Перш, ніж перейти до суті питання, розберемося, навіщо взагалі потрібна ця маніпуляція. Нарівні з ферментацією, курінг канабісу дозволяє підвищити якість підсумкового стаффу. Це стосується таких критеріїв оцінки продукту:

  • смак;
  • аромат.

Фактично завершуючи процес сушіння, даним процесом гровер позбавляє шишки від надлишків вологи і непотрібних речовин, вироблених рослиною під час розвитку.

Зміст

Деталі й суть

курінг марихуани


Заглиблюючись в завдання, переслідувані курінгом, слід уточнити його підсумкові цілі:

  • витяг з бошок вологи, що перешкоджає якісному горіння ґанджі, знижує смакові характеристики, провокує гниття під час зберігання;
  • стимулювання розкладання складних з'єднань на прості, включаючи хлорофіл і цукор, з тими ж позитивними аромавкусовими наслідками.

Далі розглянемо умови якісної реалізації самої технології.

Основи методу

Для ідеального перебігу курінгу, температура робочого простору повинна бути відносно низькою з мінімальним доступом кисню. Останнє зауваження вкрай важливо для максимального захисту кристалів ТГК від окислення. В іншому випадку, тетрагідроканнабінол змінить структуру і перетворюється в канабіноїди, які не містять психоактива. Після закінчення всіх дій, проліковані шишки конопель поміщають в спеціальні контейнери, для подальшого зберігання.

Класичний спосіб

Класичний спосіб


Після реалізації манікюрингу і сушки, стафф поміщають в герметичні ємності, аж до повного заповнення внутрішнього простору. Для подібних цілей підійдуть звичайні скляні банки. Наповнені контейнери розміщують в темному прохолодному місці (5-15 градусів за Цельсієм), періодично перевіряючи внутрішню поверхню ємностей на предмет конденсату. Якщо краплі утворюються, ємності протягом пари тижнів регулярно виносять на кілька хвилин для провітрювання. Як тільки ознаки вологості зникнуть, банки повертають в місце зберігання на період до півроку.

Альтернатива

Як альтернативний метод використовується технологія із застосуванням води. Даний спосіб навіть ефективніше традиційного, дозволяючи максимально витягти все зайве з трави. У резервуар з водою, температура якої не перевищує позначку 18 градусів Цельсію, занурюють зібрані бутони, не даючи можливості спливати на поверхню. Це можна зробити простим накриттям дошкою з дерева. Протягом семи днів воду щодня міняють, після чого витягають і висушують в приміщенні без освітлення і з хорошою вентиляцією.

Увага! У процесі «замочування», суцвіття категорично заборонено віджимати, здійснювати будь-який механічний вплив.

Протягом всього періоду курінгу вкрай важливо дотримуватися температурного режиму, уникаючи перепадів. Під час сушіння також важлива стабільна сухість кімнати і незмінна вентиляція. Будь-яка невпевненість в одному з критеріїв призведе до зниження аромасмакових, психоактивних характеристик канабісу.