Тканинні горщики та горщики, зроблені з традиційних матеріалів, таких як пластик, теракота і метал, завжди знаходять своє місце в саду коноплярів або звичайного ботаніка. Коли справа підходить до початку висаджування культури в домашніх умовах, більшість гроверів не витрачають багато часу на роздуми про матеріалі ємностей, адже вони виглядають практично однаково і служать одній і тій же меті, незалежно від того, з чого вони зроблені. Торкаючись питання про культивацію на вулиці гровер і зовсім не розглядає інших варіантів, крім підготовки звичної лунки. Але еко-садівник, який хоче використовувати найкраще для своїх красунь, вибере виключно тканинний мішок для вирощування конопель.

Зміст

1. Що таке текстильний горщик?

Що таке текстильний горщик?


Перш ніж перейти до плюсів використання, важливо дізнатися більше про культуру мішків, яка стала популярна в кінці 70-х - початку 80-х після того, як сильний ураган пошкодив більшість теплиць в США. Мішки для вирощування стали популярними просто тому, що вони набагато практичніші, ніж утримання теплиці, не кажучи вже про те, що вони стійкі до суворих погодних змін і мобільні (можна вільно переміщувати). Дані мішки виготовляються з проникного, дихаючого нетканого поліпропіленового матеріалу. Зазвичай вони бувають коричневих або чорних відтінків. Оскільки матеріал сприяє циркуляції повітря і правильному дренажу, рослини в текстильних горщиках легко поливати.

2. Переваги тканинних мішків для вирощування конопель

Рослини мають тенденцію розвивати заплутані кореневі системи. У міру того, як коріння росте і розширюються, воно утворює кола, які в кінцевому підсумку призводять до утворення клубка щільно упакованих коренів, які перешкоджають зростанню растішек. Коли коренева система заплутана в колах, вона не може повноцінно засвоювати кисень, воду і поживні речовини з грунту. В результаті коріння починає оточувати ємність, що призводить до структурного пошкодження. У деяких випадках виникає гниль через поганий дренаж. Пластикові горщики сумно відомі тим, що перешкоджають повітряній обрізці коренів.

Довідка! Повітряне підрізування - це процес, який природним чином спалює коріння. При такому природному процесі відбувається згорання, виростає більш здорове розгалужене коріння, здатне поглинати максимум поживних речовин і води з грунту, прискорюючи зростання і розвиток куща.

Використовуючи такі мішки, конопляр не зіткнеться з такою проблемою, як обмежене поглинання поживно-важливих мікроелементів і загнивання.

Температура грунту в різних матеріалах

Матеріал ємності безпосередньо впливає на температуру ґрунту! Наприклад, пластик і метал зберігають більше тепла від сонця, а більшість сортів канабісу досить чутливі до змін температури. Горщики, виготовлені з не дихаючих матеріалів, затримують тепло, яке «варить» ніжну кореневу систему зсередини, змушуючи рослина в'янути і вмирати.

Мішки з тканини зроблені з повітропроникного матеріалу, який не зберігає тепло. Це сприяє правильній циркуляції повітря, яка охолоджує землю і відводить тепло з усіх боків. Це гарантує, що вазон з грунтом ніколи не піддасться надмірному нагріванню.

Тканинний горщик мінімізує ризик переливу

Тканинний горщик мінімізує ризик переливу

Конопля ненавидить стоячу воду. За якістю і частою поливу необхідно стежити особливо ретельно при грові гібридів, що відзначаються чутливістю до надмірної вологості. Для них наполегливо рекомендується використовувати текстильні мішки. Стояча вода може викликати гниття, що приводить до зростання цвілі або грибка і численним іншим хворобам. Дихаючий матеріал горщиків для культивації cannabis дозволяє воді стікати, залишаючи грунт в міру вологим, а традиційний пластик, особливо з маленькими зливними отворами, все ж зберігає надлишок рідини.

Мобільність, компактність і багаторазовість

Мішки з тканини міцні і максимально компактні. Вони не дадуть тріщину на відповідальній фазі розвитку культури при сильному нагріванні (на сонці) і не розіб'ються при випадковому падінні. Їх легко переміщати, оскільки вироби виготовлені з легкого матеріалу. Довівши цикл до вражаючого харвесту (завершивши культивацію) їх слід звільнити від землі, просушити, скласти і відправити на зберігання прямо в пакеті (не займають багато місця). Еко-ємності можна повторно використовувати кожен сезон, не ставлячи собі питання про те, де їх розмістити до наступного циклу.

На ринку успішно реалізуються біорозкладаємі текстильні мішки, що дозволяють здійснити безстресову висадку великих кущів прямо в землю.

Довідка! Особливо цікаві вони для коноплярів, які в домашніх умовах цілеспрямовано затримували фазу вегетації, а цвітіння мають намір контролювати в природному середовищі.

Тканинні горщики можна використовувати для дрібного і великого садівництва. Це відмінний варіант для грову декількох рослин в одній ємності великого об'єму. Вони бувають різних форм і літражу, а їх довговічність дозволить забути про покупку нових горщиків на тривалий час!