Останніми роками канабіс упевнено й урочисто крокує стежкою легалізації, позбуваючись кайданів стигматизації та демонструючи свої багатогранні переваги. Серед різноманітних сфер його застосування, особливо інтригуючим є його потенціал для покращення інтимного життя. Взаємодія канабіноїдів і терпенів марихуани забезпечує насичений спектр ефектів, здатних поглибити емоційний зв'язок, знизити рівень скутості та підвищити планку відчуттів. У нашій, дещо пікантній статті ми розглянемо, як канабіс може змінити відверто важливу частину особистого життя партнерів, приділивши особливу увагу історії, унікальній ролі активних сполук, науковій частині та найкращим сортам для примноження сексуального досвіду.

Канабіс та секс: дорога крізь століття

З давніх-давен канабіс вважали джерелом задоволення, включно з інтимною його частиною. Так, наприклад, в Індії VII століття священну ганджу використовували у тантричних сексуальних ритуалах, про які оповідається у «Камасутрі» – всеосяжному посібнику про сексуальну поведінку людини, стосунки та кохання, що містить знання про мистецтво жити повноцінним життям, включно з сексуальним потягом, проявами чуттєвості, емоційним зв'язком та... безліччю позицій статевого акту, деякі з яких схожі на складні гімнастичні вправи, котрі межують з акробатикою.

У дохристиянській Скандинавії насіння конопель використовували у церемоніях, присвячених богині кохання Фреї. Археологи виявили свідчення того, що стародавні народи вірили в еротичну силу конопель і що ті, хто їх споживають, набувають божественно звабливих рис чарівної Фреї.

Європейці вікторіанської епохи були переконані, що канабіс сприяє зміцненню щасливого шлюбу. У США, протягом близько 90 років (1840-1930), коноплі звеличували як афродизіак, їх випускали у формі пігулок і екстрактів, виготовлених фармацевтичними компаніями Ely Lilly і Upjohn. Опис їх властивостей був зазначений у частині приватних статей національного медичного видання «Фармакопея». Лікарі рекомендували препарати з конопель для «стимулювання сексуального апетиту» і подолання скутості – стану, який вони тоді називали як «знерухомленість у сексі». Сьогодні такого партнера порівнюють, вибачте, з колодою) Що ж... З пісні слів не викинеш!

Далі настав час необґрунтованих заборон. Наприкінці 30-х років минулого століття, коли настала епоха тотального неприйняття й очорнення канабісу, Федеральне управління по боротьбі з наркотиками у США на чолі з Гаррі Анслінгером виступило із сексистськими й расистськими заявами про те, що канабіс перетворює жінок на німфоманок, які прагнуть «зв'язків з чорношкірими й естрадними артистами». Навіть зняли провокаційний фільм під назвою «Косякове безумство», що став не тільки посміховиськом у кана-спільноті того часу, а й культовим, ще більше розпаливши цікавість до цієї дивовижної рослини.

Що ж каже наука?

Питання збудження і сексуальності – складні та багаторівневі. Саме з цієї причини дискусія про канабіс і статеві стосунки часто не стільки пов'язана з канабісом, скільки з фізіологією і психологією. Безумовно, як чоловіки, так і жінки по-різному розуміють визначення «доброго сексу». І все ж можна з упевненістю сказати, що більшість людей потребує досягнення певного рівня розслабленості та комфорту, аби повною мірою насолодитися сексом. Ось тут-то і вмикаються активні фітокомпоненти канабісу, а також хімічні процеси, які вони запускають.

Канабіноїди, такі як ТГК і КБД, синергійно взаємодіючи із терпенами, посилюючи або навпаки приглушуючи дії один одного, здатні створювати «ефект антуражу», викликаючи певні реакції рецепторів ендоканабіноїдної системи (ЕКС) організму людини. Тут також слід сказати про мікродозоване споживання, оскільки все, що вживається надмірно, найчастіше, не сприяє налаштованості на певні умови та дії, включно з сексом. Розумний і відповідальний підхід, настрій та інтимна атмосфера з церемоніальним розпалюванням або парінням висушених суцвіть або екстрактів канабісу, немов священне таїнство, відчинить двері до світу чуттєвості та незабутніх вражень людей, які люблять одне одного.

Ми відволіклися. Наука – ніщо без експериментів і аналізу. Як ви розумієте, сексуальне життя людини приватне, і вченим, з огляду на етичні міркування, складно було б бути присутніми під час безпосередньо самого процесу. Проте, дослідження, проведене у 2019 році у формі опитування 216 респондентів, які активно використовували канабіс в інтимній частині їхнього життя, показало наступні результати:

  • Позитивні зміни у сексуальному досвіді – 52,3%.
  • Відсутність скутості – 69,8%.
  • Секс став краще – 38,7%.
  • Підвищення потягу (лібідо) – 58,9%.
  • Досягнення сексуального задоволення – 73,8%.
  • Підвищена тактильна чутливість – 74,3%.
  • Інтенсивність оргазму – 65,7%.

Цікаво, де був би ваш відсоточок у цій вибірці? До речі, ви можете обговорити цю тему на нашому форумі й розпочати власне дослідження в інтимній сфері близьких стосунків пліч-о-пліч із канабісом. А ми продовжимо.

Зв'язок між терпенами та інтимністю

Терпени, як хімічні фітоароматичні сполуки, що відповідають за смак і аромат канабісу, цілком можуть бути активним афродизіаком – речовиною, що посилює збудження, потяг, а також задоволення від сповненого взаємної чуттєвості інтимного зв'язку з об'єктом обожнювання.

Як же вони діють і у чому криється їхня магія? Не можна сказати, що тут все просто, оскільки «хімія», що торкається фізіологічних і психоемоційних струн, і хімія усіх сполук конопель, включно з терпенами, може грати різні симфонії кохання для кожної окремої людини. Згідно з відгуками споживачів, а також певними науковими дослідженнями, можна вирізнити кілька терпенів, здатних урізноманітнити ваше інтимне життя. Наведемо найпопулярніші з них:

  • Лімонен, відомий своїм освіжаючим цитрусовим ароматом і ейфорійною, антистресовою дією, здатний підвищувати сексуальний потяг і загострювати відчуття.
  • Ліналоол чинить заспокійливу, розслаблювальну дію, сприяє усуненню тривожності та пригніченню метушливих думок. Цей терпен створить теплий бриз та приємний штиль з легкими хвилями, що пестять гарячий пісок вашої сексуальності.
  • Бета-каріофілен, виступаючи у ролі агоніста, що активує рецептори ЕКС, розширює кровоносні судини, розпалюючи полум'я бажання і збудження.
  • Терпінолен підвищує здатність організму виробляти метаболіти – речовини, необхідні для ефективного перетворення їжі та напоїв на енергію. Це ідеальний терпен для підвищення тонусу, необхідного під час інтимної близькості. Ви ж не схожі на колоду, вірно?)
  • Альфа-пінен – бездоганний модулятор настрою, що посилить чутливість усіх ерогенних зон відомих людству.
  • Гумулен підвищить рівень витривалості, сприяючи більш тривалому статевому акту із заходом ще на одне коло. Пам'ятайте, що ви не берете участь у марафоні, і призовим місцем тут буде трофей, на який варті обидва партнери.

Окей, зрозуміло. А як же бути з терпенами, котрі не сприяють радості інтимного життя? Чи є такі? Відповімо. Так, є. Більшість компаній, що екстрагують терпени та досліджують їх властивості та якості, зазначають, що такою фітоароматичною сполукою є мірцен. Він сприяє глибокому розслабленню, що занурює у тотальний релакс, за якого хочеться бути спостерігачем, аніж активним учасником.

Наша топова «п'ятірка» сортів канабісу для сексу

Брідери, синхронізовані у своїх діях з науковим прогресом, наче вправні й захоплені у своїй справі бармени, кулінари й парфумери, міксують генетичні «коктейлі» та створюють нові, дійсно дивовижні сорти канабісу, неперевершена композиція смаків та ароматів яких здатна віднести до країни, сповненої насолоди та феєрверку емоцій від інтимної близькості.

Ці сорти були підібрані з урахуванням їх профілю терпенів і канабіноїдів, здатності підвищувати чутливість, посилювати сексуальний потяг, сприяти розслабленню і знижувати рівень хвилювання, створюючи ідеальні умови для інтимних моментів. Нагадаємо, що кожен сорт діє індивідуально і тільки методом проб і помилок ви, поза сумнівом, доберете стрейн, котрий якнайкраще пасуватиме вам і вашому партнеру.

А поки що, зустрічайте!

1. Super Lemon Haze (Lemon Skunk х Super Silver Haze)

Фемінізований фотоперіодний сатіва-домінантний гібрид (80/20) з високим вмістом ТГК (20-24%), помірним КБД у межах 2% та широким профілем терпенів з превалюванням терпінолену та пінену.

Після сушіння, пролічки та помелу, шишки розкриються солодким і дещо різким сканком, соковитим лимоном, ваніллю, хвоєю, стиглими фруктами та пряними травами, створюючи одну з найхарактерніших та найвідоміших хейзових композицій. Інтенсивність смаку відповідає аромату: яскраві квіткові, цитрусові, землисті та гашишні відтінки, доповнені нотками сандалового дерева і кедра.

2. Blue Cheese (Blueberry x Original Cheese)

Екстраординарний у своєму смаку та епатажний в ароматі, потужний (20-24% ТГК) і водночас лагідний (1-2% КБД) фемінізований фотоперіодний індіка-домінантний (75/25) Blue Cheese пишається захопливою історією свого виникнення, що поєднала континенти земної кулі. Його профіль терпенів із переважанням каріофіллену, лімонену та пінену подарує незабутню органолептичну гаму, складену з насиченого пікантного смаку витриманого пармезану з яскраво вираженим відтінком стиглої чорниці, доповнену маслянистими вершковими акордами та тонкими нотками спецій, мускусу та землистості.

3. Auto Watermelon Zkittlez (Watermelon x Zkittlez x BF Super Auto #1)

Фемінізований автоквітучий індіка-домінантний гібрид (55/35/10) з пануванням терпенів ліналоолу, лімонену, каріофіллену і вмістом ТГК, що перевищує планку 25%. Виразна димна палітра цього чарівного гібрида огортає рецептори яскравим мерехтінням стиглої дині та винограду, квітковими та пряними відтінками, що перемежовуються з гірким грейпфрутом і соковитим кавуном, луговими травами, пікантними спеціями з насиченим землистим завершенням.

4. Auto Jack Herer (Haze x Northern Lights #5 x Shiva Skunk x Ruderalis)

Поєднуючи потужний (20-24% ТГК) потенціал сатівної та індічної генетики, цей приголомшливий фемінізований автоквітучий гібрид може похизуватися не тільки своєю багатою історією, а й сміливим органолептичним профілем з домінуванням терпенів каріофіллена, терпінолена і лімонена. Дещо солодкуватий землистий аромат розкривається вже на стадії цвітіння. У композиції з'являються пряні та перцеві нотки з ледь відчутними фруктовими відтінками. Уся палітра сорту оживає у димі, огортаючи солодкою квітковою хмарою з тонким цитрусовим посмаком.

5. Girl Scout Cookies (OG Kush x Durban Poison)

Завершимо нашу «п'ятірку» незабутньою фотоперіодною фемінізованою класикою, що завоювала серця сотень тисяч гроверів і мільйонів стонерів високим вмістом ТГК, що досягає 19-20%, і домінантою терпену гумулен у своїй неперевершеній органолептичній симфонії. Поціновувачі олдскулу, безсумнівно, відзначать солодкий смак стиглих цитрусових, домашньої випічки з крихтами шоколаду, перцеву м'яту і дещо терпкі відтінки лісових ягід. В ароматі виразно лунає ваніль, хвоя, пікантні спеції та кушеві нотки витриманого гашишу з вираженою індічною землистістю.

На завершення

Підсумовуючи, зазначимо, хай там як з дослідженнями та особистими вподобаннями, близькі стосунки завжди ґрунтуються на повазі, довірі, взаєморозумінні та чіткому усвідомленні відповідальності у всіх діях, включно зі споживанням канабісу. Миру вам і кохання!