Спираючись на важливість даних, Fluence Bioengineering і OutCo об'єднали зусилля для проведення принципово нового дослідження того, як інтенсивність світла впливає на ріст і розвиток рослин.

Зміст

  1. Хто проводив наукові дослідження?
  2. Які лампи використовувалися в дослідженнях?
  3. Вплив потужності світла на вагу і вироблення канабіноїдів

1. Хто проводив наукові дослідження?

Емпіричні дослідження по вирощуванню канабісу знайти складно. Законодавчі обмеження на його вивчення стали на заваді науковим знанням про все (культивація і вплив на організм). Хоча відгуки і особистий досвід дають деяку основу для розуміння процесу - необхідні наукові дослідження.

Спираючись на важливість даних, Fluence Bioengineering і OutCo об'єднали зусилля для проведення принципово нового дослідження того, як інтенсивність світла впливає на ріст і розвиток рослин.

Обидві компанії мали намір оцінити і визначити оптимальну інтенсивність світла, що впливає на продуктивність і вторинні метаболіти, зокрема, для загальних концентрацій активного каннабіноіда.

«Як світло впливає на ріст і розвиток рослин і характеристики канабіноїдів - це те, що насправді не було досліджено за допомогою фотобологічних досліджень. Особливо щодо конопель, насправді ще не так багато опубліковано.» - каже Джош Геровак, фахівець із садівництва в «Флюенс Біоінженерія».

Fluence - це компанія з Остіна, штат Техас, яка розробляє і виробляє світлодіодне освітлення для комерційного садівництва. Вони постачають рішення для світлодіодного освітлення багатьом найбільшим виробникам канабісу, виготовляють продукти в Північній Америці. Їх системи освітлення дозволяють коноплярам досягти підвищеної врожайності, кращої якості продукту і знизити витрати на електроенергію.

OutCo - південно-каліфорнійська компанія, яка вирощує лікарську і рекреаційну коноплю. Вони прагнуть до досліджень і науки, щоб розробити стратегії для забезпечення стабільної, високоякісної продукції. Як говорить доктор Еллісон Джастіс, віце-президент з розвитку компанії, - «Дослідження визначають наші стратегії вдосконалення. Ми слідуємо вказівкам комерційного садівництва. Звідти ми беремо методи і застосовуємо їх в умовах вирощування в приміщеннях ».

2. Які лампи використовувалися в дослідженнях?

Разом компанії створили протокол і провели експеримент по оцінці впливу п'яти інтенсивностей світла (400, 600, 700, 800 і 1200 мкмоль/м2/с) на штам Hazy OG, щоб вивчити вплив на процес культивації та результативність.

Які лампи використовувалися в дослідженнях?

3. Вплив потужності світла на вагу і вироблення канабіноїдів

Вага зеленого паростка і підстрижених квіток збільшувалася лінійно у міру посилення освітлення. Цікаво, що обидва продемонстрували найбільший стрибок продуктивності між 400-600 мкмоль/м2/с, при цьому маса свіжого пааростка збільшилася на 26 відсотків, а маса обрізаних квіток збільшилася на 51 відсоток. Тест також показав, що це збільшення сповільнилося в межах 800-1200 мкмоль/м2/с (5 і 9 відсотків відповідно), що дозволяє припустити, що близько 1200 мкмоль/м2/с канабіс наближається до точки насичення світлом.

Вага зеленої маси

Вага зеленої маси

Вага підстрижених бутонів

Вага підстрижених бутонів

Концентрації канабіноїдів також виявилися цікавими. Замість лінійного збільшення дослідження показали, що освітлення мало впливає на концентрацію активних сполук цього сорту. Однак очевидно, що світлодіоди в середньому збільшують частку канабіноїдів на 12% в порівнянні з лампами HPS, вказуючи на те, що спектральний склад може впливати на даний аспект.

Концентрація активних канабіноїдів

Концентрація активних канабіноїдів

Підводячи підсумки, Джастіс каже: «Цей експеримент показує, що, при підсиленні PPFD (щільність фотосинтетичного потоку фотонів), зростає врожайність. Коли ми впровадили Fluence SPYDRx PLUS в випробування (прилад, що використовується для доставки 800 PPFD), ми побачили збільшення продуктивності на 13,5%, при цьому споживання енергії на 44% менше, ніж наші двосторонні світильники HPS. Для нас це вагомо. Це навіть не враховує економію енергії від зниження навантаження HVAC».

Компанії що об'єдналися сподіваються, що дані, представлені в цих випробуваннях, допоможуть культиваторам визначити оптимальне світлове рішення для максимізації урожайності, підвищення ефективності і поліпшення методів культивування, що, в свою чергу, збільшить дохід для підприємств.

«Ми хотіли провести випробування, яке не тільки розширило б дослідження конопель, а й допомогло б виробникам прийняти обгрунтоване рішення щодо технології та стратегії вирощування, які вони застосовують у своїй культивації, щоб справити позитивний вплив на їхній бізнес-операції», - каже Геровак.

«В даний час проводиться дуже мало досліджень, і не так багато було зроблено в минулому, - говорить Джастіс, - так що для Outco зараз захоплюючий час, коли у керівництва є можливість довести деякі факти і поділитися ними з іншими виробниками. Можливості запуску тесту інтенсивності світлодіодів з Fluence були величезними».

Хоча в ході цього випробування була отримана важлива інформація про те, як світло взаємодіє з каннабісом, все ще існує необхідність в додаткових тестах і даних, щоб дізнатися більше про те, як світло впливає на кожен аспект культивування. Разом Fluence і OutCo сподіваються поглибити наше розуміння, співпрацюючи в області досліджень і розробок в майбутньому.

Вивчивши дані тесту, OutCo вирішила змінити стратегію вирощування. За словами юстиції, «Ніщо не говорить голосніше, ніж дані правильно спроектованого і повторного експериментального випробування. Коли мій генеральний директор зміг порівняти дані світлодіодних світильників і HPS з даними про врожай, наше рішення про модернізацію наших приміщень було негайним».

«Через відмінні результатів, які отримали від використаних в процесі тесту ламп, і відомостей, які змогли зібрати, ми тепер хочемо використовувати переважно світлодіоди (LEDs). Ми очікуємо, що це принесе нам в 2,5 рази більше площі. Ми хочемо вирощувати якісну продукцію. І для цього нам потрібні новітні дослідження, новітні технології».