Органічне вирощування каннабісу стає все більш популярним у всьому світі, що може бути пов'язане з тим фактом, що ми все більше усвідомлюємо, наскільки крихкі наші ресурси в цей історичний момент.

Переваги молочнокислих бактерій Lactic Acid Bacteria (LAB) у вирощуванні конопель

В органічного землеробства попереду блискуче майбутнє як у способу зберегти планету та захистити здоров'я її мешканців. Ключ до успіху в органічному землеробстві знаходиться в якості ґрунт; звідси важливість LAB, дія якої має прямий і позитивний вплив на рівновагу життя у ґрунті.

Зміст

Ці мікроорганізми живуть у ґрунті та відіграють ключову роль у транспорті, трансформації та засвоєнні органічних поживних речовин рослиною. Вони необхідні для розвитку та балансу його життя, і, отже, для оптимального розвитку конопель.

Ці мікроорганізми включають бактерії, корисні мікроби, гриби, симбіотичні рослини та багато інших.

Це мудро організований харчовий ланцюжок, який встановлює ідеальну гармонійну ієрархію. Повністю автономне співтовариство годує і захищає марихуану природним чином, оскільки їх присутність у ґрунті забезпечує все, що потрібно для життя рослини.

У цьому пості ми хочемо підкреслити важливість присутності в ґрунті молочнокислих бактерій, які здатні покращити якість квіток каннабісу, надати їм сили та підвищити якість та інтенсивність їх терпенів та флавоноїдів.

Що таке молочнокислі бактерії?

Що таке молочнокислі бактерії?

Молочнокислі бактерії містять мікроби, які використовуються для ферментованих продуктів. Це молочні продукти (йогурт, сир), ферментовані овочі (квашена капуста, оливки, корнішони). А також ковбасні вироби (наприклад, іберійська шинка), напої (вино, пиво, сидр) або хліб на заквасці.

LAB також використовуються як дезинфікуючий засіб у процесі молочної ферментації. При додаванні до твердої речовини або рідини, що містить цукор, молочнокислі бактерії споживають і перетравлюють його, перш ніж виділити молочну кислоту як метаболіт або побічний продукт.

Крім того, що молочнокислі бактерії абсолютно нешкідливі для всіх живих істот, вони корисні як для людини, так і для рослин.

Невипадково останні кілька років багато лікарів рекомендують використовувати харчові добавки з пробіотиками для поліпшення шлункової діяльності.

Молочнокислі бактерії покращують процес розкладання їжі, полегшують та прискорюють метаболізм, наприклад, шляхом надання допомоги у транспортуванні поживних речовин у потрібне місце.

Переваги молочнокислих бактерій для рослин канабісу

Переваги молочнокислих бактерій для рослин канабісу

Коли молочнокислі бактерії метаболізують цукор, утворюється речовина під назвою гексаноат, що є коротколанцюжковою жирною кислотою. Хороша новина полягає в тому, що в нашому випадку рослини канабісу виробляють канабіноїди та терпени шляхом синтезу гексаноату.

Отже, додаючи гексаноат при вирощуванні рослин, гровери забезпечують основу для формування більшої кількості терпенів, флавоноїдів та каннабіноїдів. Ще одна перевага цих бактерій полягає в тому, що вони сприяють засвоєнню мікроорганізмів, присутніх у ґрунті.

Крім того, природна симбіотична дія мікроорганізмів забезпечує ефективний захист від великої кількості захворювань, що викликаються різними видами грибів та шкідливих бактерій.

Молочнокислі бактерії допомагають рослинам канабісу стати більшими, стійкішими і продуктивнішими, а також збільшують концентрацію активних компонентів.

Як забезпечити рослини каннабісу молочнокислими бактеріями?

Молочнокислі бактерії – це факультативні анаеробні мікроби, що переносяться ґрунтом, які можуть бути виявлені на максимальній глибині 15 см і не потребують великої кількості кисню, щоб вижити.

Таким чином, ви можете збагатити ґрунт, додавши молочнокислі бактерії прямо на поверхню, хоча цей метод здається у певних колах неоднозначним.

Їх дуже легко застосовувати: просто додайте у воду молочну сироватку (LAB) і обприскуйте нею сам ґрунт або рослини. Ідеальне застосування передбачає обприскування молочної сироваткою на початковому етапі розвитку рослин, щоб рівномірно організувати та збалансувати життя у ґрунті.

Запобіжні заходи при використанні молочнокислих бактерій

Запобіжні заходи при використанні молочнокислих бактерій

Якщо ви додаєте при вирощуванні рослин молочнокислі бактерії, важливо не використовувати біоцидні продукти (наприклад, пестициди або хімічні добрива), які можуть знищити популяцію корисних біологічних речовин у ґрунті, тим самим зруйнувавши всю попередню роботу, а також поставивши під загрозу ґрунтовий баланс. Крім того, це також може сприяти появі та розвитку шкідливих мікроорганізмів.

Краще не перемішувати ґрунт, тому що бактерії у верхньому шарі субстрату можуть зникнути через вплив ультрафіолетових променів. Це основна причина, через яку молочнокислі бактерії завжди слід додавати у нічний час або коли все освітлення вимкнено.

Приготування домашньої молочної сироватки

Цілком ймовірно, що у вас вже є всі інгредієнти, які вам потрібні вдома для виробництва корисної молочної сироватки, яка допоможе збалансувати ваше живильне середовище.

Інгредієнти:

  • 350 г рису
  • 250 мл води
  • 1 л молока, переважно органічного, оскільки промислове може містити антибіотики.

Матеріали:

  • Скляна тара з широкою шийкою.
  • Серветки з мусліну.
  • Гумка.
  • Паперові пакети.
  • Прозорий глечик.

Для підготовки використовуйте мінеральну воду (без хлору). Якщо ви використовуєте воду з крану, дайте їй настоятись і провітрюйте її протягом 24 годин, щоб хлор випарувався. Отже:

  • Налийте в ємність рівну кількість води та рису.
  • Добре перемішайте, а потім за допомогою муслінової тканини перелийте рідину у другу ємність. На цьому етапі розчин має виглядати молочно-білим.
  • Помістіть ємність у паперовий пакет і оберніть тканиною, щоб уникнути попадання світла.
  • Поставте ємність у тепле темне місце.

Щодня перевіряйте наявність залишків на дні та переконайтеся, що суміш видає гіркий запах, який говорить вам про те, що процес бродіння продовжується. Якщо температура в приміщенні буде від 25 до 30 ºC, це триватиме від 2 до 3 днів. Однак при нижчій температурі процес може зайняти до тижня або навіть довше. Далі:

  • Налийте молоко в глечик.
  • Додайте ферментовану рисову воду, проціджуючи її через муслінову тканину.
  • Накрийте глечик тканиною і закріпіть резинкою. Переконайтеся, що це безпечно, але чи є повітряний потік.
  • Помістіть глечик назад у паперовий пакет або оберніть його тканиною, щоб уникнути впливу світла.
  • Помістіть його в прохолодне, темне місце.
  • Щодня перевіряйте ємність, доки не побачите три чітких шари. Цей процес може тривати до тижня.
  • Зніміть верхній шар (сир) і викиньте.

Молочна сироватка – середній шар жовтого кольору. Процідіть його через іншу муслинову тканину в чисту ємність, щоб сироватка стала чистішою та здоровішою. Будьте обережні, щоб не вилити та не перемішати залишки з нижнього шару.

Нещільно закрийте ємність, щоб газ, який утворюється під час бродіння, міг вийти. Охолодіть.

Молочна сироватка – це «жива рідина», яка містить молочнокислі бактерії, тобто живі мікроорганізми. Він продовжуватиме виробляти маленькі бульбашки, які відрізняються солодко-кислим ароматом.

Якщо сироватка виділяє неприємний запах, це є ознакою того, що в ній містяться шкідливі бактерії. Єдиний вихід – відмовитись від неї. Що стосується її використання, розведіть 30 мл молочної сироватки в 1 л води, що не містить хлору, та використовуйте з пульверизатором. Загалом за допомогою однієї порції сироватки можна приготувати до 500 л органічних добрив.

Якщо у вас немає можливості зберігати сироватку в холодильнику, ви можете її стабілізувати, додавши в суміш патоку або коричневий цукор. Це дає сироватці харчування, яке дозволить бактеріям жити довше.