Кожен селекціонер використовує свої техніки фемінізації горішків канабісу, проте всі маніпуляції базуються на одному незмінному принципі – спровокувати у жіночої рослини появу чоловічих репродуктивних ознак. Таке явище досягається множинними стресами сенсімільї. Пилок, що отримали в результаті, використовують для запилення іншої сенсімільї, яка дає потомство жіночого насіння.

Зміст

Для наділення рослин ознаками автоцвітіння використовується генетика Рудералісу - дикого виду cannabis, що росте в північних регіонах планети. Вкрай несприятливі умови зростання і коротке літо допомогли рудералісу виробити чудову якість, що цінується бридерами, - зацвітати незалежно від тривалості світлового дня. Генетика рудералісу активно використовується при виведенні гібридів, у тому числі feminised.

Які переваги мають автофеми?

Які переваги мають автофеми?

Автоквітучі фемінізовані сорти конопель за зовнішніми даними практично не відрізняються від фотоперіодних. Вони мають такий самий аромат, рівень схожості, цвітіння, але не розміри. Основними перевагами автофемок є:

  • Невисокий зріст кущів. Зазвичай рослини рідко досягають 100-120 сантиметрів у висоту, що дарує гроверу можливість вирощувати дівчаток у невеликих гроурумах, системних блоках та тумбочках;
  • Стійкість до епідемії плісняви та гнилі. Сходи здатні стійко протистояти нашестю комах-шкідників.
  • Невибагливість та стресостійкість. Паростки спокійно переносять різкі перепади температур, але висаджувати у відкритий ґрунт рекомендується при постійній нічній температурі +10 градусів за Цельсієм;
  • Короткий цикл життя. Автофемки повністю готові до збирання врожаю через 55-80 днів залежно від вибраного сорту, тому заповзятливий гровер зможе зняти до 4-х урожаїв за сезон в аутдорі;
  • Високий рівень психоактивних компонентів. У деяких стрейнів ТНС досягає 20-22%.

Початківці конопляри, які тільки стали на шлях захоплюючого грова іноді незадоволені врожайністю auto feminised. Однак не варто забувати і про стрімке дозрівання кущів. У середньому одна рослина здатна принести 40 -120 грам сухих блискучих бутонів залежно від умов вирощування..

Стадії розвитку автоцвітів

Стадії розвитку автоцвітів

1. Сходи. При правильному пророщуванні насіння конопель через кілька днів перетвориться на стійку розсаду, яка не відрізняється від фотоперіодних штамів каннабісу.

2. Вега. Вегетативний розвиток триває до 3 тижнів.

3. Цвітіння. З моменту цвітіння до харвесту проходить близько 35-50 днів, залежно від обраного стрейну.