Застосовувати канабіс в текстильних, медичних і психоактивних цілях люди почали близько 5000 років тому. Його вживали не тільки як окремий продукт, а й разом з іншою їжею. Існує безліч способів приготування марихуани. Один з найбільш популярних - канна-масло. Воно являє собою класичне вершкове масло, що містить ТГК та інші сполуки конопель.

«Магічний» продукт можна використовувати замість звичайного: робити бутерброди або додавати в улюблені рецепти. На те, щоб зробити галюциногенну заготовку піде кілька годин. Зате, коли вона буде готова, насичення будь-якої страви наркотичними речовинами буде справою кількох хвилин.

Зміст

Лучший рецепт конопляного масла

Переваги методу

Якщо ви збираєтеся зайнятися «чарівною» кулінарією, для початку вибирайте прості рецепти. Наприклад, масло з ґанджі:

  • легко приготувати з того, що у вас є вдома - знадобиться лише марихуана, масло і плита;
  • швидко насичується ТГК та іншими каннабіноїдами;
  • можна відфільтрувати небажані залишки рослини. Завдяки цьому смак і запах коноплі не так помітні, а ефективність впливу залишиться незмінною.

Для того, щоб отримати психоактивні страви, необхідно подбати про якісні інгредієнти. При правильному приготуванні ви отримаєте сильнодіючий продукт, що викликає змінений стан свідомості.

Що взяти за основу?

Існує два види жирів, які підходять для приготування їжі. Це вершкова і кокосова олія. Остання більш корисна для здоров'я і має м'який смак, добре поєднується з випічкою. Завдяки рослинному походженню вона підійде всім, хто дотримується веганскої дієти. Така основа допомагає замаскувати канабіс, але у деяких людей алергія на кокос або вони просто його не люблять. Тоді варто задуматися про інші варіанти.

Вершкове масло також відрізняється відмінними смаковими якостями, і з ним легше працювати, коли справа доходить до хлібобулочних виробів. У ньому багато важливих вітамінів, білків, мікроелементів і ненасичених кислот, чого зовсім немає в кокосовому аналогу гарячого віджиму, що становить 90% ринку. У цьому рецепті використовується продукт тваринного походження, оскільки він більш популярний.

Рецепт

Для того, щоб отримати якісне канна-масло, дотримуйтеся нескладних вказівок. Для початку необхідно зібрати потрібні інгредієнти і інвентар. Вам знадобиться:

  • 30 грам сушених бутонів або 85 грам зневодненого листя;
  • 450 грам масла;
  • марля (використовується для фільтрації);
  • фольга для випічки.

Також можете скористатися пакетом для запікання. Це значно зменшить запах марихуани.

Примітка: врахуйте, що після виконання всіх нижчезазначених кроків, «чарівне» масло потрібно залишити в холодильнику на ніч. Тільки після цього воно буде готове. Так що починайте приготування на день раніше.

Крок 1: декарбоксілірування

Ця фаза дуже важлива, якщо ви хочете, щоб кінцевий продукт мав психотропні властивості. У разі використання недавно зібраних суцвіть, процедура є обов'язковою, тому що це посилить їх галлюциногенний вплив (згодом конопля починає декарбоксілірувати природним чином).

Не рекомендується застосовувати свіжу марихуану. Краще заздалегідь висушити її. Незважаючи на те, що на цьому етапі ви будете нагрівати рослинний матеріал (і він все одно втратить вологу), набагато легше правильно розрахувати вагу сухих екземплярів. Якщо ви пропустите цей крок, але виконаєте всі наступні, то все одно отримаєте якісне канабіноїдне масло. Єдиним недоліком буде більш слабкий вплив на організм.

Для того, щоб провести декарбоксілірування, дотримуйтесь наступної інструкції:

  • Розігрійте духовку до 120 ° C і вистеліть деко алюмінієвою фольгою. Так, шишки не будуть прилипати до дна посуду.
  • Злегка подрібніть бошки або листя і рівномірно розподіліть їх на деку. Все повинно виглядати приблизно так:
  • Випікайте рослини 30 хвилин. Якщо на цьому етапі з духовки почне йти пар - не хвилюйтеся, це нормально. Просто виходить зайва волога.

Після півгодини дістаньте канабіс. При необхідності подрібніть великі шматочки.

декарбоксилирование

Якщо вам не подобається цей варіант, в якості альтернативи покладіть коноплю в пакет для запікання, зав'яжіть його і покладіть на деко. В такому випадку ви практично не відчуєте запаху марихуани, поки вона буде в духовці. Також ви можете використовувати скляну банку. При застосуванні герметичної тари, ви абсолютно не відчуєте незвичайних ароматів під час сушіння. Однак через високу температуру скло може тріснути, тому будьте обережні.

Сушені екземпляри будуть більш темними. Швидше за все, вони придбають коричневе забарвлення. Не потрібно перетирати шишки в порошок, але й великих бутонів залишати теж не варто.

Крок 2: насичення ТГК

Після виконання вищевказаних пунктів необхідно проварити коноплю з вершковим маслом і водою. Таким чином молочий виріб збагатиться каннабіноїдами, а рідина захистить його від пригорання і зменшить присмак наркотиковмісних рослин. Для правильного виконання цього етапу дотримуйтеся наступних вказівок:

  • Доведіть до кипіння 4 склянки (950 мл) води.
  • Зменшіть вогонь, потім додайте масло і почекайте, поки воно не розтане.
  • Насипте в суміш марихуану.
  • Готуйте масу на середньому вогні протягом 90 хвилин. Не забувайте періодично помішувати.
декарбоксилирование
декарбоксилирование

Шматочки бутонів будуть плавати на поверхні. Під ними повинно залишатися 3-6 см рідини. В іншому випадку збільште її кількість. Це ніяк не вплине на психотропні властивості кінцевого продукту, так як пізніше воду все одно потрібно буде злити. Наркотичні з'єднання не розчиняються в рідині. Фактично вона відфільтровує безліч небажаних речовин, що погіршують смак масла.

При цьому важливо, щоб вона не доходила до повного кипіння. Бульбашки повітря повинні плавно підніматися до поверхні.

Крок 3: фінальний етап

Зараз вам потрібно відокремити «чарівне» масло від залишків канабісу та води. Для цього виконайте декілька простих вказівок.

  • Застеліть велику миску двома шарами марлі.
  • Процідіть суміш через тканину.
  • Поставте миску в холодильник на ніч. За цей час все «хороше», що міститься в розчині спливе на поверхню. Вода і залишки листя опустяться на дно. На наступний день продукт затвердіє і стане набагато світлішим.
  • Проведіть ножем по краях канна-масла. Це дозволить легше дістати його з посуду. Зазвичай воно «вискакує» одним великим шматком.
  • Помістіть результат своєї роботи в окремий контейнер для подальшого зберігання в морозильній камері. Але перед цим переверніть його і дайте нижній частині висохнути.
финальный этап
финальный этап


Щойно знята з плити рідина дуже гаряча. Тому не вичавлюйте її залишки руками. Візьміть лопатку і притисніть шишки до боків посуду. Робіть це дуже акуратно, щоб марля не впала в суміш, і вся марихуана не висипалась назад.

 Возьмите лопатку и прижмите шишки к бокам посуды


На цей момент канабіноїди вже присутні в маслі, тому рослинні матеріали можна викинути. 

К этому моменту каннабиноиды уже присутствуют в масле

На дні миски залишиться коричнева вода. У ній немає галюциногенних з'єднань, здатних збільшити силу впливу продукту на організм. Однак, якщо її не відфільтрувати, смак масла з ґанджі стане значно гіршим.

Масло з марихуани можна застосовувати замість звичайного в будь-яких рецептах. Його ефективність значною мірою залежить від кількості і «сили» вихідних інгредієнтів. Врахуйте, що така їжа впливає на кожну людину по-різному. Настійно рекомендується почати з невеликої дози і поступово її збільшувати. Галюциногенні речовини почнуть діяти протягом 2-3 годин. Якщо ви вживаєте їх на повний шлунок, це займе більше часу. Тому не їжте багато масла, що містить психотропні сполуки протягом цього періоду, при тривалій відсутності будь-яких змін. Щоб ефект проявився швидше, спробуйте їсти їжу натщесерце. Однак у деяких людей це може викликати нетравлення шлунку, тому прислухайтеся до свого тіла.

Місце зберігання

«Чарівний» продукт можна тримати в холодильнику протягом тижня. Однак в такому випадку є ризик виникнення цвілі, особливо якщо перед цим його нижня частина повністю не висохла. Залишайте канна-масло там тільки якщо ви плануєте використовувати його в короткі терміни. Якщо покласти незвичайне виріб в морозильну камеру, то воно буде зберігатися протягом декількох місяців без втрати сили впливу.

Навіщо декарбоксілірувати канабіс перед тим, як варити в маслі?

Декарбоксілірування «активує» канабіноїди (психотропні речовини) в марихуані. Невисушені суцвіття містять багато THCа. Ця сполука саме по собі не викликає сильних галюциногенних ефектів. При випіканні THCа перетворюється в придатний для вживання THC, що призводить до набагато більш помітного впливу на організм.

Цей процес також відбувається і в міру дозрівання бутонів. Однак, при використанні конопель для приготування їжі рекомендується робити це самостійно, щоб отримати максимально якісний результат. Під час запікання в духовці відбувається позбавлення від вуглецю в міру того, як нагрівається рослинний матеріал. Якщо цього не зробити, вершкове масло з «секретним» інгредієнтом все одно матиме психоактивну дію, хоча і не таку сильну.

Завершення процесу можна визначити за зовнішнім виглядом шишок. Вони повинні висушитися до хрусткої скоринки, придбати золотисто-коричневий відтінок і стати розсипчастими. Якщо ви готуєте повністю доспілу марихуану, можливо, вона вже частково або повністю не містить вуглецю тільки через контакт з повітрям протягом тривалого часу. Тому, якщо канабіс вже дуже сухий, коричневий і розсипчастий, без зеленого відтінку, ви, ймовірно, могли б взагалі пропустити процес декарбоксілірування, хоча цього робити не рекомендується.

Навіщо топити масло у воді?

Вам не обов'язково використовувати воду для цього рецепта, але у такого способу є кілька переваг у порівнянні з приготуванням просто у вершковому маслі:

  • завдяки рідині кількість хлорофілу в готовому продукті значно зменшується. Це означає, що кінцевий результат не буде відрізнятися за кольором і смаком від звичайного молочного вироба;
  • під час процесу поділу (поки розчин знаходиться в холодильнику) решта рослинних матеріалів осідає на дно миски і залишається у воді. Крім того, таким чином фільтруються небажані речовини;
  • канабіноїди не "прилипають" до рідини, тому сила впливу канна-масла не зміниться;
  • суміш не буде пригорати.

В цілому такий метод призводить до зменшення смаку, кольору і запаху марихуани, в той час як ефективність залишається незмінною.

При цьому варто врахувати, що конопляне масло, приготоване з використанням води, слід швидко з'їсти, якщо воно зберігається в холодильнику. Через надмірну вологу підвищується ймовірність розвитку цвілі. У разі термічної обробки всього двох інгредієнтів ризик значно зменшується. Однак, ця проблема не має такого значення, якщо ви збираєтеся тримати продукт в морозильній камері. Крім того, він буде містити меншу кількість рослинних матеріалів з двох причин:

  • по-перше, розтоплений жир тваринного походження і вода легко протікає через марлю, тому ви можете процідити суміш, не докладаючи великих фізичних зусиль. При розтопленні тільки вершкового масла, необхідно продавити все через сітчастий фільтр, що призводить до підвищеного вмісту залишків рослин в кінцевому виробі;
  • по-друге, поки маса буде стояти в холодильнику, подрібнені бутони або листя, що якимось чином все ж пройшли через марлю, будуть опускатися на дно, а саме канна-масло спливе наверх.

Тому вода - важлива частина приготування наркотиковмісної їжі. Рекомендується використовувати її на цьому етапі.

Дозування - скільки потрібно канабісу при виготовленні конопляного масла?

«Стандартна» кількість для цього рецепта - 30 грам шишок на 450 грам вершкового масла. Якщо ви готуєте листя, то на такий же обсяг молочного продукту вам знадобиться 85 грам рослинного матеріалу. Можна взяти більше або менше марихуани в залежності від бажаної сили впливу. Якщо ви хочете отримати їжу, яка матиме сильний галюциногенний ефект, візьміть більше конопель і менше масла.

При цьому будьте обережні. Занадто велика доза призведе до того, що ви абсолютно не відчуєте молочного смаку. Не забувайте про те, що під час варіння подрібнені бошки будуть плавати у воді, і під ними має бути не менше 3-6 см вільного простору. В іншому випадку ви ризикуєте зіпсувати продукт. Крім того, враховуйте зрілість шишок. В цілому, чим старше суцвіття, тим більше наркотичних речовин в них міститься, відповідно, тим більше ТГК і інших канабіноїдів ви отримаєте в продукті з ґанджі.

Якщо ви пробуєте «чарівну» їжу в перший раз, рекомендується починати з невеликої кількості. Їжа, що містить наркотики, може бути набагато «інтенсивнішою» ніж будь-який інший спосіб вживання марихуани. При тривалій відсутності ефектів можна з'їсти ще. Але врахуйте, що занадто велика доза викликає змінений стан свідомості, що триває весь день.

Співвідношення канабісу та масла в цьому рецепті вважається «стандартною» дозою. Дія буде сильною, але не занадто. У разі використання високоякісних шишок, вищевказаної кількості повинно вистачити, щоб отриманий продукт мав психоактивну дію при додаванні його в випічку та інші страви.

Тепер ви знаєте про те, як приготувати канна-масло в домашніх умовах. Якщо докласти чималих зусиль, то в підсумку ви отримаєте смачну їжу, здатну змінити вашу свідомість і сприйняття реальності.