Грунт для вирощування коноплі

І тут ми знову повертаємося до умов вирощування рослини каннабісу, зокрема до землі, на якій конопля буде рости. І проведемо невелику екскурсію в сферу землезнавства, дізнаємося про типи грунтів та їх вплив на молодий зростаючий організм наших конопель.

Отже, грунт на основі піску або мулу

Основна характеристика цього грунту - низька ступінь вологоутримання. Якщо говорити простіше, то вода після поливу буде швидко йти і рослина не отримає необхідної кількості вологи. Вода, якої в даному випадку буде весь час не вистачати, потрібна також і для розчинення мінеральних речовин. У підсумку урожай конопель буде невеликим, та й специфічної якості.

Грунт для вирощування коноплі

Є також невелика різниця між грунтами на основі піску і землею на основі мулу. Грунт на основі мулу більш активно вбирає мінеральні речовини. Однак і той і інший не затримують воду в достатній кількості. Конопля, вирощена на такому грунті, розвивається недостатньо, її якість буде невисокою. Підсумок - грунт на основі піску та мулу не рекомендують використовувати для вирощування конопель.

Є також ґрунт на основі глини. Його особливість в щільній структурі. Всередину такого ґрунту насилу потрапляє повітря. Погана вентиляція, недолік повітря - причини, з яких вирощувана на таких ґрунтах конопля виходить слабкою, нерозвиненою. Глинисті грунти також не рекомендують для вирощування гашишу. Так на чому ж вирощувати, запитаєте ви?

Ідеальний варіант - так званий родючий грунт. Він містить правильні пропорції глини, піску і перегною. А це в свою чергу забезпечує правильну затримку води, хорошу вентиляцію і наявність поживних речовин. На такому грунті хороший урожай вам забезпечений. Але не намагайтеся отримати родючий грунт самостійно, просто змішуючи всі необхідні компоненти. Таким шляхом в вашу суміш можуть потрапити різні шкідники або хвороботворні бактерії.

Кращий варіант - придбати готовий, розфасований родючий грунт в спеціалізованому магазині. Інакше якість вашого врожаю буде під великим сумнівом.