Велика кількість коноплярів не може зрозуміти, як збільшити вміст тетрагідроканнабінолу в канабісі і отримати шишки з дійсно потужним ефектом. При виборі сорту марихуани ви, напевно, звертали увагу на кількість відсотків ТГК. Він означає максимальну концентрацію, яку може отримати гровер при дбайливому догляді, проте не завжди таких результатів можна досягти. Крім цього, на забійність приходу впливають інші речовини, наприклад, ароматичні терпени.

У цій статті розказано, як досягти найсильнішого харвесту, який тільки може запропонувати конопля.

Зміст

Вся справа у генетиці

Вся справа у генетиці

Якщо ви розраховуєте виростити вбивчі бошки, то відразу вибирайте фотоперіодне насіння марихуани з гідною репутацією, що склалася за багато років. На щастя, сучасні селекціонери радують нас сильними конопляними штамами з можливим рівнем ТГК 20-27%. Не надумайте купувати автоквітучі сорти марихуани, якщо для вас потужність - найважливіший критерій. Незважаючи на просунуті технології селекції, рудераліс значно знижує виробництво основного психоактивного компонента.

Правильні умови культивації

Для отримання харва з максимальним вмістом чарівної складової трави створіть кущикам оптимальні умови розвитку. Якщо ви культивуєте канабіс у гроубоксі, то слідкуйте за вологістю, температурним режимом та вентиляцією:

  • Температура. Сатіву тримайте вдень у межах 22-30 градусів при вегетації та 22-28 ° С при цвітінні. Для індіки ідеальною температурою буде та сама, але на пару градусів нижче.
  • Вологість. У вегі зберігайте 55-60% вологи, у цвітінні - 45-50%.
  • Режим світла. Щоб зберегти наповнені ТГК суцвіття, дотримуйтесь графіку зміни дня і ночі, не допускаючи затримок і нічних перевірок. На етапі вегетації достатньо буде 18/6 із подальшим скороченням до 12/12.
  • Вентиляція. При культивуванні в гроубоксі більше 1 рослини не забувайте про припливно-витяжну вентиляцію, яка дозволяє забезпечувати кущики вуглекислим газом - важливим компонентом фотосинтезу.
  • Правильний вибір контейнера. Якщо ви використовуєте звичайний горщик, він має бути такого розміру, щоб корінцям не було тісно. Компактній індіці вистачить 10-15 літрів об'єму, а високій сатіві з більш розгалуженою кореневою системою потрібен 20-літровий горщик. Відмінним сучасним рішенням є GrowBag. У мішку з тканини конопляне коріння отримає натуральну повітряну підрізку та якісну аерацію.

Світлові секрети

Світлові секрети

Коноплі є світлолюбною культурою, оскільки їх зріст і розвиток проходять за рахунок фотосинтезу. В умовах дефіциту світлової енергії рослини будуть нездатні порадувати гровера щедрим урожаєм, та й особливо сильного ефекту можна буде не чекати.

Є кілька типів світильників, які підходять для вирощування каннабісу в гроубоксі.

Найбільш поширеними є такі різновиди:

  • ДНаТ – натрієві газорозрядні лампи високого тиску. Наразі вони вважаються золотим стандартом для конопляного гровінгу в боксах. Оптимальна потужність складає 150-400 Вт/м2. Оскільки такі джерела світла сильно нагріваються, розташовуйте їх на відстані півметра від верхівок кущів і змінюйте висоту під час витягування рослини.
  • ЕСЛ - енергозберігаючі люмінесцентні світильники, що підходять для компактних гроубоксів. Вони виділяють велику кількість світла різних спектрів, тому їх можна використовувати на будь-якій стадії розвитку. Потужність таких лампочок на квадратний метр повинна становити 150-300 Вт, а дистанція від верхівки до центральної коли - не менше 40 сантиметрів.
  • Світлодіодні панелі – LED-лампочки, зібрані в модулі. Варіант відмінний, але потребує вкладень. Вони не нагрівають повітря, так що спокійно провисають на відстані 10 см від рослини, не завдаючи їй шкоди. Гровер також зможе регулювати світловий спектр залежно від переходу до наступного етапу життєвого циклу. Відомий факт, що на вегетації стрейни краще розвиваються під синім освітленням, а на цвітінні - під червоним.

Багато хто думає, що завдяки світлодіодам з ультрафіолетовим спектром підвищується ТГК. Прихильники цієї ідеї стверджують, що виробництво тетрагідроканнабінолу є захисною реакцією трави на УФ-випромінювання, тобто чим більше ультрафіолету, тим вища психоактивність штаму. Незважаючи на це, незаперечних доказів ще не надано.

Правильні добрива

Підкормка стрейнів - важлива складова успіху збирання потужних суцвіть. На кожному етапі циклу потреба конопель у мінеральних речовинах змінюється. Наприклад, при вегетації, коли кущі активно ростуть, їм потрібен азот, а при переході на наступну фазу необхідним виявляється фосфор. Крім цього, протягом усього розвитку рослинам потрібні й інші хімічні елементи:

  • Калій.
  • Магній.
  • Марганець.
  • Кальцій і таке інше.

Краще придбати комплекси сучасних підкормок, у яких міститься кілька флаконів із добривами на кожен етап життя. У такому випадку конопляру достатньо буде лише дотримуватися інструкцій і дотримуватися рекомендованих доз.

Розчиняючи підживлення у воді, контролюйте показники рН та ЄС. Перший повинен змінюватись в межах 5.5-6.5, другий - 1.6-1.8 на вегетації, 1.8-2.2 у цвітінні.

Безліч гроверів віддає перевагу конопляним добривам з органічним походженням, тому що вони роблять смак плодів більш насиченим і приємним. Добре себе виявили і екологічно чисті добавки, що включають комплект мікроелементів для доцвітання. Препарат Ripen від GHE є мінеральним добривом, що забезпечує насичення рослини всіма потрібними корисними компонентами. Добавку можна і навіть рекомендується застосовувати в останній тиждень цвітіння, коли синтетичні засоби можуть завдати шкоди.

Час харвесту

Час харвесту

Зміст ТГК багато в чому залежить від моменту збирання врожаю. Колір трихом і маточок допоможе вам зрозуміти, коли час готувати кошик для шишок. Вусики маточок забарвлюються в червоно-коричневий відтінок, а трихоми, які покривають листя і плоди, змінюють відтінок з прозорого на каламутний, молочно-білий. Такі бутони містять максимум бажаної речовини.

Не забувайте, що потрібна попередня підготовка до харвесту! За 2 тижні припиніть додавання фосфорного підживлення і поливайте кущики очищеною водою. Це дозволить позбавитися слідів всіх хімікатів, використаних під час зростання стрейну. У цей час не завадить застосувати Ripen - безпечний препарат, що покращує смак готового продукту і сприяє виробництву активних компонентів, у тому числі психоактивних.

Ось ще кілька секретів, які пов'язані зі збором шишечок:

  • Робіть харв до сходу сонця.
  • За 2-3 дні помістіть рослини в темне приміщення, це стимулює вироблення ТГК.
  • Перед сушінням зріжте цілий кущик і протягом кількох діб тримайте його ногами догори.

Правильне обрізання

Принцип тут один: чим менше ушкоджуєте рослину, тим більше трихом залишається, отже, більше тетрагідроканнабінолу.

До триммінгу потрібно підходити, попередньо озброївшись зручним секатором або добре нагостреними ножицями з вузькими лезами. Можете зрізати рослину біля основи, а можна зробити надрізи на відгалуженнях, починаючи з нижніх. Велике листя видаляється насамперед. Слід залишити лише коли з шишками та маленькими смолистими листочками. Манікюринг починайте відразу після стрижки або зачекайте, поки марихуана повисить кілька діб вниз верхівкою.

Під час манікюрінгу або відокремлюйте від стебла кожен листок, або зістригайте тільки їх кінці, залишаючи решту на сушку.

Пролікування

Пролікування

Головна мета представленої процедури полягає в тому, щоб видалити гіркий трав'янистий присмак харвеста, зробити смако-ароматичні якості приємними і яскравими, а також не забуваємо про тему статті. Проліковка допомагає і з цим питанням.

Під час проліковки зрізані бутони слід зберігати в герметичних, щільно закритих контейнерах або скляних банках з мінімальним доступом повітря. Помістіть їх у темне та прохолодне місце. Ємності наповніть на дві третини, постарайтеся менше трясти суцвіттями, щоб не розгубити цінні трихоми. Весь цей захід допоможе траві позбавитися зайвої вологи, завершити біохімічні процеси та розпочати ферментацію. Ідеальною тривалістю проліковки є місяць.

Як зберігати зібраний харв?

Проліковані плоди канабісу найкраще тримати в певних умовах. Лише у такому разі збережеться висока концентрація ТГК.

Виконуйте такі рекомендації, якщо хочете відчути справді забійний тріп:

  • Герметична ємність для зберігання. Ніхто не забороняє коноплярам скористатися приладом для вакуумного пакування, якщо воно якісне, а ви переконані в тому, що через нього у готового продукту не з'явиться специфічний аромат. В якості ємності візьміть звичайний пластиковий контейнер для їжі або скляну тару з кришкою, що щільно прилягає.
  • Рівень вологості приблизно 60%. Шишечки не повинні висохнути настільки, щоб кришитися в руках.
  • Темрява. При зберіганні зрізаних плодів світло знищує ТГК, тому серйозно поставтеся до забезпечення повної темряви в кімнаті.

Щодо зберігання стаффа в морозилці є протилежні думки, але багато садівників з великим стажем роками практикують цей спосіб і показують відмінні результати. Головне – подбати про герметичність контейнерів.

Інноваційні засоби, які збільшують концентрацію ТГК

Інноваційні засоби, які збільшують концентрацію ТГК

Канна-індустрія тільки розвивається і щороку демонструє щось нове. Багато вчених зайнято розробкою препаратів, що дозволяють істотно збільшити концентрацію психоактивних речовин у траві. Крім того, у Сполучених Штатах та Європі вже продають засоби, що допомагають досягти цієї мети, проте на «наших» ресурсах про них поки що мало інформації.

Одним із таких товарів є CannaBioGen Delta 9. Виробники вважають, що він стимулює ферментну активність білків каннабісу, що потрібні для біосинтезу каннабіноїдів. На думку його творців, засобу під силу «виростити» ТГК на чверть. Поки що неможливо точно визначити, чи це правда. Гроурепорти ще не насичені відомостями про застосування таких пристроїв тією мірою, яка дозволила б підвести статистику та зробити висновки щодо їх ефективності.

Висновок

Після прочитання цієї статті ви будь-кому зможете пояснити, що ж потрібно робити для отримання забійного впливу від канна-шишок. Насамперед, коноплеводу, який бажає відчути незабутній тріп, слід придбати фотоперіодне насіння марихуани з відмінною генетикою. Щоб збільшити шанси на отримання гідного результату, гроверу доведеться потурбуватися про створення ідеальних умов культивування. Оберігати рослину від стресових ситуацій, правильно освітлювати і підгодовувати — все це ляже на плечі садівника-початківця з великими амбіціями. Першорядне значення також мають момент збирання врожаю, сушка, проліковка та зберігання.