У даному розділі представлене регулярне автоквітуче насіння конопель. З нього формуються як жіночі, так і чоловічі рослини. Відсоткове співвідношення дівчат і хлопчиків коливається близько 50\50. Іноді відсоток жіночих кущів домінує над чоловічим, а іноді навпаки, і справа тут не тільки в генетичній схильності окремого сорту. Одним із факторів, що визначає стать рослини є умови їх культивації. Високий відсоток вологості, синій спектр освітлення та низькі температури стимулюють появу більшої кількості жіночих сходів. Якщо контролювати такі фактори в умовах аутдора неможливо, то в домашньому гроубоксі навіть садівник-початківець зможе сприяти збільшенню чисельності "дівчаток". Основною фішкою auto regular є зацвітання незалежно від світлового режиму. У той час як звичайні регуляри лише набирають зелену масу, автоквіти вже починають формувати блискучі суцвіття.

Як з'явилися автоквітучі коноплі?

Як з'явилися автоквітучі коноплі?

Для того, щоб наділити рослину автоквітучими ознаками, бридери використовували рудераліс (ruderalis) - вид канабісу, який зустрічається в північних регіонах планети. Суворі умови зростання, коротке літо і низькі температури дозволили рудералісу виробити властивість автоматичного зацвітання, щоб встигнути сформувати насіння. Генетика ruderalis стала справжньою знахідкою для селекціонерів, адже тепер стало можливим виводити унікальні гібриди, які можуть зацвітати незалежно від географічного положення та світлового дня.

Рідкісні представники оригінальної сатіви, чий період дозрівання може досягати 16 тижнів, стали доступні кожному бажаючому завдяки додаванню до їхньої генетики Рудераліс.

Які переваги у автоквітучих сортів?

Які переваги у автоквітучих сортів?

Автоквітуче насіння конопель за зовнішніми ознаками не відрізняється від фотоперіодного. Воно має той самий рівень схожості і висоти. Для їх виведення не використовувалася хімія або інші мутуючі дії. Насіння коноплі "авто" отримане шляхом чистого схрещування, тривалого відбору та безперервної селекції добірних сходів. Основними перевагами автоквітучих гібридів є:

  • Компактний розмір. У середньому рослини рідко перевищують 100 сантиметрів, що дає змогу вирощувати їх навіть у скромних гроубоксах, шафах, системних блоках та невеликих тумбочках.
  • Стійкий імунітет. Вони з легкістю протистоять різним шкідникам, епідеміям плісняви та гнилі.
  • Перенесення перепадів температур. Автоквіти спокійно реагують на зміну умов культивації і не стресують при стрибках t°. Їх можна висаджувати в аутдорі при усталеній нічній t ° +10.
  • Нетривалий цикл життя. Сьогодні на ринку існують гібриди, здатні повністю визріти за два місяці від паростка. Така особливість дозволить гроверу суттєво заощадити на електриці та добривах. В умовах відкритого ґрунту можна знімати до 3-х урожаїв за сезон.
  • Високий рівень ТГК. Гібриди auto regular своєю психоактивністю рідко поступаються фотоперіодним стрейнам, а іноді і перевершують їх. У нашій лінійці присутні штами, рівень ТГК яких досягає 22%.

Часто гровери-початківці обурюються з приводу врожайності автиків, здатних нагородити коноплевода 40-120 грамами з куща, але не слід забувати і про швидкоплинність їх життя. За оптимальних умов можна висаджувати розсаду до 3-х разів на рік, збираючи врожаї ароматних бутонів кожні два місяці.

Стадії життя автоквітів

Стадії життя автоквітів:

  1. Розвиток розсади відбувається так само як у звичайних стрейнів і займає кілька днів.
  2. Коротка стадія вегетативного розвитку – до 3-х тижнів.
  3. З початку цвітіння до збирання врожаю проходить близько 35-50 днів залежно від вибраного стрейну.