Щоб отримати по-справжньому тугі бутони, гроверу слід визначити для себе конкретний набір правил і чітко дотримуватися їх. У цій статті ми зібрали найбільшу соковиту, лаконічну витримку всього необхідного, що вкрай важливо знати. Поїхали!

Зміст

5 найпоширеніших причин появи рихлості у шишок марихуани

5 найпоширеніших причин появи рихлості у шишок марихуани


Світло

Найпоширеніша причина, через яку бутони не розвиваються так щільно, як могли б. Суть проблеми полягає в тому, що рослина не отримує достатньо світла на стадії цвітіння. Хоча канабіс може вижити при відносно низькому рівні освітлення, природно, в подібних умовах він не дає багато стаффа. До певного моменту потужність світла на стадії цвітіння практично безпосередньо впливає на те, наскільки більш великі бутони у вас в підсумку вийдуть. З іншого боку, занадто яскраве світло (рідше, але може статися, коли бутони дуже близько від джерела світла) також може викликати поганий розвиток бутонів і / або появу пухких і легких «лисячих хвостів».

Штам / Генетика

Деякі сорти канабісу просто не дозволяють отримувати дійсно щільні і тугі суцвіття. Вони здатні виробляти виключно легкі і пухкі бутони, незалежно від того, що ви робите. Наприклад, у сатівних конопель шишки стають менш щільними, а у indica - більш компактними. Хоча один стрейн не обов'язково кращий за інший, якщо вам потрібні щільні шишки, важливо почати з генетики, отриманої від рослини, у якої ростуть щільні шишки.

Штам / Генетика


Температура

Каннабісу необхідна температура, відповідна для оптимального росту шишок, приблизно така ж, що вважається прийнятною для функціонування людського організму. Іншими словами, якщо вам в гроурумі абсолютно комфортно, то і растіхам тут теж цілком норм. Занадто висока температура на стадії цвітіння (особливо вище + 30 ° C) може привести до утворення пухких шишок, а також може призвести до відростання шишок і утворення якоїсь зовнішньої пошарпаності, навіть при відсутності сильного вітру.

Поживні речовини

Шишки конопель просто не зможуть стати товстими і щільними ні за яких обставин, якщо вони не отримають повний комплекс всіх потрібних поживних речовин. Більш того, це слід виконувати в конкретний потрібний час. Як ви думаєте, що означає низький рівень азоту (N) і велика кількість фосфору (P) і калію (K) на стадії цвітіння? Це ідеальне співвідношення основних поживних елементів для цвітіння. Додавання занадто великої кількості азоту (що міститься практично в кожному універсальному кормі для рослин) на стадії цвітіння призводить до утворення більш дрібних і пухких суцвіть. Інші проблеми і дефіцит поживних речовин також можуть негативно вплинути на розвиток ваших бутонів конопель, якщо їх вчасно не контролювати. Однак найбільш часта причина, по якій конопляри вважають (і, варто відзначити, небезпідставно), що проблеми з поживними речовинами заважають розвитку на стадії цвітіння, - це неправильний рівень pH в кореневій системі растішек. Вам достатньо просто робити регулярні виміри кислотно-лужного балансу і при мінімальних відхиленнях відрегулювати стан субстрату внесенням відповідної речовини.

Вентиляція повітря і відстань між бутонами

Вентиляція повітря і відстань між бутонами


Погана циркуляція повітряних мас в районі шишечной маси і відсутність потужного прямого світла не дозволять шишкам конопель розвиватися настільки щільно, наскільки це можливо. За фактом, суцвіттям потрібно не так і багато місця, щоб вони стали великими і щільними. У той же час вони не будуть наливатися смолою і розростатися в діаметрі, якщо не будуть регулярно піддаватися прямому впливу свіжого повітря і яскравого світла. У дикій природі канабіс - це рослина, що запилюється вітром, тому растіхі залишається лише витрачати енергію виключно на зростання і безпосереднє утворення бутонів, які піддаються впливу вітру і сонця. Щоб шишки добре розвивалися, навколо кожної великої коли на конопляній рослині має бути кілька сантиметрів, що залишаються в буквальному сенсі вільними і не зайняті іншим листям, стеблами або такими ж суцвіттями.

Думаєте це усі базові правила успіху на шляху до отримання виняткових за якістю бошек? Рано радієте. У нас для вас ще кілька обов'язкових догм зі світу коноплярства.

Ще трохи тактики

На додаток до усунення проблем, зазначених вище, ось більш розширений список додаткових тактик для збільшення щільності бутонів:

  • Знижуємо вологість.
  • Впроваджуємо добавки.
  • Уникаємо передчасного збору врожаю.
  • Правильно сушимо і проліковуємо стафф.
  • Використовуємо тільки відповідні очікуванням ємності.

А тепер коротко пройдемося по кожному з пунктів

Вологість насамперед

За кілька тижнів до настання піку зрілості растішек, постарайтеся знизити рівень вологості до 45% або трохи менше. Подібні дії однозначно посприяють цілком природній реакції грову, що супроводжується наливанням смолою бошек і прояву текстури більшої щільності.

Добавки для підвищення щільності

Фахівці одностайні в думці, що внесення додаткових стимуляторів в заключній фазі життєвого циклу канабісу однозначно сприяє підвищенню щільності суцвіть. Існує два основні класи прискорювачів цвітіння. Перший клас орієнтований безпосередньо на поліпшення процесів, що відбуваються в рослинах і використовує десятки різних інгредієнтів, таких як амінокислоти і мікроелементи. Другий клас працює за рахунок прямого збільшення рівня фосфору / калію. Деякі виробники також використовують патоку Blackstrap для досягнення тих же цілей, не вдаючись до спеціальної рослинної добавки. Що краще - вирішувати тільки вам.

Не збирайте врожай занадто рано!

Не збирайте врожай занадто рано!


Це здається цілком зрозумілим правилом за замовчуванням. Однак нетерплячість гроверів, особливо початківців, призводить в результаті до дуже плачевних підсумків. Хоча, як показує практика, досить було лише почекати ще якихось пару тижнів. Занадто ранній збір врожаю не дозволить вашим бутонам повністю сформуватися. Вони набирають масу і щільність за останні кілька тижнів перед збором врожаю, і ви одним неправильним рішенням миттєво перекреслює всю важку роботу виконану протягом всього сезону, не почекавши ще зовсім трохи.

Сушка і лікування шишок

Не секрет, що крім поліпшення смаку, запаху і збільшення психоактивних складової, правильна сушка, а також подальша пролічка шишок, змусить їх трохи «підтягнутися». Якщо ви сушите зібрані бутони надто швидко або не проліковуєте їх, як того вимагає технологія, в скляних банках, ви втрачаєте майже половину якісних характеристик того, що визначить остаточну якість ваших шишок!

Не поливайте рослини занадто багато

Здавалося б, ще один цілком очевидний факт - переливи конопляній рослині вкрай шкодять і суцвіттям у тому числі! Про це особливо нічого сказати, але не випускайте з уваги цю поширену проблему і обов'язково правильно поливайте рослини. Якщо у растішек в процесі розвитку регулярно опадає листя, значить, ви недостатньо пильні і допускаєте помилки, при цьому втрачаючи масу можливостей добитися набагато кращих результатів по сезону.

Купіть досить велику ємність (горщик)

Якщо обраний вами контейнер недостатньо великий або зовсім малий, підопічна рослина коноплі просто не зможе підтримувати більші і щільніщі бутони, що б ви не робили. Переконайтеся, що вибрали контейнер відповідного розміру. Якщо фінансова можливість є, краще зовсім придбати «розумний горщик». З його допомогою легко запобігти надмірному поливу, прискорити розвиток культури і підтримувати більші рослини в нормальному життєвому тонусі.

Ось ми і перерахували всі ключові аспекти, що дозволяють добиватися більш якісного по щільності стаффа, який буде радувати конопляра не тільки своєю зовнішністю, але і якісним внутрішнім змістом. Якщо якийсь із пунктів для вас виявився в новинку, обов'язково знайдіть в нашому блозі статтю на цю тему, і дізнайтеся всю інформацію, якої бракує!