Як діяльність гровера – це постійне вдосконалення майстерності вирощування канабісу, професійного підходу з урахуванням сучасних інновацій і технік, повага та розуміння рослини, так і культура відповідального споживання має на увазі не тільки повагу до тих, ХТО перебуває поруч із представником канна-спільноти, а й ЩО – які аксесуари його оточують і допомагають розкрити усе багатство смаків та ароматів рослини. Усе, що перетворює паління не на сіру буденність, а на справжню церемонію.

Важливим аспектом чуйного ставлення справжніх поціновувачів до збереження текстури висушеного та пролікованого суцвіття, бажання якомога довше утримати його смакову гамму та палітру ароматів, є різноманітні бокси для зберігання стаффа.

Для тих, хто сприймає культуру споживання як щось пафосне й надто перебільшене – пасуватиме зберігання й у пластиковому зіп-локу чи навіть харчовому контейнері, відповідальніші стонери оберуть скло, а ось справжні гурмани зупинять свій вибір на г'юмідорі – спеціальній скриньці, часто виготовленій із дерева й призначеній не лише для зберігання суцвіть, а й для підтримання постійного рівня їхньої вологості.

Здавна г'юмідори використовували для зберігання сигар та інших тютюнових виробів, але сьогодні вони набувають дедалі більшої популярності й у спільноті шанувальників культури споживання маріхуани.

Наведемо п'ять причин для вибору г'юмідора як ємності для зберігання ваших трав

  1. Збереження потенціалу впливу. Свіжовирощений канабіс безумовно має величезний потенціал впливу. Завдяки сучасним методам генетичного моделювання й технологій культивування, гровери навчилися вирощувати медичні та рекреаційні сорти надзвичайно високої якості та неймовірного потенціалу впливу. Те, що палили свого часу Чіч і Чонг, уже далеко не ті коноплі, що зараз пропонують вирощувати сучасні сідбанки. Разом з тим, суцвіття канабісу – це тендітна частина рослини, що з плином часом може втратити здатність впливу в умовах неналежного зберігання. Точніше кажучи, під впливом повітря, світла й тепла ваш стафф стає менш потужним. Основним завданням г'юмідора є підтримання постійного рівня вологості та температури, сприяючи тим самим забезпеченню постійних показників якості та ефективності того, що у ньому зберігається. Отже, канабіс, поміщений у г'юмідор, здатний тривалий час підтримувати потенціал дії канабіноїдів, забезпечуючи у такий спосіб більш тривале задоволення від вживання та постійність відчуттів від ефекту впливу.
  2. Збереження й «цементування» терпенового профілю. Окрім «консервації» потенціалу стаффа, г'юмідор здатний гарантувати збереження аромату ваших трав. Терпени – хімічні сполуки, що відповідають за смак, аромат і навіть колір шишок; одні з основних елементів відчуттів і вражень від вживання конопель. Річ у тім, що вплив повітря, світла й тепла може стати причиною руйнування цих сполук, унаслідок чого ваші шишки втратять смак і аромат – усе, заради чого ви від самого початку обирали, а може й вирощували, той чи інший сорт. Використовуючи г'юмідор як бокс для зберігання шишок, споживачі роблять крок назустріч цим сполукам, сприяючи повноцінному збереженню букета смаків й відтінків аромату.
  3. Збереження текстури суцвіть, запобігаючи їх висиханню. Якщо вам доводилося тримати у руках шишку, від дотику до якої лунає характерний хрускіт, то ви, напевно, знаєте, що з часом трава, яка зберігається в умовах доступу повітря, може стати доволі сухою і ламкою. Це пояснюється тим, що більшість контейнерів для зберігання не забезпечують герметичність, тому волога, що надає бутонам привабливого пишного вигляду, може просто випаровуватися.
  4. Г'юмідор забезпечує підтримання постійного рівня вологості, не дозволяючи вашій траві пересихати. Меншою мірою ця проблема актуальна для продуктів/продукції з додаванням канабісу, так званої кана-кухні, наприклад, шоколаду чи настоянок, але, якщо ви плануєте паління, у цьому разі вкрай важливою умовою є запобігання висиханню суцвіть маріхуани, аби гурман не поповнив лави сухої статистики тих, хто зазнав на собі неприємних відчуттів від вживання вже не канабісу, а пересушеного сіна.

  5. Запобігання утворенню плісняви та грибка. Вживання марихуани, ураженого пліснявою та/або грибком, може викликати симптоми кашлю, нудоти та навіть блювоти, які швидше неприємні, ніж небезпечні. Однак у людей з ослабленою імунною системою або захворюваннями легень вдихання диму від трави, що містить певні види плісняви, може мати досить серйозні наслідки для здоров'я. Такі грибки, як Aspergillus, Mucor та Cryptococcus, можуть стати причиною розвитку інфекцій легень, центральної нервової системи та мозку, що мають важкий перебіг та навіть можуть стати причиною летального випадку. І це не жарти. Утворення плісняви може виглядати досить безпечно на скоринці хліба, але за умови вдихання спор грибка з димом – це небезпечна для здоров'я й життя отрута.
  6. Зберігання суцвіть конопель в умовах підвищеної вологості значно збільшує ризик появи плісняви та грибка. Використання г'юмідора, виготовленого з метою підтримання постійного рівня вологості, не надто високого і не надто низького, стане гарантією попередження їх появи.

  7. Опція прихованого зберігання. Безпека та прихованість є ключовими факторами для багатьох споживачів димних трав. Зберігання марихуани у поліетиленовому зіп-локу або банці може перетворитися на явну загрозу і, можливо, не є ідеальним рішенням для тих, хто не бажає афішувати вживання цієї рослини. Дизайнерський бокс г'юмідора, як аксесуар інтер'єру, стане чудовим, відносно безпечним варіантом зберігання, який можна за нагоди легко прибрати від сторонніх очей. Ба більше, сучасні г'юмідори комплектуються складними шифрованими та навіть програмованими замками, що робить їх важкодоступними для дітей.

Чому контроль рівня вологості такий важливий для зберігання канабісу?

З метою забезпечення свіжості та запобігання зростанню грибка й утворенню плісняви суцвіття конопель слід зберігати за відносної вологості повітря 62-72%. Підвищення його рівня може стати причиною появи плісняви та грибка, а зниження – пересихання суцвіть марихуани. Ми рекомендуємо використовувати якісний г'юмідор і назавжди усунути будь-який з перерахованих вище варіантів розвитку подій.

Що слід враховувати перед купівлею г'юмідора для зберігання трав

  1. Розмір та місткість. Перш за все, слід визначити, наскільки великий г'юмідор для зберігання конопель вам потрібен. Тут усе просто. Що більший обсяг стаффа для зберігання, то більший г'юмідор вам знадобиться. Г'юмідори бувають різних розмірів, тому ви завжди зможете знайти той, що повною мірою задовольнить усі ваші потреби у зберіганні. Якщо виникають сумніви, то найкраще придбати екземпляр дещо більшого розміру, ніж вам потрібен, оскільки надто щільно укладені шишки можуть стати причиною недостатньої циркуляції повітря і нерівномірного розподілу вологості.
  2. Ціна. Г'юмідори бувають різних форм та розмірів і можуть суттєво відрізнятися за ціною – від менш ніж 20 баксів до кількох сотень і вище. Радимо розсудливо спланувати бюджет і врахувати, скільки ви готові витратити, перш ніж зробити покупку. Звісно, вартість окремих моделей може бути доволі високою, але не варто забувати, що якісний дизайнерський г'юмідор – це не лише ручна робота професіоналів своєї справи, а й вигідна інвестиція, що слугуватиме довгі роки; тоді як дешевий бокс доволі швидко стане непридатним і потребуватиме заміни.
  3. Скупий платить двічі! Пам'ятаєте?

  4. Тип системи зволоження. Розрізняють два основні типи систем зволоження г'юмідорів: пасивні та активні. Системи пасивного зволоження покладаються на використання будь-якого вологопоглинаючого матеріалу (наприклад, спонжів або кристалів акрилового полімеру) задля підтримання необхідного рівня вологості. Натомість системи активного зволоження передбачають використання електронних девайсів. Їх перевага полягає у комплексному контролі вологості в коробі без участі людини. І якщо раніше ви турбувалися про показники гігрометра, то з використанням активної системи можна забути про цю метушню. Приділіть увагу рідним і близьким, система зробить усе за вас і потішить ідеально зволоженими шишками. Попри ефективність обох типів систем, остання, власне, вирізняється найбільшою надійністю.
  5. Конструктивне виконання. Матеріал, з якого виготовлений ваш г'юмідор, якість його збірки та оздоблення матимуть величезний вплив на його експлуатаційні характеристики й термін служби. Найважливішим фактором є вибір г'юмідора з герметичним ущільненням, що гарантує підтримання оптимального рівня вологості. Обирайте г'юмідор із якісно виготовленою кришкою, що під час закриття щільно прилягає до короба і не залишає шансу появі щонайменших щілин.

Г'юмідор має бути неодмінно виготовлений із дерева

Чому? Розкажемо.

  1. Природний матеріал
  2. Деревина – екологічно чистий матеріал, що «дихає» та сприяє природному регулюванню вологості. Завдяки своїй здатності поглинати надлишок вологи та вивільняти її за потреби, деревина ідеально підходить для виготовлення г'юмідора, забезпечуючи тим самим її рівномірний розподіл. Олії та смоли, що містяться у деревині – це природний антисептик, що сприяє захисту конопель від впливу хвороботворних мікроорганізмів та різних шкідників.

  3. Естетика
  4. Однією з причин, чому дерев'яні г'юмідори здавна є популярним вибором серед поціновувачів сигар, тютюну і маріхуани, криється у тому, що вони, безумовно, мають неймовірно привабливий вигляд. Дерев'яний г'юмідор, з естетичного погляду, додасть будь-якому інтер'єру особливої вишуканості та елегантності. Майстерність втілення та увага до деталей у процесі виготовлення г'юмідорів екстракласу перетворюють, здавалося б, звичайний дерев'яний короб на витвір мистецтва – ідеальний вибір тих, хто цінує найвищу якість та стиль.

  5. Кастомізація
  6. Скажемо більше. Нині виробники найкращих дерев'яних г'юмідорів можуть адаптувати їхній функціонал згідно з індивідуальними вподобаннями та побажаннями клієнта: тут і знімні внутрішні перегородки, що дають змогу оптимізувати простір для зберігання залежно від ваших потреб, і панелі, що висуваються – для зручності скручування джоінтів, і подвійне дно для зберігання особливо цінних предметів, і встановлення надійних сенсорних замків, відчинення яких можливе лише за умови наявності відбитка пальця власника, і ще багато чого, що робить г'юмідор не тільки боксом для зберігання суцвіть, а й своєрідним сейфом.

  7. Довговічність

Деревина – довговічний матеріал, здатний витримати випробування часом. За умови належного догляду, дерев'яний г'юмідор може вірою і правдою прослужити не один десяток років. Поза сумнівом, така покупка вимагає витрат певних коштів. Однак погляньте на цей момент з іншого боку. Коли інвестиції у здоров'я були невдалим капіталовкладенням? Крім того, ламкі, пересушені або недосушені суцвіття, що з кожним днем втрачають свою колишню силу, можливо, ще й піддаються дії грибка, ніколи не замінять задоволення від паління завжди свіжих пишних шишок улюбленого сорту, збалансованих за рівнем вологості й ароматів терпенів.

Придбання г'юмідора стане одним із найкращих ваших рішень. Шукаєте подарунок для досвідченого раста або гровера? Зупиніться! Натомість шукайте у браузері гідного виробника і ціну відповідно до вашого бюджету.

Г'юмідор для зберігання конопель – це не просто перехід.

Це квантовий стрибок на новий рівень споживання та зберігання.

___________________

Зверніть увагу, що зміст цієї статті призначений виключно для осіб віком від 18 років і надається виключно для ознайомлення. При вирощуванні конопель необхідно враховувати чинне законодавство вашої країни та можливі правові обмеження.

_________________

Джерела: