Культивація марихуани в медичних або рекреаційних цілях зараз набирає все більшої популярності. Це пов'язано з легалізацією рослини в багатьох країнах. Внаслідок цього інформація про розведення ґанджі стає все більш доступною. Однак для того, щоб отримати високі і якісні врожаї, необхідно прийняти до уваги декілька нескладних порад.

Зміст

  1. Вибір правильного LED освітлення
  2. Вирощування додаткових бруньок
  3. Створіть «стіл»
  4. Коли переводити коноплю в режим освітлення 12/12
  5. Суперкроппінг
  6. Стратегічна дефоліація (збільшення врожайності, щільності та розміру бутонів)
  7. Різниця між чоловічими та жіночими особинами
  8. Кращий час для збору врожаю
  9. Дешеві, але корисні інструменти
  10. Головний секрет майстерності
Вибір правильного LED освітлення

1. Вибір правильного LED освітлення

В останні роки технології розвиваються з нечуваною швидкістю. І світлодіоди не стали винятком. В результаті таких стрімких змін компанії, що раніше вважалися кращими в цій сфері, всього за кілька років здали свої позиції і залишилися далеко позаду. Їх місце зайняли нові фірми, що виробляють LED освітлення для вирощування рослин за новими методами. Вони дозволяють створити світлодіоди, що відрізняються простотою у використанні і позитивним впливом на результат культивації.

Однак, це не означає, що старі зразки цієї техніки погані. Коли справа доходить до вирощування канабісу зі світлодіодами, майже будь-яка модель здатна вирішити поставлене завдання. Навіть деякі з найбільш низькоякісних ламп призводять до отримання гарних врожаїв. Тим не менш, деякі компанії розробляють свої світильники спеціально для розведення марихуани. Ці нові моделі, як правило, забезпечують більш швидкий і здоровий ріст, кращі врожаї, більш щільні суцвіття, сильніший аромат і навіть підвищують кількість змісту канабіноїдів в підсумковому стаффі.

До вибору фірми-виробника варто поставитися дуже уважно. Деякі з них пропонують низькобюджетні варіанти, що нічим не поступаються дорогим моделям при правильному використанні. Також з кожним роком з'являється все більше нових зразків, у які включені нові функції, поліпшений спектр і т.д. Рекомендується вибирати ту продукцію, творці якої тестують її безпосередньо на рослинах, що містять психотропні речовини. Таким чином ви будете знати про те, як освітлення вплине на растішки. До деяких світлодіодів додається інструкція по вирощую конопель з конкретними моделями. Це дуже корисно, оскільки там враховані всі особливості даної техніки.

Коли справа доходить до світлодіодів, не всі варіанти однакові. Перед здійсненням покупки необхідно врахувати:

  • умови, в яких буде працювати світильник (наприклад, одні екземпляри більш ефективні при відносно високих температурах, інші ж розраховані на холод);
  • етап розвитку рослини (деякі варіанти призначені для великих суцвіть на стадії цвітіння, але їх можна використовувати від моменту посадки насіння до збору врожаю і для гарного вегетативного росту, інші ж розраховані на конкретну фазу);
  • бажаний результат (одні моделі сприятимуть зростанню канабісу інші ж будуть його гальмувати).

При інвестуванні в хороше LED освітлення, витрати окупляться підвищенням врожайності та якості марихуани.

Додаткова порада

Не використовуйте побутові світлодіоди, оскільки вони зазвичай мають покриття, що зменшує загальну кількість світла, що потрапляє на марихуану. Якщо ви хочете використовувати LED-освітлення для вирощування, настійно рекомендується придбати модель, призначену саме для таких цілей. Навіть дешеві світлодіодні лампи для культивування особливих рослин приносять найкращі результати, ніж побутові. Таким чином, при невисоких грошових витратах ви отримаєте значно вищі врожаї.

2. Вирощування додаткових бруньок

На ранній стадії життя пагонів не важко вплинути на їх остаточну форму і розмір. При правильному використанні цієї особливості можна виростити багато великих стебел, а не тільки один основний. Це призведе до збільшення врожайності при вирощуванні в приміщенні. Існує 3 популярних способи, що дозволяють культивувати рослину з великою кількістю гілок:

  1. «Низько-стресовий підгин» (LST- Low Stress Training) - просте згинання центрального стебла так, щоб воно розміщувалося горизонтально. Бічні гілки, при цьому, приймають вертикальне положення і починають рости вгору. Проводиться на ранніх етапах розвитку куща.
  2. Топпінг - обрізка верхньої частини куща, коли йому всього кілька тижнів.
  3. Маніфолд або флюсинг (передові техніки для екстремальних «тренувань»).

Такі маніпуляції уповільнюють зростання конопель на кілька тижнів у вегетативній стадії. Але всі очікування винагороджуються великою кількістю величезних, незмінно щільних шишок.

3. Створіть «стіл»

Це продовження тематики збільшення кількості пагонів, що формуються рослиною. Незважаючи на те, що кілька бутонів на одному кущі - це вже добре, ще більш ефективним методом збільшення врожайності при вирощуванні в приміщенні, є розміщення всіх стебел на однаковій відстані від джерела світла. Будь-яке джерело світла має оптимальну відстань, при якій шишки, як правило, виходять найбільшими. Виправити ситуацію можна створивши плоский навіс для кущів в формі стільниці. Таким чином майже всі бутони будуть знаходяться в найкращому місці.

Примітка: ця порада призначена для гроверів, які вирощують марихуану в приміщенні.

Метод розміщення гілок в формі стільниці відмінно підійде при використанні плоских і широких світильників, таких як світлодіоди квантової плати, T5 і т.д. Однак, якщо ви використовуєте освітлення з невеликим основним джерелом світла (наприклад, лампочка, де все світло виходить з однієї маленької точки в просторі), можна піти ще далі і зробити «чашу».

Створіть «стіл»

Приклад вирощування марихуани в формі чаші

При використанні великої центральної лампочки або основного джерела світла (такого як MH, HPS, LEC / CMH, COBs і т.д.) рослини з боків будуть ставати трохи вище, щоб отримати більше енергії. Це допоможе бутонам з боків стати такими ж великими, як і в центрі.

4. Коли переводити коноплю в режим освітлення 12/12

При вирощуванні фотоперіодной марихуани (стандартної або не автоцвітучої) необхідно почати стадію цвітіння / брунькування, перевівши її на освітлення 12/12. Це означає, що на джерелі світла необхідно встановити таймер так, щоб кущі протягом 12 годин протягом дня отримували достатньо енергії. Далі вони повинні знаходитися в абсолютній темряві протягом часу, що залишився.

Для того, щоб рослини почали виробляти бруньки, їм обов'язково потрібно змінити режим освітлення. Але тут постає питання: коли це найкраще зробити? Відповідь проста. Вам потрібно орієнтуватися на висоту паростків. Оскільки після початку фази цвітіння марихуана стане приблизно вдвічі вище, найкращий час для зміни графіка - коли висота канабісу досягне приблизно половини бажаного розміру. Тому, якщо необхідно виростити коноплі заввишки 1 метр, змініть освітлення, коли її розмір становитиме 50 см. Якщо ви хочете рослини висотою 30 см, почніть, коли вони будуть не більше 15см.

Якщо змінити режим занадто рано, то кущі будуть дуже маленькими. Також постраждає врожайність. Переведете на новий графік занадто пізно - екземпляри можуть стати такими великими, що займуть все місце, відведене для вирощування. Навіть якщо простору досить, варто врахувати, що великі рослини не обов'язково будуть краще за маленькі. Все тому, що нижні шишки нерідко залишаються маленькими і забирають енергію з верхніх. У такому випадку їх психотропні властивості значно погіршуються. Особливо часто це відбувається при недостатньому освітленні.

Хоча великі лампи і дають достатньо світла, щоб культивувати величезні рослини з довгими товстими бошками, маленькі світлодіоди приносять найкращі результати при розведенні менших кущів з короткими бутонами. Це відбувається тому що, якщо бутони знаходяться занадто далеко від джерела світла, нижні відростки будуть не тільки маленькими, але і будуть погіршувати якість верхніх шишок. В результаті, урожай з усієї особини буде значно меншим і зі слабкими психотропними ефектами.

Коли переводити коноплю в режим освітлення 12/12

Марихуана зі слабкими нижніми пагонами

Зверніть увагу на те, що всі бруньки біля основи рослини ніколи не отримували достатню кількість світла, тому що вони були занадто далеко від лампи. Крім того, ці кущі повинні були бути переведені на графік 12/12 значно раніше.

Якщо вийшло так, що марихуана стала занадто високою, але все ще знаходиться на ранній стадії цвітіння, то можна легко виправити ситуацію за допомогою техніки «Lollipopping», що дослівно перекладається, як «льодяник». Це просто означає видалення всіх нижніх погано освітлених частин рослини. Це гарантує, що конопля буде докладати всіх зусиль тільки для дозрівання бутонів, які отримують багато світла. Ця процедура повинна бути проведена до того, як на гілках почнуть формуватися істотні відростки. Це гарантує, що вся енергія на стадії цвітіння піде в верхні шишки. Кількість врожаю таким чином трохи зменшиться, але його якість варта того.

Вищевказана техніка допомагає поліпшити якість бутонів на занадто великих рослинах. Якщо вони настільки високі, що їм не вистачає місця, наступна порада здатна допомогти.

5. Суперкроппінг

«Суперкроппінг» в основному означає екстремальний вигин стебел. Зазвичай вони настільки жорсткі, що можуть зламатися, якщо не бути обережним. Але цей спосіб дозволяє маніпулювати паростками, не завдаючи їм значних пошкоджень. При використанні цього методу можна зігнути практично будь-яку гілку під прямим або більшим кутом, не ламаючи її. Це дає можливість значно зменшити висоту рослини, навіть якщо вона вже занадто доросла і гілки повністю сформувалися. Крім того, таким чином можна підвищити врожайність (кількість ТГК збільшується, якщо кущ зазнав стресу в процесі культивації).

Суперкроппінг

Приклад виконання техніки суперкроппінг

Суперкроппінг

Приклад коноплі, що перенесла «тренування» технікою суперкроппінг. Її гілки не підрізали на ранній стадії для досягнення такої форми. Вона росла високою і тонкою, тому гровер згинав все стебла під прямим кутом, щоб значно зменшити висоту і створити бажану форму стільниці, що забезпечує максимально можливе збільшення ваги всіх шишок.

6. Стратегічна дефоліація (збільшення врожайності, щільності та розміру бутонів)

Це більш сучасний метод. Стратегічна дефоліація на стадії цвітіння може значно збільшити врожайність, щільність і загальний розмір шишок, якщо все зроблено правильно. Основна ідея полягає в тому, щоб видалити більшість листя з рослини на самому початку фази цвітіння, а потім повторити процедуру приблизно через 3 тижні. В результаті на кущі з'являються довші і щільніші бошки. Видалення зайвого листя також знижує рівень вологості в середовищі вирощування і зменшує ймовірність появи гнилі бутонів або утворення цвілі.

Дефоліація найбільш ефективна, коли марихуана дуже густа. Зверніть увагу, що ліва частина цих конопель знаходиться в повній тіні. Жоден з бутонів не росте більше 3-5 см, тому що вони не отримують достатньо світла або повітря через занадто велику кількість листя.

Стратегічна дефоліація

Приклад рослини переведеної на режим 12/12

Стратегічна дефоліація

Цей же кущ після дефоліації

Стратегічна дефоліація

Потім йому дозволили рости протягом 3-х тижнів. В цей час гровер не чіпав листя. Через вищевказаний час він виглядав так:

Стратегічна дефоліація

Після була проведена друга дефоліація. Якщо у вас ще немає досвіду роботи з цією технікою, то ні в якому разі не обривайте більше листя, ніж показано на фото.

Стратегічна дефоліація

На наступному фото представлений результат виконаної роботи. Зверніть увагу, що на всій рослині немає маленьких бруньок.

Стратегічна дефоліація

Важливі факти про дефоліацію

Для успішного проведення даної процедури, необхідно дотримуватися кількох нескладних правил. Це значно спростить сам процес і принесе значно більші врожаї

  • дефоліація найбільш ефективна на дуже густих рослинах, тому що шишки, приховані від світла і вільного потоку повітря, будуть формуватися неправильно. Деякі штами ніколи не стають густими, тому їм ця методика протипоказана. Це пов'язано з тим, що обрізка шкодить врожайності, якщо видаляються листки, що не перекривають відросткам доступ до світла і повітря;
  • використовуйте цей прийом на початку і в середині стадії цвітіння, коли основна структура бутона ще формується. Як тільки шишки вже повністю розвинулися, цей метод стає набагато менш ефективним;
  • не використовуйте цю техніку на хворих, слабких або повільно зростаючих рослинах, так як це призведе до затримки розвитку;
  • якщо є сумніви, позбудьтеся від меншої кількості листя. Ви завжди можете обрізати більше в наступний раз, але не зможете нічого повернути;
  • мета полягає в тому, щоб всі бутони отримали доступ до прямого світла і потоку повітря. Це «проріджає» рослину, забезпечуючи бутони більшою кількістю енергії, ніж у випадку, коли вони заховані.

Загальні графіки дефолиації:

  • 1-й і 4-й тиждень цвітіння - проведення дефолиації відразу після переходу на графік освітлення 12/12;
  • 3-й і 6-й тиждень цвітіння. Багато гроверів проводять обрізку в цей час і отримують хороші результати;
  • деякі садівники не дотримуються «графіку», а просто обрізають трохи листя, коли помічають, що рослина стала дуже густою;
  • у автоцвітучих штамів немає певного «початку» стадії цвітіння (їм не потрібен перехід на режим 12/12). Через це складніше зрозуміти, коли краще проводити дефоліацію. Тому рекомендується використовувати цю техніку тільки в міру необхідності. Наприклад, коли листя стикається одне з одним, утворюючи дуже вологі ділянки, бутони не отримують доступу до світла, кущі дуже густі, або крізь гілки не проникає світло / повітря.

7. Різниця між чоловічими та жіночими особинами

Конопля, як правило, буває чоловічої чи жіночої статі. Жіночі екземпляри виробляють усіма улюблені шишки, а чоловічі - пилкові мішечки, які не накопичують багато ТГК і інших канабіноїдів. На додаток до того факту, що чоловічі зразки не так приємно курити або використовувати в будь-якому іншому вигляді, пилок, що ними виробляється, призводить до запилення бутонів. Нікому не подобаються запилені бошки, і якщо вони містять велику кількість насіння, це починає негативно впливати на бажані властивості. Якщо ви не плануєте збирати насіння, то, швидше за все, захочете знайти і позбутися від чоловічих рослин якомога швидше.

Різниця між чоловічими та жіночими особинами

Приклад запилених шишок

На жаль, не можна просто подивитися на молоду рослина або розсаду і дізнатися, чоловіча воно або жіноча. Один з варіантів - почекати, поки на кущі з'являться попередні бутони. Вони розвиваються вже через 3 тижні при вирощуванні з насіння у деяких штамів, але можуть почати формуватися і через 2 місяці або навіть пізніше у інших.

Якщо немає бажання чекати, поки марихуана перейде в період вегетації, потрібно просто почекати до того моменту, поки настане час переводити її на графік освітлення 12/12 і подивитися, чи виробляють рослини жіночі бутони (спочатку виглядають як білі волоски) або чоловічі пилкові мішечки (виглядають як маленькі грона винограду в формі футбольного м'яча). Потім необхідно вилучити чоловічі екземпляри з камери для вирощування, щоб вони не запилювали жіночі (змушуючи їх виробляти насіння).

Проблема в тому, що близько половини всіх особин - чоловічі. Це означає, що вам потрібно видалити половину рослин після переведення на режим 12/12. Ще більш неприємним фактом є те, що це співвідношення не завжди дорівнює точно 50/50. Ви можете зазнати невдачі і виростити 4 куща і все 4 будуть чоловічими. Незнання того, скільки конкретно примірників буде цвісти, здатне створити труднощі в плануванні саду в невеликому приміщенні.

6 варіантів боротьби з чоловічими рослинами

Існує кілька способів для того, щоб уберегти свої контейнери з розсадою від навали чоловічих особин. Якщо дотримуватися нескладних вказівок, то отримати великі врожаї з жіночих зразків буде не так вже й важко.

  1. почніть з фемінізованого насіння або відомих жіночих саджанців. Це гарантує, що 99,9% растішек будуть жіночими, і кожена з них буде давати потрібні бутони. Не потрібно турбуватися про чоловічі кущі. Цей метод рекомендується для більшості домашніх гроверів;
  2. візьміть листок з молодої коноплі і відправте його в лабораторію на експертизу, щоб визначити стать (хоча це вимагає грошей і часу);
  3. почекайте, поки на вегетативній стадії з'являться попередні бутони (крихітні різновиди дорослих квітів, що показують стать рослини ще до того, як починається період брунькування). Проблема цього методу полягає в тому, що деякі штами здатні місяцями перебувати в вегетативній фазі, перш ніж на них почнуть формуватися перші бутони. Протягом цього часу марихуана може вирости значно більше бажаного розміру;
  4. візьміть зразок з уже наявної рослини (не забудьте позначити, який зразок з якого куща узятий) і помістіть його в окрему камеру з графіком освітлення 12/12. Це призведе до його цвітіння, і таким чином можна визначити стать. Залежно від того, якої статі буде отриманий паросток, ви будете знати, що батьківський примірник такої ж.
  5. деякі садівники переводять молоді паростки на графік 12/12 і чекають, поки ті почнуть цвісти, видаляють чоловічі особини, а потім повертають пагони назад до вегетативної стадії, щоб продовжувати культивувати їх до тих пір, поки не настане час для реального цвітіння. Одна з проблем полягає в тому, що дивні світлові цикли можуть привести до пізнього дозрівання;
  6. уважно спостерігайте за каннабісом після переведення на режим 12/12 і негайно видаляйте всі виявлені чоловічі зразки. Недоліком є те, що ви не будете знати точну кількість жіночих рослин, поки не почнеться фаза цвітіння. Таким чином, можливо, у вас не буде жодного чоловічого примірника, а може трапитися і так, що від усіх доведеться позбутися.

Інша пов'язана з цим проблема - це «herms» (також звані «hermies»), що є скороченням для гермафродитних рослин. Ці особини виробляють як бутони, так і пилок на одному кущі. Це означає, що у вас може бути кущ, який ви вважаєте жіночим, але, якщо він почне виробляти пилок, ви все одно отримаєте запилені шишки.

Що потрібно знати про Herms

Гермафродитні рослини є досить рідкісною, але серйозною проблемою. Для того, щоб уникнути появи в грові таких особин, варто знати кілька простих правил.

  • деякі кущі ніколи не стають hermies, незалежно від того, наскільки сильного стрессу вони зазнали, інші ж з'являються тільки під впливом стресу. І, на жаль, є особини, що стають гермафродитами, незважаючи ні на що (навіть в ідеальних умовах); це пов'язано з генетикою;
  • завжди купуйте насіння або розсаду у надійного продавця. Акуратні селекціонери старанно шукають і видаляють з генетичного матеріалу, що готується, екземпляри схильні до мутації;
  • уникайте «витоків» світла (потрапляння світла на кущі протягом 12-годинного періоду темряви) або перевірки ваших «підопічних» в нічний період. Освітлення в темну фазу не тільки збільшує ймовірність появи зразків, що мають обидві статі, але і може привести до того, що бутони зморщаться і загинуть, коли рослини повернуться до вегетативної стадії;
  • сильна спека, надто близьке розташування джерела світла до конопель або інші екстремальні умови навколишнього середовища негативно впливають на розвиток посадкового матеріалу;
  • дотримуйтеся стабільних графіків освітлення. Намагайтеся забезпечувати марихуані однакові 12-годинні періоди темряви і світла в один і той же час кожен день на етапі цвітіння. Зазвичай для цього використовуються лампи з таймером. Вони автоматично вмикаються і вимикаються в потрібний час;
  • уважно оглядайте жіночі особини на предмет наявності пилкових мішечків і жовтих наростів, що виглядають як маленькі жовті банани. Пилкові мішечки і «банани» - два основні показники наявності проблеми;
  • стежте за білими волосками на бруньках, темніючими на ранніх стадіях розвитку. Це може означати, що вони запилені. Уважно огляньте цю особину і перевірте чи є поблизу «банани» або мішечки з пилком.

Приклад рослини з жовтими наростами. Зверніть увагу на темно-каштанові волоски на сніжно-білих бутонах. Це є ознакою запилення. При детальному огляді можна побачити, що серед красивих суцвіть повно «бананів». Як тільки ви помітите подібне на коноплі, її потрібно негайно вилучити з простору для вирощування. Тут важлива кожна хвилина, оскільки «банани» здатні дуже рано почати запилення інших кущів.

Що потрібно знати про Herms

Іноді можна помітити пилкові мішечки, а не жовті нарости на деяких жіночих зразках. На щастя, мішечки зазвичай не випускають пилок до тих пір, поки не дозріють і повністю не відкриються. Таким чином у гровера в запасі буде кілька тижнів після появи такої марихуани, перш ніж почнуться проблеми. У будь-якому випадку необхідно негайно вилучити будь-які рослини з мішечками з камери для вирощування, щоб вони не встигли запилити екземпляри, що залишилися.

Що потрібно знати про Herms

8. Кращий час для збору врожаю

Кожному гроверу хочеться якомога раніше отримати винагороду за свою нелегку працю. І іноді можливість обрізати шишки, коли ті майже дозріли, виглядає дуже заманливо. Однак ранній збір не тільки знижує врожайність (розмір бутонів різко збільшується за 2-3 тижні до того, як вони остаточно дозріють), але і значно зменшує галюциногенні властивості отриманої продукції. В середньому культивація канабісу займає близько 4 місяців, тому можна почекати ще кілька тижнів.

Шишки готові до збору, коли всі волоски на них потемніли і згорнулися. Блискучі трихоми на них також змінюють колір у міру дозрівання. Для того, щоб уважно розглянути трихоми, можна використовувати лупу. Це дозволить вибрати оптимальний час для збору врожаю. Трихоми - більш точний показник зрілості бошок, ніж колір волосків. Тому, якщо є така можливість, то рекомендується застосування саме цього методу.

Час дозрівання залежить від конкретного сорту. Деяким штамам потрібно всього 2 місяці на стадії цвітіння, а іншим потрібно 14 тижнів і більше. При виборі різновидів зверніть увагу на зазначені терміни цвітіння, щоб знати, чого очікувати. Однак більшість садівників недооцінюють час, необхідний для повного формування конопель. Можливо їй знадобиться на кілька тижнів більше, ніж вказано в інструкції, щоб вона була готова до збору врожаю. Тому рекомендується складати план догляду за психотропними рослинами з розрахунком на те, що їм буде потрібен додатковий час для повного дозрівання. Джерело світла так само має величезне значення в цьому процесі.

9. Дешеві, але корисні інструменти

Для того, щоб значно спростити процес догляду за марихуаною, можна використовувати спеціальне обладнання. Існують моделі, розроблені виключно для роботи з галюциногенами. Такі варіанти зазвичай досить дорогі. Але є і універсальний інвентар. Такі інструменти обійдуться вам значно дешевше, але будуть не менш ефективні, ніж їх дорогі аналоги.

  • мотузкові підвіси - вони дозволяють легко піднімати і опускати джерела світла, вугільні фільтри або інші важкі та громіздкі предмети, які необхідно повісити в приміщенні з коноплями;
  • йо-йо для вирощування - воно спеціально розроблено для того, щоб утримувати великі шишки, оскільки зазвичай вони стають занадто важкими і падають. Устаткування може бути відрегульоване на будь-яку бажану висоту. Через те, що фактично підтримуються стебла, самі бутони ніяк від цього не постраждають;
  • застібки-блискавки - вони напрочуд корисні при культивуванні в домашніх умовах через свою універсальність і мультизадачність. Наприклад, їх можна використовувати, щоб закріпити веб-камеру або термометр в наметі, прикріпити світлодіод до верхньої частини кімнати, коли кущі стали занадто високими, обернути великі стяжки навколо важкого вугільного фільтра, щоб прикріпити мотузкові підвіси і т. Д. Ви можете зв'язати кілька штук разом, щоб отримати більшу довжину інвентарю;
  • дріт для підв'язки рослин - він створений спеціально для того, щоб розміщувати стебла в потрібному положенні. Це значно спрощує «тренування» коноплі і надання їй бажаної форми;
  • термометр / гігрометр з зондом або дистанційним датчиком. Ця техніка дозволяє просто поставити зонд або датчик в приміщення з коноплею для вимірювання температури і вологості. Результати вимірювань можна побачити, не входячи в приміщення. Цей девайс буде особливо корисним в разі поспіху, якщо немає часу зазирнути в кімнату з гровом або під час 12-годинного періоду темряви, коли не можна порушувати спокій кущів.

Мотузкові підвіси, необхідні для регулювання висоти громіздкого обладнання

Дешеві, але корисні інструменти

Застібки-блискавки відмінно підходять для всіх видів випадкових робіт

Дешеві, але корисні інструменти

Дріт утримує стебла в потрібному положенні

Дешеві, але корисні інструменти

Приклад термометра / гігрометра з зондом або дистанційним датчиком для перегляду температури і вологості всередині намету

Дешеві, але корисні інструменти

10. Головний секрет майстерності

Це найважливіший урок, необхідний для правильного вирощування рослин, що володіють психотропними ефектами. Потрібно навчитися справлятися з великою кількістю проблем ефективно.

Як стати майстром з культивування конопель

  • знайдіть час, щоб детально оглядати кущі кожен день. Подивіться на листя, щоб переконатися, що воно виглядає зеленим і здоровим. Перевірте стебла на наявність «бананів» або мішків з пилком. Навіть самий недосвідчений гровер зазвичай може сказати, чи виглядає марихуана хворою або ненормальною;
  • коли ви бачите проблему, не ігноруйте її;
  • запитайте себе: чи траплялося щось незвичайне перед тим, як з'явилася ця проблема? (Можливо, була внесена нова добавка, відбулися значні зміни температури, освітлення і т.д.);
  • використовуйте інтернет, щоб дізнатися про поширені проблеми з рослинами. Введіть симптоми в Google або будь-який інший пошуковик. Швидше за все, інші садівники вже стикалися з тими ж труднощами, і ви зможете знайти рішення;
  • попросіть допомоги, якщо не можете зрозуміти причину неправильного розвитку канабісу. Існує багато різних груп і форумів, що пропонують підтримку з цього питання;
  • НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВО: Чи не звинувачуйте себе, коли все йде не так, як хотілося б. Навіть професійні гровер іноді стикаються з проблемами! Рослини - це живі організми, що володіють своїм індивідуальним циклом життя з усіма його особливостями і труднощами.

3 бонуса для кращої якості шишок

Перше

Уникайте насінництва. При вирощуванні марихуани з насіння, зібраного самостійно, ніколи не знаєш, чого очікувати. Швидше за все, ви зіткнетеся з herms (гермафродити - це один з двох варіантів розвитку подій, при якому шишки в кінцевому підсумку будуть запилені. Формування особин обох статей залежить від генетичної схильності, тому передбачити якими будуть екземпляри, пророщені з насіння неможливо). При виборі відповідного штаму визначіться, які характеристики майбутнього куща вам потрібні. Ви найбільше дбаєте про врожайність, блиск, запах, силу впливу бошок на організм людини або про щось ще? Генетика має великий вплив на те, як розвиваються рослини, як виглядають шишки, їх щільність, рівні THC / CBD, час, необхідний на стадії цвітіння, і майже все інше. Наприклад, ви не можете змусити сорт з низьким вмістом THC виробляти більшу кількість психотропних речовин. Неможливо отримати багато трихом, якщо штам не схильний до цього. З сорту зі слабким запахом не можна виростити екземпляр з прекрасним і сильним ароматом. Якщо вам потрібна конопля з якимись конкретними характеристиками, потрібно вибирати посадковий матеріал з відповідними генами. Таким чином ви будете задоволені отриманими результатами. Купівля насіння у перевірених продавців також дає додаткові можливості, такі як автоквітучі різновиди, модні нові види і фемінізовані гібриди. У наш час насіння доставляється практично в будь-яку точку світу. Якщо ви збираєтеся витрачати 3-5 місяців на вирощування канабісу, то вибирайте сорти, які вам подобаються. Інвестиція того варта!

Друге

Маніпулюйте щільністю, запахом і блиском: якщо вам потрібні щільні суцвіття, сильні аромати або інтенсивне виробництво трихом, основним фактором є генетика. Штам грає тут ключову роль. Проте, також важливо контролювати температуру, так як занадто багато тепла здатне послабити запахи і знизити щільність. Підвищена вологість може зменшити блиск і негативно вплинути на щільність. Деякі джерела світла, такі як LEC з лампою 4200k, призводять до підвищеного вироблення трихом і появі більш насичених ароматів, в порівнянні з багатьма іншими лампами. Виробники деяких добавок стверджують, що їхня продукція здатна поліпшити ці фактори, але дана інформація є досить сумнівною.

Третє

Вирощуйте бутони більш яскравих і насичених кольорів. Знову ж, штам є найбільш важливим фактором в цьому питанні. Деякі сорти дають барвисті шишки, незважаючи ні на що, деякі набувають незвичайних відтінків тільки в певних умовах, а деякі різновиди виробляють зелені бутони, що б ви не робили. Однак сортам, здатним фарбуватися в цікаві кольори, такі як рожевий або фіолетовий, необхідний додатковий догляд. Для прояви незвичайних відтінків потрібно забезпечити рослині досить високу температуру вдень і прохолодні ночі ближче до кінця стадії цвітіння. Використання світлодіодів також може вплинути на розвиток рожевих і пурпурових бошок на деяких кущах.

Вирощування марихуани - це дуже складний і трудомісткий процес. До нього необхідно ставитися з усією відповідальністю. Однак, якщо слідувати нескладним порадам, перерахованими в цій статті, можна отримати рясні врожаї відмінної якості.