Нічого надприродного в культивації канабісу немає. Принцип схожий з більшістю типових рослин. Висаджуємо насіння в грунт, доглядаємо, підгодовуємо і поливаємо, приходячи послідовно до збору врожаю. Етап найбільш динамічного розвитку рослини називають вегетацією. В цей час пагони досить крихкі і ослаблені, вимагають від коноплярів більш пильної уваги, догляду. Ми закладаємо перспективу саме в цій фазі, тому своєчасна підгодівля необхідна.

Зміст

Про динаміку

Лучшие удобрения для вегетативной фазы конопли

Навіть в порівнянні з цвітінням, стрімкість розвитку рослин набагато більш принципова. Досвідчені гровери домагаються якісного розвитку за рахунок застосування світлового режиму 18/6, де перше число є кількість годин світла, а друге - «ночі». Тривале проростання трави має відразу декілька переваг:

  • формування маси листя;
  • формування бічних гілок;
  • підвищення родючості рослини.

Резюмуючи вище перераховане, вибудуємо такий логічний ланцюжок: чим більший кущ, тим більше на ньому утворюється листя і рослина займає більше площі. Більша кількість листя отримує максимум світла, збільшуючи темпи розвитку культури. На початкових стадіях ця динаміка може бути не настільки вражаючою. Але чим об'ємніше листяна маса, тим сильніше прискорюється процес. Коноплярам залишається лише забезпечувати в достатній мірі підгодівлю, освітлення і полив.

Добрива для конопель

Удобрения для конопли

Основний секрет успішного і максимально близького врожаю - наявність відповідних часток калію з азотом. Брак цих макроелементів відбивається досить швидко на забарвленні зелені, яка жовтіє. В цілому, істотного збитку харвесту це не принесе, але дотримання норм підживлення бажано. При  використанні в індорному культивуванні насиченого ґрунту, потреба в перший місяць гровінга зазначеними елементами буде забезпечена без додаткового їх внесення. Фактично, до переходу на цвітіння додавання рідкої підгодівлі не обов'язково.

Економія на грунті - не варіант

Заощадити певну суму на якості грунту - сумнівна вигода. Зовсім скоро вам знадобиться додавання всього комплексу поживних речовин, якщо в планах хороша врожайність. Однак є кілька недоліків вибору дешевої землі для гровінга:

  • швидка потреба внесення добрив;
  • додаткові витрати на покупку поживних речовин;
  • загроза перегодовування.

Переваги якісного грунту очевидні і закономірні.

Досвідченість своїм шляхом

Опытность своим путем

Садівник, який не допускає помилок - це вигаданий міф. Всі стикаються з помилковими діями. В цьому немає нічого поганого. Вносячи виправлення в процес вирощування, ваш скілл буде поступово прокачуватися, а набутий досвід дозволить уникати огріхів в майбутньому.

Щодо дозування і своєчасності внесення добрив, гровер повинен чітко слідувати інструкціям, користуючись міліметровим шприцом. Ідеальна кількість поживних речовин завжди краще недокорма або перегодовування, тому що обидва ці огріхи здатні привести до негативних наслідків. Чим більші рослини, тим більше дозування необхідне. Просто прислуховуйтесь до інтуїції і рекомендацій виробників.