Для гровера будь-якого рівня підготовки ключовим сигналом нормального стану рослин є колір листя. Очевидно, що тільки абсолютно зелені пагони правильної форми повністю включаються в процес фотосинтезу. Візуальна ущербність листя призведе до обмеженого перетворення світлової енергії в хімічну, зниження якості підживлення рослин. Як наслідок, якісний своєчасний зріст і загальний розвиток культури опиниться під загрозою.

Зміст

Що означає пожовтіння листя

Конопля желтеет: причины и методы предотвращения

Не завжди подібний ефект сигналізує про виникнення проблем у культивуванні каннабіса. Жовтуватий відтінок може означати, наприклад, занадто тривалий розвиток рослини. Візуально хворий кущ виявляється цілком здоровим. Допомогти дозріванню легко - просто видаляючи жовте листя. В іншому випадку, листя буде поглинати більше енергії, ніж здатне відтворити. Умовно кажучи, ККД такої культури знижується.

Жовтизна на ранніх стадіях

Конопля желтеет: причины и методы предотвращения

Коли мова йде про молоді пагони з жовтіючим листям, коноплярам необхідно швидко розібратися з проблемою. Шанси на успішний гров в такі моменти знижуються з кожною годиною. Захворювання нерідко пов'язують з:

  • появою цвілі;
  • перегодовуванням;
  • переливом.

Навіть відсутність досвіду не завадить коректному визначенню діагнозу після детального вивчення стану кожного кущика, використовуючи збільшувальне скло. Якщо поразка присутня на всіх рослинах, очевидно, мова йде про системне захворювання. У нижніх частинах крони розмножуються комахи-шкідники. Верхівки уражуються борошнистою росою або гниллю. Є шкідники і для кореневої системи, до яких відносять в першу чергу тлю. Негатив від усього перерахованого призводить до неможливості рослин отримувати корисні речовини в необхідній кількості.

Помилки гровінга

Конопля желтеет: причины и методы предотвращения

Банально неправильні умови культивації канабісу призводять також до пожовтіння листя. До найбільш частих огріхів відносять підвищену температуру і надлишок вологи. Будьте впевнені, всього дві доби при температурі понад 30 градусів Цельсія швидко змінять колір культури. Аналогічно буде відбуватися, якщо рівень вологості подолає позначку 60%. Своєчасно відреагувавши, знижуємо температуру до 25 градусів і уникаємо занадто інтенсивного освітлення. Ніяких балконів і підвіконь, де доступні прямі сонячні промені.

Не виключено пожовтіння листя поблизу ламп, що дають світла більше необхідного або занадто перегрівають повітря. Просто відсуваємо рослину подалі і спостерігаємо власну прозорливість, своєчасність реагування на власні очі.

Якщо низ листової пластини виглядає зів'ялим, досить нормалізувати полив, збільшити його регулярність, і зовсім скоро живці оживуть та будуть радувати око.

Як не дивно, недокорм і перегодовування поживними речовинами здатні викликати однакову візуальну реакцію рослини, листя якої набуває вже озвучений колір. Причому, саме з надлишком підгодівлі стикаються гровери набагато частіше, ніж з недоліком добрив в грунті. Пильність і вміння аналізувати ситуацію - запорука успішного грову.