У даній категорії представлені насіння конопель гібридів, в чиєму генотипі присутня сатіва і індіка. Любителі канабісу умовно розділилися на два табори. Одним до вподоби чистий сатівний ефект, який викликає піднесене ейфоричне почуття щастя і творчої наснаги, а інші вважають за кращий виключно обволікаючий, заспокійливий та седативний "Stone", який дарує Індіка. Щоб максимально задовольнити попит любителів обох ефектів, брідери почали експериментувати і схрещувати між собою різні види конопель. Кропітка праця привела до того, що на ринку селекційних сортів канабісу з'явилися гібриди, з наявністю 50% генетики Sativa і 50% Indica. Для цінителів ульотнього "Хая", з плавним переходом в світ релаксації були виведені стрейни з домінуванням сатіви, але з присутністю індики (70 \ 30) і навпаки.

Як виглядають гібриди?

Гібриди

Міжвидове змішування генів позначилося не тільки на психоактивному впливі, але і на зовнішніх ознаках рослин. Штами з домінуючою Indica формують широке листя, вони кущисті, пишні і утворюють тугі і важкі суцвіття. Сатіва домінантні стрейни відрізняються вузькими листям і більш ставною структурою куща з тонкими бічними гілками.

Для додання автоквітучіх ознак в генний коктейль додають третій вид Cannabis Ruderalis - коноплю бур'янисту, що росте в суворих північних регіонах Землі. Коротке літо і клімат дозволили рудералісу виробити здатність зацвітати незалежно від тривалості світлового дня. Рудераліс виявився справжньою знахідкою для селекціонерів. Завдяки його генам гроверу усього світу стали доступні автоквітучи сорти. Якщо Ви вирішите купити насіння конопель автоквітів, то зможете побачити на фірмовій упаковці сідбанка наступний опис: Sativa 40 \ Indica 50 \ Ruderalis 10, що означає процентне співвідношення різновидів канабісу в генному пантеоні гібрида.

Перевага гібридів

Перевага гібридів

З біології відомо, що підвидове схрещування дозволяє отримати стійке, життєздатне покоління F1, яке володіє кращими характеристиками за своїх батьків, високим імунітетом і стійкістю до захворювань. Комбінуючи різні батьківські лінії, брідер стає активним творцем, що створює раніше не бачувану в природі різноманітність.