Аутдорний метод культивування не втрачає актуальності протягом тисячоліть. Траву вирощували на вулиці ще наші предки, і це легко пояснюється. Звичайно, у стародавніх людей не було теплиць та інших чудес, але в будь-якому випадку культивація у відкритій місцевості завжди приносить більше шишок, ніж навіть найтехнологічніша оранжерея, якщо інші умови залишаються незмінними.

В наш час аутдор став особливо популярним, оскільки чисельність держав, де декриміналізовано культивування канабісу, постійно зростає. Жителі Канади, Сполучених Штатів, Нідерландів, Уругваю та Іспанії на законних підставах купують конопляне насіння і облаштовують плантацію на власній земельній ділянці. При правильних діях ніщо не здатне нашкодити вашій рослині: ні комахи, ні посушливі періоди, ні холоди. Докладніше про правильний гровінг розказано у статті.

Зміст

Недоліки та переваги вирощування марихуани на вулиці

Недоліки та переваги вирощування марихуани на вулиці

Почати слід із мінусів методу. При вирощуванні марихуани в аутдорі садівник не здатний контролювати всі умови. З цієї причини трава стає схильною до зовнішніх негативних впливів, що впливають на життя і розвиток коноплі. На місце висадки можуть прийти люди та тварини, які скористаються вашим урожаєм. Якщо харвест нецікавий, людина повідомить поліцію, а звір просто розтопче кущ. У вас немає гарантій здорового розвитку марихуани, адже на неї впливають несприятливі кліматичні фактори, непідконтрольні гроверу. Град, злива, різкі перепади температури, вітер — від цього не застрахована жодна рослина.

Тепер можна поговорити і про плюси. Якщо коротко, то вони описуються чотирма словами:

  • Безпека.
  • Дешевизна.
  • Простота.
  • Вигідність.

Безпечно

Якщо кущ забороненої культури знайдуть на вулиці, зв'язати його з вами буде складним завданням, тому притягнути вас до відповідальності зможуть з дуже малою ймовірністю, якщо не застануть на місці злочину. За дотримання базових принципів конспірації такий результат практично неможливий. Займаючись культивуванням в індорі, ви навряд чи зможете розумно пояснити правоохоронним органам, звідки у вас у квартирі трава.

Дешево

В ауті вам не доведеться витрачатися на обладнання та облаштування місця для гровінгу. Природа сама забезпечує рослину всім необхідним.

Просто

Не потрібно регулювати мікроклімат та постійно контролювати розвиток стрейнів. У відкритому просторі завжди багато місця та землі, тому кущики зможуть повністю розкрити потенціал без відчуття тісноти.

Вигідно

У вуличних умовах рослини сильніше витягуються вгору і розгалужуються. Чим більша рослина, тим більше плодів вона здатна народити. Кожен досвідчений конопляр знає, що в ауті можна отримати набагато більше суцвіть, хоча б за допомогою посадки додаткових стрейнів.

Які сорти підходять для аута?

Які сорти підходять для аута?

Для відкритої місцевості вибирайте стійкі та життєлюбні штами, які встигають дозріти до приходу осінніх заморозків. Якщо хочете виростити фотоперіодний сорт, то враховуйте, що початок цвітіння в аутдорі настає приблизно на початку серпня. Від цього періоду рахуйте час до збирання врожаю. Якщо він потрапляє в теплий діапазон, сміливо купуйте насіння цього штаму. Якщо шишки дозрівають довше, краще не ризикуйте та купуйте інший продукт. З автоквітами таких проблем немає, адже тривалість їх життєвого циклу вказана в паспортних даних, тому залишається просто правильно вибрати момент посадки.

Автіки для помірного клімату

Населення північних регіонів з помірним кліматом найчастіше вирощує автоквітучий канабіс, тому що він закінчує цикл за пару місяців, а гровер встигає зібрати суцвіття до похолодання. Завдяки генетиці Ruderalis він стійкий до стресових ситуацій та невибагливий у культивації.

Фотіки для помірного клімату

Фотіки для помірного клімату

При культивації в помірному кліматі краще придбати насіння перевіреного фотоперіоду, що приносить багато врожаю. Можете покластися на індіку або індіко-домінантні гібриди, тому що цей різновид конопель дуже стійкий до капризів природи.

Конопляний сорт Critical Kush fem - стовідсоткова Indica, що комфортно почувається в помірних широтах. Цвіте стрейн всього пару місяців і нагороджує старанного конопляра важким харвестом. Суцвіття пахнуть цитрусами та містять 25% ТГК, завдяки яким мають потужний релаксуючий ефект. Ваше тіло довго буде прикуте до дивана, а свідомість у цей час загубиться у далеких світах.

Для субтропіків підійде будь-що

Жителі субтропічного кліматичного поясу – справжні щасливчики, адже вони можуть собі дозволити вирощувати будь-які коноплі. У таких умовах навіть сатіва покаже чудові результати щодо родючості.

Де посадити насіння під час аутдорного вирощування марихуани?

Де посадити насіння під час аутдорного вирощування марихуани?

Конопляру варто відповідально підійти до вибору місця гровінгу конопель в аутдорі, адже від нього залежать не тільки кількість і якість майбутнього харвесту, а й безпека самого гровера. При відборі локацій спирайтеся на такі критерії:

  • Відсутність доріг та стежок поблизу плантації. Слід мінімізувати всі ризики виявлення розсади, а стежка дозволить подорожньому випадково забрести до вас на город.
  • У місці культивації не повинна накопичуватися вода від дощів та інших опадів. Висока вологість призведе до гниття кореневої системи, тому висаджуйте канабіс на пагорбі або схилі, уникайте низовин.
  • Знаходження поблизу водойми з чистою водою для поливу є чудовою умовою. При посухі буде зручно та безпечніше носити пляшки з водою звідти, ніж з дому. І вам легше, і ніхто не помітить регулярні походи з повною тарою, а повернення з порожньою.
  • Грядка має бути замаскована від цікавих очей. Сховати її можна в чагарниках кропиви, інших кущів або дерев. Збоку ніхто не повинен помітити щось підозріле та підійти ближче, щоб перевірити.
  • Намагайтеся знайти таку ділянку, в якій маскування одночасно поєднується з відкритістю, відсутністю тіні. Для здорового розвитку конопель та отримання якісного врожаю потрібно забезпечити їй 8-годинний сонячний день.
  • Висаджуйте зерна тільки в родючий ґрунт. Родючість ґрунту можна зрозуміти по чагарниках кропиви або малини, які потребують тих же поживних компонентів і рівня кислотності землі, що й наша рослина. Якщо на потенційній ділянці для висадки ці чагарники ростуть удосталь, то можете підселяти до них «сусіда».

Як підготувати територію?

Від підготовки ґрунту залежить маса підсумкового харвесту. Тема особливо актуальна тим гроверам, які змогли виконати останню умову з попереднього списку: визначити родючий грунт. Нестача поживних речовин виправляється кількома методами:

  • Ще восени закопайте в місцях майбутньої плантації заморожену або свіжу рибу. Вона повністю розкладеться до настання весни і стане основою харчування рослини. Діє краще ніж інші органічні добрива.
  • Після закінчення відлиги верхній шар землі змішайте з гноєм, кістковим або кров'яним борошном. До того, як ви зберетеся висаджувати насіння, грунт вже буде насичений необхідними елементами.
  • Якщо часу на природне попереднє добриво не залишається, купіть у найближчому садовому магазині грунтосуміш і засипте її в ямки на метрову глибину.

У підготовку ділянки входить також маскування. Закидайте шляхи підходу гілками та колодами, щоб приховати сліди та відвадити непроханих гостей. Для надходження достатньої кількості сонячної енергії потрібно позбавитися всіх гілок, які закривають сонячне світло. Зрубайте їх та використовуйте для маскування підходу. Гровери часто викопують дренажні канали для відведення чи надходження рідини у дощові дні. Якщо у місці вирощування ходять дикі тварини, обгородіть ділянку дротом.

Коли висаджувати канабіс на вулицю?

Коли висаджувати канабіс на вулицю?

Висадку можна розпочинати при досягненні мінімальної нічної температури позначки 10 °C, проте зазвичай конопляри активізуються після того, як вона досягне 15 °C. Тепліше повітря збільшує шанси на вдалий результат.

Якщо ви збираєтеся висаджувати не зерна, а розсаду чи цілі кущі, що знаходяться на вегетаційному етапі, температура і в цьому випадку повинна бути не нижче 15 °C. Перед висаджуванням у відкритий простір рекомендуємо трохи потренувати рослини. Для цього періодично виставляйте контейнери на балкон, щоб кущі звикли до температурного контрасту.

Як доглядати?

Майже весь клопіт по догляду за рослинами бере на себе довкілля. Конопляру потрібно тільки:

  • Поливати рослини, якщо немає опадів або настає період літньої посухи.
  • Підгодовувати добривами, щоб отримати багато якісних суцвіть.
  • Періодично оглядати насадження для запобігання поширенню пліснявих утворень, шкідливих комах, мікроорганізмів та інфекцій.
  • Проводити дефоліацію на стадії цвітіння, щоб покращити циркуляцію повітря усередині рослини. Гарний повітрообіг сприяє видаленню зайвої вологи і дозволяє шишкам отримувати більше сонячної енергії, що позитивно відбивається на харвесті.

Профілактика захворювань та шкідників

Профілактика захворювань та шкідників

Якщо ви не хочете проблем із комахами, інфекціями та іншими неприємними речами, то профілактика – необхідна процедура. При кожному відвідуванні плантації оглядайте кущі щодо хвороб. Чим раніше ви помітите погіршення стану саджанця, тим легше його нормалізувати. У разі зараження відразу починайте діяти, будь-яке зволікання може занапастити врожай. Захворювання бувають різними, тому діяти доведеться, виходячи з ситуації.

Щоб захиститись від комах, скористайтеся пестицидами органічного походження. Олія Нім — перевірений засіб, який відлякує своїм ароматом більшу частину комах. Можете придбати й інші препарати, але майте на увазі, що найкращий результат дає органіка, а через синтетичні засоби можуть зіпсуватися смак і запах готового продукту. В окремих ситуаціях сам гровер може постраждати.

Безпека конопляра

Безпека досягається при виконанні кількох нескладних рекомендацій:

  • Ходіть до ділянки різними шляхами, щоб не привертати увагу сторонніх і не утворювати стежки.
  • Садівник завжди повинен бути готовим до розпитувань випадкових перехожих про причини його знаходження у такому віддаленому місці. Краще представитися рибалкою, грибником або дослідником, але ви повинні відповідати своєму образу: візьміть хоча б вудку.
  • Якщо поблизу місця посадки стрейнів ви помітили підозрілу активність, знайдіть іншу локацію.
  • Використовуваний інвентар зберігайте поряд з кущиком, щоб позбавити себе необхідності тягати його щодня з собою, привертаючи до себе увагу. Закопайте його або сховайте в місцевих чагарниках, але так, щоб це не викликало підозр.

Коли збирати врожай?

Коли збирати врожай?

Момент харвесту на вулиці завжди випадає на осінь. Погода в цей період залежить від різних чинників, тому її складно передбачити. В осінні місяці ллють дощі, що збільшує ймовірність виникнення цвілі, головного ворога шишечок. В останні тижні циклу краще не поливати марихуану взагалі, якщо вона не дуже від цього страждає. Після дощів струшуйте зайву рідину з плодів, щоб вона не збиралася всередині них. Якщо за прогнозом погоди очікується похолодання або затяжні опади, розпочніть збір харвесту раніше. Нехай ви отримаєте суцвіття, що недозріли, але це хоч щось.

Незалежно від того, коли настане оптимальний час для харвесту, враховуйте, що це найбільш небезпечний момент для конопляра. Він матиме справу не з рослиною, а з готовим продуктом, який потрібно донести до будинку по жвавих вулицях, де кожен може щось запідозрити. Намагайтеся зробити все можливе для відсутності уваги до вашої персони.

Найчастіше садівники збирають бошки рано-вранці, коли всі сплять. Складайте все в одну глибоку герметичну ємність. Це допоможе запобігти поширенню насиченого аромату. Переміщайтеся максимально швидко, але не біжіть: так ви точно виділитеся з натовпу. Зрізайте шишки разом із гілками і ретельно утрамбовуйте їх у контейнері. Обрізання та манікюринг залишаються наостанок. У домашній обстановці доведіть справу до кінця, не переймаючись безпекою.