northern Lights» була запилена Рудом і з'єднана з клоном Вільяма Вандера. Доповнення у вигляді третього кросу дозволило штаму у всій повноті виявити характеристики автоцвітіння. Doctor назвав свій витвір Willys Automatic. Він став основою, благодатним ґрунтом для появи на світ Лоурайдера. Для стабілізації було відібрано шість поколінь і насіння останнього було представлене у продаж.

У перші роки гібрид був прийнятий гроверами неоднозначно. Багато хто скаржився на невисоку врожайність, а інші, навпаки, були раді культивувати малюка в обмежених умовах квартир.

Робота «Доктора» опустила завісу забороненого. Для багатьох гроверів планети відкрилися можливості проведення власних експериментів із селекції конопель. Гени Lowryder почали використовувати для отримання нових сортів канабісу. Існуючі сьогодні гібриди з грифом «Auto» — це прямі нащадки Лоурайдера.

Гены Lowryder

Не володіючи достатнім розміром гроубокса і потужними лампами, гровера чекатиме хороший урожай. Lowryder можна висаджувати навіть у літрові горщики. Кущі виростуть близько 20 см заввишки.

Узагальнюючи, виділяють такі характеристики оригінального Лоурайдера:

  • зріст 40 см;
  • невеликі тугі шишки;
  • м'який смак;
  • життєвий цикл 60 днів;
  • витривалість та невибагливість;
  • афродизіак;
  • запах землистий із цитрусовою композицією.