Доломіт кальцію та магнію підходить для рослин марихуани, коли виникає дефіцит поживних речовин. Доломіт – це добрива з повільним вивільненням.

Він має нейтральний рН близько 7,0, що допомагає стабілізувати рівень кислотності. Таким чином, підтримання оптимального рівня pH можливе навіть у кислих ґрунтах.

Завдяки своїм властивостям доломітове вапно стає все більш поширеним при вирощуванні канабісу.

Доломит - органическое удобрение для конопли

Доломіт (доломітове вапно або доломітовий вапняк) – широко поширений осадовий породоутворюючий мінерал, що зазвичай виявляється у величезних пластах завтовшки кілька сотень футів. Один із найпоширеніших карбонатних мінералів у 2% земної кори. Названий на честь геолога Деодата Грате де Долом'є, чий перший опис доломіту відноситься до 1788-1789 років. Це карбонат кальцію і магнію [(CaMg (CO 3) 2)], що часто описується як безбарвний, білий, сірий.

Доломіт має безліч застосувань у будівництві: подрібнений для будування доріг, подрібнений для цементу, розрізаний на блоки для прикрас або як інгредієнт для виробництва скла, цегли, кераміки і т.д.

Але нещодавно доломіт знайшов нову нішу на ринку сільського господарства – як добриво, яке забезпечує рослинам постачання поживних речовин, переважно кальцію (20-30%) та магнію (10-20%, з урахуванням їх співвідношення 2:1). При цьому він допомагає підвищувати рівень рН, щоб задовольнити потреби рослин.

Переваги доломіту при вирощуванні канабісу

Преимущества доломита при выращивании каннабиса

Доломіт регулює рівень pH у ґрунті, щоб зробити його менш кислим, створюючи ідеальне середовище для розвитку мікробного життя. Зокрема, він сприяє утворенню у вологому грунті гумінових кислот. Це результат багатьох інтенсивних хімічних реакцій з органічними речовинами, у яких мікроорганізми перетворюються на перегній.

Використання доломітового вапна засноване на стабілізації pH в діапазоні від 6,5 до 7,0, коли процес симбіотичної азотфіксації працює з максимальною ефективністю. Цей діапазон також сприяє максимальній доступності фосфору (P), кальцію (Ca), магнію (Mg) та молібдену (Mo). В результаті розкладання речовин вивільнення поживних речовин відбувається швидше, покращуючи фізичну структуру ґрунту.

Іншими перевагами, що заслуговують на увагу, є більш якісні врожаї за рахунок збільшення синтезу глюкози, посилений ріст і зелене забарвлення, велика стійкість до посухи, морозу, шкідників, грибів, а також покращене постачання живильними мікроелементами. Але не лише це. За оптимальних умов фотосинтетичні характеристики збільшуються до 50%.

Як використовувати доломіт при вирощуванні канабісу

Как использовать доломит при выращивании каннабиса

Борошно з доломітового вапняку вже давно використовується виробниками канабісу, тому що його можна легко змішати з ґрунтом перед вирощуванням. Для досягнення оптимальної доступності поживних речовин деяким сортам може знадобитися рік чи більше. Ще один варіант – додати його у дуже малих дозах у поливну воду.

Одного грама доломітового вапна на літр субстрату (приблизно 1 столова ложка доломітового вапняку) має бути достатньо підвищення рівня pH на 1 бал. Доломіт має нейтральний pH (близько 7,0). Це означає, що він не може підняти рівень pH вище за цей показник. Отже, це найкращий і найбезпечніший спосіб переконатися, що ваш ґрунт залишається стабільним по pH протягом декількох місяців, а рослини мають оптимальні умови для зростання.

Почніть з перевірки рівня pH субстрату за допомогою pH-метра, який ви знайдете в будь-якому центрі садівництва. Більшість рослин канабісу найкраще почуваються при pH від 6,0 до 7,0. Якщо pH вашого ґрунту становить 5,9 або менше, то доломітовий вапняк може підвищити його, щоб зробити середовище більш лужним і придатним для рослин.

Ретельно змішайте сухий ґрунт із доломітовим вапном, потім злегка полийте водою із встановленим pH (6,5) і знову перемішайте. Ще раз перевірте pH через день чи два до посадки. При поганому перемішуванні доломіт розпадається на шари, утворює шар, який обпалює коріння та відштовхує воду.

Додавання доломіту в ґрунтову суміш завжди було популярним методом серед садівників, які вирощують марихуану в умовах відкритого ґрунту, у кислих ґрунтах та в дощовому кліматі. Доломіт не запобігає накопиченню токсичних речовин через надлишок води або добрив, але безумовно може допомогти уникнути багатьох проблем гниття, які викликають брак двох найважливіших поживних речовин для канабісу: кальцію і магнію.