Psilocybe cubensis називають одним з найвідоміших грибів, який має психотропну дію. Плодове тіло наповнене галюциногенними сполуками псилоцибіном і псилоцином. Наземні частини цих грибочків називають по-різному: «магічні гриби», «golden tops», «кубики» і «золоті ковпачки». З огляду на те, що це поширений і простий в культивації вид, у нього з'явилося безліч фанатів. Важливу роль у зростанні популярності зіграв і потужний наркотичний ефект.


Недостатньо просто подивитися на гриби, щоб зрозуміти, на що вони здатні. За зовнішнім виглядом вони не дуже привабливі. Наукова назва цього виду російською мовою звучить як «лиса голова», проте це не говорить нічого про якість впливу. Незважаючи на непримітну зовнішність P. cubensis не залишає байдужим жодного дегустатора.

Зміст

Короткий опис Psilocybe cubensis

Короткое описание Psilocybe cubensis


Щоб уникнути маси неприємностей при зборі грибів необхідно зрозуміти, як відрізнити псилоцибіновий гриб від інших різновидів. З цим допоможуть характерні особливості плодових тіл.

  • Cubensis чарівний гриб, який легко впізнати серед інших. Його візитка - опуклий капелюшок конічної форми розміром 2-8 сантиметрів. Чим гриб старший, тим його капелюшок стає більш пласким, а в центрі з'являється горбик. Молода особина відрізняється червонувато-коричневим кольором, а зріла - золотисто-коричневим.
  • Сирий клімат робить плодове тіло липким. Від рівня вологості залежить колір гриба, тобто зазначені вище відтінки можуть змінюватися. Сам капелюшок не славиться міцністю, він легко пошкоджується.
  • Розмір ніжки становить 4-15 см висоти і 0.5-1.5 см товщини. Молоді екземпляри можна впізнати по білій ніжці, а у зрілих - по пожовклим. Як і більша частина псилоцибінових грибів, Psilocybe cubensis має крохмалистий аромат і смак.

Спори псилоцибінових грибів представленого сімейства пофарбовані в пурпурно-коричневі відтінки або сіро-чорні. Зміст псилоцину в сушеному продукті найчастіше становить 0.14-0.42%, а псилоцибіну - 0.37-1.30%. Капелюшок містить 0.17-0.78% псилоцину, 0.44-1.35% псилоцибіну, а ніжка - 0.09-0.30% і 0.05-1.27% відповідно.

З чим його можна переплутати

С чем его можно перепутать


Є кілька видів грибів, з якими можна сплутати Psilocybe cubensis, якщо збором займається початківець грибник. Важливо знати про них, так як деякі різновиди містять отруту. У них схожі загальні риси: розмір, форма, кільце на ніжці під капелюшком, але також є відмінності, які можуть допомогти визначити небезпечні сорти і позбутися їх.

Безневинний «близнюк» - це Stropharia semiglobata і інші різновиди Stropharia, які мають багато подібностей з галюциногенами, але ніколи не фарбуються в синій колір при пошкодженні, на відміну від психоделіка. Таку реакцію викликає псилоцибін.

Chlorophyllum moybdites також має спільні риси з «золотими ковпачками». Основна різниця полягає в тьмяних спорах болотного кольору. Крім цього, вони теж не синіють при пошкодженні (можна спеціально надломити для перевірки).

Крім нешкідливих «двійників», існують і ті, які здатні завдати шкоди людині. Ними є представники мухоморів, які мають різні забарвлення: білий, жовтуватий, коричневий, зелений - можна зустріти абсолютно різні особини. Мухомори розвиваються в симбіотичному зв'язку з деревами і не змінюють колір при надломі або надрізі, як і попередні гриби.

Якщо ви хочете бути на 100% впевненими в тому, що знайшли саме «чарівний гриб», перевірте, чи відповідає знахідка наступним особливостям:

  • Плодове тіло середнього або великого розміру;
  • У молодого гриба капелюшок у формі дзвоника, а його колір - червонувато-коричневий або просто коричневий. Зрілі ж капелюшки приймають форму парасольки;
  • Спори псилоцибінових грибів цього виду мають пурпурно-коричневий колір;
  • Верхня частина стебла («ніжки») містить чітке кільце, яке також називають «спідничкою»;
  • Гриби мають слабкий аромат, схожий на траву і цвіль;
  • Стебло міцне і волокнисте;
  • Плодове тіло стає синім при пошкодженні.

Перевірте кожен пункт. Це точно допоможе розрізнити між собою «кубики» і інші види, а також уникнути грибів, здатних нашкодити вашому здоров'ю.

Де живе Psilocybe cubensis і як його вирощувати

Где обитает Psilocybe cubensis и как его выращивать


Кубенсіс є копрофільним грибом, тобто його краще культивувати за допомогою гною великих травоїдних тварин. Найчастіше використовують гній корів та іншої худоби. Гриби ростуть і по одному, і групами там, де пасеться велика рогата худоба. Їх можна зустріти на галявині в тропічному або субтропічному кліматі.

В американських штатах «золоті ковпачки» дають плоди з літа до осені. Найчастіше їх знаходять в Алабамі, Флориді, Вірджинії, Північній і Південній Каролінах, Техасі, Джорджії, Теннесі, Луїзіані, Міссісіпі. Вони відмінно ростуть на аргентинських, болівійських, колумбійських, еквадорських, сальвадорських, венесуельських, мексиканських пасовищах і в інших країнах, що мають схожий клімат.

Австралійські грибочки в більшості випадків ростуть в Новому Південному Уельсі і Квінсленді. Південно-Східна Азія теж відома оптимальними умовами для розвитку P. Cubensis. Він росте в Камбоджі, Таїланді, Індонезії, Філіппінах, а також у В'єтнамі. Його зустрічають в Індії, Кенії, на Кубі.

Культивування Psilocybe cubensis аутдорним способом (на вулиці)

Культивирование Psilocybe cubensis аутдорным способом (на улице)


«Golden tops» добре ростуть в умовах закритого простору, але якщо ви не хочете морочитися з процесом вирощування та бажаєте отримати відмінний урожай, то краще виберіть культивацію під відкритим небом. Власноручне вирощування Psilocybe cubensis - відмінний вибір, адже це на порядок дешевше готового продукту. Крім того, самостійне вирощування дозволяє стежити за всім процесом розвитку плодових тіл, контролювати і регулювати його на свій розсуд. За невелику суму ви забезпечите себе великим запасом психоделічного стаффа, однак не займайтеся економією, купуйте якісні спорові відбитки.


На жаль, від грибника в такому випадку буде потрібно багато зусиль і терплячості. Застосування спеціального набору для культивації псилоцибе кубенсіс зробить завдання простішим. Якщо почати з пророщування спор псилоцибінових грибів, то недосвідчений «садівник» навряд чи доведе справу до кінця, особливо якщо мова йде про запобігання забрудненню. Вирощування на садовій ділянці допомагає боротися зі шкідливими бактеріями, що збільшує шанси на отримання багатого врожаю.


Для створення придатного для розвитку грибів місця вам потрібен субстрат, який підходить для Psilocybe cubensis. З плином часу він повністю покриється міцелієм. Якщо збираєтеся розводити психоделіки в вуличних умовах, запасіться тирсою. Можна також застосувати мішок стерильного зерна, яке слід попередньо інокулювати шприцом зі спорами потрібного штаму.

Після збору деревного матеріалу покладіть його у киплячу воду і залиште там на 10 хвилин для повної стерилізації. Злийте рідину і помістіть тирсу в відро з інокульованими зернами. Накрийте його кришкою, щоб зберігався оптимальний рівень вологості. Раз на добу доведеться провітрювати посадковий матеріал. Щоб він успішно розвивався, забезпечуйте його свіжим повітрям. Через місяць у вас вийде повністю покритий міцелієм субстрат.

На цьому етапі розвитку майбутні грибочки можна садити під відкритим небом. Враховуйте, що потрібно запастися 1 200 грамами тирси на кожен квадратний метр ділянки.

Як вибрати підходящу ділянку

«Золоті ковпачки» відмінно розвиваються при непрямих променях сонця. Знайдіть освітлене в достатній мірі місце, однак зробіть так, щоб гриби не смажилися під сонцем цілий день. Дистанція від вашого будинку до ділянки вирощування не повинна бути великою. Це пояснюється тим, що в плодоносний період потрібно буде щодня приходити на місце для визначення ідеального часу для збору грибів.

Велика кількість чагарників і трави говорить про відповідний стан землі для вирощування псилоцибінових грибочків. Якщо знайти таке місце поблизу неможливо, зійде і вологий грунт.

Як облаштувати місце культивування

Как обустроить место культивирования


Під час пошуку земельної ділянки в вашій голові вже повинні бути думки про те, де взяти такі матеріали:

  • Картон;
  • Стерилізовані тріски;
  • Колонізована міцелієм тирса.


Якщо всі матеріали під рукою, можна переходити до наступної стадії - безпосереднього обладнання ділянки:

  • Очистіть квадратний метр землі від забруднень і сміття і зніміть верхній шар грунту для позбавлення від усіх живих організмів, які можуть конкурувати з міцелієм.
  • Постеліть в ямі підготовлений картон.
  • Висипте на нього тріски і зробіть з них рівномірний шар товщиною 5 сантиметрів.
  • Обприскайте стерильну дерев'яну стружку пульверизатором, щоб збільшити вологість.
  • Помістіть шар колонізованої тирси на шар трісок. Його теж потрібно рівномірно розподілити так, щоб на кожному квадратному метрі було по 400 грамів субстрату.
  • Насипте зверху тріски що залишилися так, щоб вийшов 7-сантиметровий шар. Зволожте його.
  • Додайте ще 400 г міцелію.
  • На нього покладіть 3 см деревних трісок.
  • Обприскайте з пульверизатора цей шар і покрийте його 400 г тирси.
  • До цього моменту ви повинні отримати по 3 шару трісок і міцелію, а їх загальна маса повинна скласти 1.2 кг. Після цього потрібно налити води і накрити картонкою, щоб зберегти вологу всередині.


Після закінчення всіх дій залишається тільки чекати. Очікування затягнеться як мінімум на півроку, протягом яких ви не повинні особливо взаємодіяти з грибами. В критично спекотні літні дні можете полити ділянку. Також потрібно позбавлятися від паразитів, які можуть перешкодити культивації. Завдяки побудованому спорудженню P. cubensis зможе колонізувати тріски дерева. Велика частина штамів приносить плоди з осені до зими, тому рекомендуємо починати посадку приблизно в березні.

Збираємо плоди

Ви виконали кожен пункт, зробили все необхідне і, швидше за все, задалися питанням: «Як вибрати відповідний момент для збору якісного врожаю магічних грибів?»

Плодові тіла дозрівають і стають готовими до вживання перед обпаданням мембрани. Якщо ви змогли забезпечити оптимальні рівень вологості, температурний режим і надходження свіжого повітря, то це відбувається через тиждень-два після проростання плодових тіл з грунту. Галюциноген надає найбільш яскраві ефекти безпосередньо перед тим, як опадає мембрана. Дрібні молоді особини порадують вас потужним психотропним впливом на свідомість, на відміну від великих і зрілих екземплярів. Щоб правильно зібрати «кубики», ви повинні міцно вхопитися за основу стеблинки (ніжки) і потягнути до появи характерного хрускоту.

Як сушити гриби

Как сушить грибы


Плодові тіла залишаються в свіжому стані в період до 15 діб, однак цього мало, щоб вжити весь урожай. Для збереження наркотичного ефекту на довший термін грибні плоди висушують за допомогою дегідратора (осушувача). Осушувачем називають засіб, здатний поглинати вологу. Найбільш поширеним варіантом є силікагель, однак виготовити власний варіант буде дешевше і екологічно чистіше. Для цього вам потрібно небагато: тільки сіль Епсома, яка продається в будь-якій аптеці.

Попередня сушка магічних грибів

Для позбавлення від зайвої вологи ви повинні висушити психоделічні гриби відразу після збору. Це запобігає утворенню цвілі. Досить просто покласти урожай на тарілку і обмахувати їх віялом. Можна скористатися і іншим методом: накрийте тарілку тканиною чорного кольору і покладіть цю конструкцію під прямі сонячні промені.

Можна легко визначити правильність виконання процедури: сушені гриби повинні виглядати трохи зморщеними, мати «гумову» текстуру і бути сухими на дотик. У такому стані вони зберігають наркотичні властивості протягом декількох тижнів. Якщо ж ви збираєтеся розтягнути задоволення на більш тривалий термін, то потрібно виконати інші дії і використовувати дегідратор.

Сушка «золотих ковпачків» за допомогою осушувача

У сушених грибів Psilocybe cubensis галюциногенні властивості зберігаються протягом тривалого періоду. Найбільш дієвий і легкий метод домогтися такого стану - застосувати домашні осушувачі, створені на основі солі Епсома.

Для виготовлення представленого пристосування приготуйте наступні «інгредієнти»:

  • деко;
  • молоток;
  • герметична ємність;
  • кришка.

Алгоритм:

  • Наповніть деко англійською сіллю так, щоб вийшов шар товщиною 1 сантиметр.
  • Розігрійте духовку до 250 градусів.
  • Покладіть в неї сіль і залиште на пару годин.
  • Мінерал починає поглинати вологу з повітря відразу після того, як ви витягнете його з духовки, так що діяти потрібно в прискореному темпі. Розбийте молотком кристали солі на більш дрібні частинки. Покладіть їх в контейнери максимально швидко.
  • Радійте виготовленню власного дегідратора.

Тепер ви можете виконати фінальний етап сушіння чарівних грибів.

Для цього приготуйте:

  • Виготовлений пристрій;
  • Контейнер із пластику великого розміру, до якого щільно прилягає кришка;
  • Паперові рушники;
  • Металеву сітку;
  • Сушені плодові тіла.

Що потрібно зробити далі:

  • Висипати сіль на дно осушувача.
  • Накрийте її рушниками.
  • Зігніть сітку таким чином, щоб вона створила піднесення, яке зможе утримувати плоди над паперовими рушниками. Не можна допускати їх контакту з мінералом.
  • Покладіть гриби зверху металевої сітки.
  • Накрийте ємність кришкою.

Після цього дегідратор почне сушити грибочки. Кришка дійсно повинна щільно прилягати і блокувати надходження повітря, щоб сіль діяла тільки на вміст контейнера, а не на зовнішню атмосферу.

Після цього стан продукту потрібно перевіряти кожні пару діб, щоб стежити за тим, наскільки вони висохли. Перевірка здійснюється просто: спробуйте зігнути гриби. Якщо вони починають ламатися, значить, все готово.

Основні помилки початківців грибниківОсновные ошибки начинающих грибников


Потужність ефекту грибів змінюється в залежності від дозування і швидкості метаболізму у конкретного дегустатора. Зазвичай за один раз беруть 2 грами висушеного засобу.

Отруїтися через передозування або отримати залежність до цього виду майже нереально. З іншого боку, вживання занадто великої дози здатне спровокувати появу тривожних відчуттів. Дослідження показали, що найкраще починати з невеликої кількості грибів і потроху збільшувати порцію при наступних прийомах. Це допоможе зменшити потенційну загрозу.

Перед тим, як зберетеся спробувати Psilocybe cubensis, обов'язково зробіть наступне:

  • Спробуйте позбутися від усіх поганих думок перед тріпом. Гриби підсилюють настрій, в якому ви перебуваєте перед прийомом речовини. Якщо дегустатор злий, сумний, незадоволений, він відправиться не в найкращу «подорож».
  • Забезпечте комфортну і довірливу обстановку. Бедтріп найчастіше відбувається в тих випадках, коли людина знаходиться в незнайомій обстановці або при незнайомцях. Початківцям радимо розслабитися і заручитися допомогою «доглядальника» - людини, яка буде контролювати весь процес вживання. Це допоможе не стикатися з несприятливими наслідками.
  • Приготуйте напої і легкі закуски. Ефект псилоцибінових грибів може залишитися з вами і через 6 годин, протягом яких вам складно буде дійти до кухні. Тому не дивно буде залишити поблизу воду і їжу.
  • Не їжте нічого перед вживанням хоча б 3 години. Шлунок повинен бути голодним, що дозволить швидше абсорбувати психоделічні речовини і, відповідно, швидше відчути перший вплив на свідомість.
  • Не змішуйте P. cubensis з іншими засобами, які впливають на свідомість. Вам від одного псилоцибіна гарненько дістанеться, немає необхідності в додаткових стимуляторах. Маються на увазі не тільки наркотики, від спиртних напоїв теж доведеться відмовитися. Це не тільки зіпсує перший досвід, але може і нашкодити здоров'ю.
  • Визначтеся зі своєю порцією. Немає чітких вказівок щодо числа капелюшків, необхідних для виникнення галюциногенних ефектів. Все залежить від конкретної людини. Незважаючи на це, не варто поспішати і починати з мінімальної дози.
  • Не забувайте про те, що наркотичний ефект тимчасовий. Якщо ви вирушили в бедтріп, то не хвилюйтеся, адже він коли-небудь закінчиться. За безпеку можете не переживати, адже задокументованих інцидентів передозування псилоцибіном немає. Дегустатор плодових тіл не втрачає почуття реальності назавжди і не перетворюється в шизофреніка. «Золоті ковпачки» та інші псилоцибінові види грибів вважаються найбільш безпечними психоделіками, які можна знайти на нашій планеті.
  • Початок порогової дози - 0.25 грама. Така порція не викликає галюцинацій, але покращує сприйняття звуків і кольорів.
  • Легка доза - 0.25-1 г - Кольори стають яскравішими, можливий ейфорійний ефект. У вас почнуться слухові галюцинації, смаки стануть більш насиченими.
  • Середня - 1.1-2.5 г - Ви переживете більш інтенсивний наркотичний ефект і зорові галюцинації. Також зміниться розумовий процес. Частина людей відчуває свободу і відкритість.
  • Сильна доза починається з 2.5 г і верхньої межі не має. Саме за допомогою такої порції люди відчувають «просвітлення». Деяким вдається поговорити з тваринами, божествами або іншими об'єктами, яких не існує або які не вміють розмовляти.

Як вживають гриби Psilocybe cubensis

Как употребляют грибы Psilocybe cubensis


Тільки після моральної підготовки до вживання галлюциногена можна пробувати «golden tops» і відправлятися в Псіходеленд. Є безліч способів вживання грибів, у кожного з яких є свої особливості.

Чай

Щоб псилоцибін швидше засвоївся в організмі, можна прийняти його в формі чаю. 1 грам сушених «кубиків» легко перетворюється в цілу кружку напою. Для приготування чаю вам потрібно:

  • Поставте воду на вогонь і доведіть до кипіння, відставте в сторону.
  • Додайте сушені гриби і почекайте, поки вони не опустяться на дно. Плодові тіла не можна довго тримати в окропі, в іншому випадку ефект буде незначний (якщо взагалі буде).
  • Налийте грибний напій в ємність з широкою шийкою і потрясіть, щоб чай швидше заварився.
  • Процідіть приготовлену рідину.
  • Тепер можна насолоджуватися чаєм з псилоцибінових грибів.

Перший вплив відчується буквально відразу, проте ефект все одно буде не таким інтенсивним, ніж при вживанні грибів в іншому вигляді.

Смузі

У цього способу приготування плодових тіл багато переваг. Однією з них є можливість маскування крахмалистого смаку грибів. Для приготування смузі потрібно виконати наступні вказівки:

  • Подрібніть 2 г грибів.
  • Приготуйте будь-який коктейль, який вам найбільше подобається.
  • У напій насипте грибний порошок і перемішайте отриману рідину за допомогою міксера.

Вживання грибних капелюшків в формі порошку сприяє прискореному розщепленню псилоцибіна в організмі, а значить, перший ефект ви відчуєте дуже скоро. Цей рецепт є відмінним варіантом для людей, яким не подобається смак P. cubensis.

П'янкий лимонний шот

Всім відомо, що лимони містять корисний вітамін С, який також називається аскорбіновою кислотою. Завдяки цій кислоті псилоцибін краще засвоюється організмом людини. Для його приготування знадобиться наступне:

  • Подрібнити грибочки до порошкоподібного стану і помістити в кружку.
  • Налити 60-100 мл свіжого лимонного соку.
  • Залишити суміш на годину і іноді її помішувати.
  • Через те, що кислота розщеплює псилоцибін і псилоцин, ефект з'явиться швидко, а його інтенсивність буде високою.

Лимонний спосіб підійде тим, хто вже пробував представлений галюциноген.

Найпростіший варіант

Гриби не обов'язково якось готувати, їх можна просто їсти. Це класичний спосіб дегустації «золотих капелюшків», який застосовується століттями завдяки своїй простоті. Сушені плодові тіла слід жувати повільно, поспішати не варто. Щоб було смачно, можна запити гриби соком або іншим напоєм.

Існує ще безліч способів вживання псилоцибінових грибів, однак ми розібрали найпоширеніші.

Вплив

Грибочки не просто показують людині різні галюцинації. Багато людей стверджують, що гриби допомогли їм «очистити розум». Також проводилися дослідження, що визначають вплив плодових тіл на здоров'я людини. 

Зараз ви дізнаєтеся про те, як ці психоделіки можуть вплинути на ваш організм.

  • Слухові і зорові галюцинації - візитна картка грибів. Псилоцибе з'єднує нервові «магістралі» головного мозку, і ці зв'язки змушують різні частини мозку, які найчастіше функціонують окремо, взаємодіяти між собою. Такий ефект має назву «Синтез», саме через зміни в голові люди чують звуки і бачать образи.
  • Підвищення світлової сприйнятливості, розширення зіниць. В очі потрапляє більша кількість світла, відтінки стають більш насиченими. Якщо ви відчуваєте щось подібне, то можете бути впевнені: процес запущений.
  • Зміна сприйняття часу, який нібито сповільнюється. Це один з побічних ефектів вживання псилоцибінових грибів. Нерідко можна почути від «мандрівників», що вони десь були протягом декількох днів, хоча пройшло пару годин. Все це пояснюється спотвореним часом в їх розумі.
  • Ви можете відчути ефект, який називають «вихід з тіла». Після вживання великих порцій люди кажуть, що бачать себе від третьої особи, ніби спостерігають з боку. Подібне показують у фільмах, коли душа покидає тіло. Найчастіше такий вплив з'являється протягом перших 20-90 хвилин після вживання психоделіка. Досвід буде залежати від вашого настрою і навколишнього оточення.
  • Полегшення симптомів депресивного розладу особистості. Мозок людей, які страждають депресією, замикає «магістралі» в паттерні депресивного мислення, і такі установки складно зламати. Гриби послаблюють їх і створюють інші, здорові, завдяки яким пацієнт відчуває себе краще.
  • Відчуття приємних переживань. Ви відчуєте розслаблення, схоже на той ефект, який відчуваєте після дегустації маленьких доз канабісу.
  • Після вживання вплив може тривати протягом декількох місяців, проте найчастіше це стосується позитивних ефектів. Гострий вплив психоделіків зазвичай закінчується через 6-8 годин, але приємні відчуття мають властивість зберігатися. Клінічні випробування впливу псилоцибіна на людей з депресивним розладом і дистрессом показують, що ця речовина являє собою потенційно ефективні ліки від депресії і тривожності. Через 6 місяців після вживання першої дози з вмістом наркотику у 8 з 10 пацієнтів спостерігалося полегшення симптомів згаданих хвороб.
  • «Golden tops» здатні впоратися із занепокоєнням. Нью-йоркське дослідження, в рамках якого вчені вивчали вплив псилоцибіна на людей з раком, призвело до того, що велика частина учасників повідомила про значне зменшення занепокоєння, потреби в захисті і відчуття власної вразливості.
  • Відкритість для нових ідей, стимулювання творчих здібностей. Психолог Джон Хопкінс провів дослідження. Учасники зізналися в тому, що після вживання псилоцибіна вони відчули себе більш відкритими і винахідливими. Майже 50% добровольців продовжили покращувати результати особистого тесту, який оцінював їх відкритість.
  • Духовне пробудження. Вчені провели опитування людей, які брали участь в експерименті з вживанням наркотичних засобів, через рік після кінця дослідження. Близько 60% вказали на те, що практика дегустації «кубиків» була однією з найважливіших подій в житті.


Після прочитання цієї статті ви дізналися про Psilocybe cubensis всю необхідну інформацію: від визначення гриба серед «двійників» до способів вживання психоделіків і можливого впливу на свідомість.